Werkplein Pluryn
Nieuwsbrief voor professionals, week 27 Werkplein Pluryn
 
Nieuwsflits-nobelstraat
Wonen in de wijk bij de Nobelstraat

Pluryn heeft in de wijk Kerschoten in Apeldoorn de locatie Nobelstraat, met 58 studio’s en diverse dagbestedingsafdelingen. De locatie is opgedeeld in zes groepen: Nobelstraat A tot en met F. Elke bewoner heeft zijn eigen studio met eigen sanitair, een keukenblok. De kamers zijn voorzien van een bed en voldoende kastruimte. Het woongebouw bevindt zich direct naast een winkelcentrum. 

Bij Nobelstraat C wonen mensen van 40 jaar en ouder met een licht verstandelijke beperking, die geen terreinvoorziening (meer) nodig hebben. De nadruk bij de begeleiding ligt op het behalen van kleine doelen, het bieden van structuur, nabijheid en ondersteuning. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Bewoners van Nobelstraat C kunnen hun ADL zelfstandig (of met behulp van mondelinge aansturing) uitvoeren. Zij eten samen en er is ruimte voor gezelligheid. Groepsmomenten zijn echter niet verplicht. De bewoners hebben allemaal een passende dagbesteding of (betaald) werk. Er zijn jobcoaches aanwezig die helpen zoeken. Als het mogelijk is, werken de bewoners buiten de deur, maar er zijn ook mogelijkheden in huis: van creatieve activiteiten tot werken in het facilitair.

Nobelstraat C heeft plaats voor nieuwe bewoners. Meer weten? Neem contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Angel-ervaringsverhaal
"Mijn verdriet werd per sessie minder"

Met een grote glimlach vertelt Angel (22) over hoe het nu met haar gaat: “Veel beter dan een paar jaar geleden.” Na verschillende EMDR-sessies is de weg omhoog eindelijk ingezet: “Ik heb mijn traumatische ervaring een plekje kunnen geven. Ik voel weer vertrouwen en zit helemaal op mijn plek in mijn IWIB-woning van Pluryn.”

Klik hier voor Angel's hele verhaal.

Δ Naar boven
 
jim
Jouw Ingebrachte Mentor nu ook in Rijk van Nijmegen

Jouw Ingebrachte Mentor (JIM) is via het InVerbindingsTeam met JIM nu ook in de regio Rijk van Nijmegen beschikbaar. Het InverbindingsTeam is een multidisciplinair team dat intensieve en systeemgerichte behandeling geeft aan gezinnen met complexe problemen. Het team maakt daarbij gebruik van een JIM: een door de jongeren zelf ingebrachte vertrouwenspersoon die tussen het gezin en de zorgverleners instaat. Vanuit Pluryn is Barbara Faber als IOG-gezinsbehandelaar bij het team betrokken.

Barbara: “Door jongeren zelf een vertrouwenspersoon als mentor te laten kiezen, weten we in veel gevallen uithuisplaatsing te voorkomen. Een JIM staat vaak dichtbij de jongere en het gezin. Denk aan een vriend, buurman of tante. Of een volwassene die door de jongere wordt vertrouwd. De JIM is er voor de jongere; voor advies of ondersteuning. Samen maken we een plan met bepaalde doelen. Als InverbindingsTeam acteren we verder zoveel mogelijk ondersteunend aan de JIM. Het mooie aan JIM is dat we de jongeren niet uit hun eigen netwerk halen, maar juist kijken naar wat we met het netwerk kunnen bereiken.”

Het InverbindingsTeam met JIM is een samenwerking tussen Pluryn, Karakter, Entrea Lindenhout en Jeugdbescherming Gelderland. Benieuwd naar de kracht van JIM (Jouw ingebrachte mentor)? Deze video legt het uit. Wil je meer weten? Bekijk ook deze folder.

Δ Naar boven
 
Overeenkomst-vakbonden-HC
Sociaal Plan voor Hoenderloo College ondertekend

Pluryn en de vakbonden voor onderwijs (AOb, CNV Onderwijs, FVOV en AVS) bereikten overeenstemming over een sociaal plan voor medewerkers van het Hoenderloo College. De overeenkomst werd maandag 29 juli in Hoenderloo ondertekend. De ingangsdatum van het sociaal plan is 22 juni 2020. In het sociaal plan zijn alle voorwaarden voor medewerkers van het Hoenderloo College geregeld.

Daarnaast gaf de Medezeggenschapsraad (MR) vorige week akkoord op het sluitingsplan voor het Hoenderloo College. Het sluitingsplan bevat procesafspraken over hoe het Hoenderloo College moet worden afgebouwd en hoe in deze periode de kwaliteit van onderwijs kan worden gewaarborgd. 

De Raad van Bestuur van Pluryn is blij met de gemaakte afspraken en vertrouwt erop dat deze voor de rust zorgen die nodig is om de school op een goede manier af te bouwen. Het Hoenderloo College gaat dicht als gevolg van de sluiting van de jeugdzorglocatie Hoenderloo/Deelen van Pluryn in augustus 2020. De school staat op het terrein van deze zorglocatie.

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Wonen in de wijk bij de Nobelstraat
"Mijn verdriet werd per sessie minder"
Jouw Ingebrachte Mentor nu ook in Rijk van Nijmegen
Sociaal Plan voor Hoenderloo College ondertekend
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Ken je iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Werken bij Pluryn?

Klik op 'Meer informatie' voor alle vacatures.

Meer info-knop
In deze uitgave
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: info@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 20 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn