Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 29, 2021
Foto-bij-Mozartstraat

Stappen zetten naar zelfstandig wonen bij de Mozartstraat

"Wat ik bij de Mozartstraat heb geleerd? Dat je echt wel een ritme moet hebben. Zonder ritme is je leven waardeloos." De Mozartstraat is een trainingshuis van Pluryn in Groesbeek voor jongeren (18-23 jaar) met een licht verstandelijke beperking die zelfstandig willen leren wonen. Meer weten? Bekijk deze video!

 

Begeleid wonen voor jonge ouders en hun kind in het Ouder- en kindhuis

Baby op komst, of net bevallen? Dan komt er erg veel op je af! Het zorgen voor een pasgeboren baby is niet altijd makkelijk. Een beetje hulp komt dan goed van pas. Daarom heeft Pluryn een Ouder- en kindhuis (OKH) voor (aanstaande) mama’s en/of papa’s. 

Het Ouder- en kindhuis van Pluryn is residentiële behandelsetting voor (aanstaande) ouders (17-25 jaar) die cognitief op een licht verstandelijk beperkt niveau functioneren en bij wie sprake is van bijkomende problematiek zoals gedrags-, psychische- en/of psychiatrische problemen. Zij krijgen bij het Ouder- en kindhuis 24-uurs begeleiding en behandeling.  

Een behandeling in het OKH is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de ouder en het waarborgen van een veilige opvoedingsomgeving en de gehechtheidsrelatie met het kind. Hierbij is het behandelen van de persoonlijke problematiek van de moeder onmisbaar. Op indicatie wordt aanvullend aan de ouder individuele therapie (psychotherapie, farmacotherapie, PMT etc) gegeven. Begeleiding richt zich op ondersteuning in praktische zaken en het coördineren van samenwerking tussen verschillende hulpverleners. Het netwerk van de ouder wordt zoveel mogelijk betrokken bij de behandeling. Het doel is om zelfstandig of met ambulante behandeling te kunnen wonen, samen met het kind.   

Het Ouder- en kindhuis van Pluryn is gelegen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Neem voor plaatsingsmogelijkheden contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7792000 of per e-mail via klantenbureau@pluryn.nl. Bekijk ook deze folder voor meer informatie.

Testimonial-Henk-en-Jimmy-vierkant

“Ik wil laten zien dat ik voor hem kan zorgen”

Henk woonde samen met zoontje Jimmy in het Ouder- en kindhuis. Hij vertelt erover in zijn verhaal.

jeugd-wonen-moeder_kind-vierkant

Een behandeling in het Moeder- en kindhuis

Speciaal voor jonge (aanstaande) moeders heeft Pluryn een Moeder- en kindhuis in Doetinchem. Klik hier voor meer informatie.

Henks verhaal

Next-Level-film-vierkant

Door naar het volgende level met Next Level

Wil je als jongere (18-24 jaar) met een licht verstandelijke beperking op jezelf leren wonen? In trainingshuis Next Level zet je stappen naar een zelfstandig leven. Meer weten? Bekijk dan deze video.

Bekijk de video

Op zoek naar een leuke baan?

 

Ik wil vacatures zien

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.