Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 48
Foto-bij-IWIB

Op bezoek bij IWIB Arnhem

Voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking die graag zelfstandiger willen wonen, biedt IWIB - Individueel Wonen met Intensieve Begeleiding – een mooie eerste opstap. Maar wat is IWIB nou precies? En voor wie is de behandeling eigenlijk bedoeld? Het Multimediateam ging op onderzoek uit! 

 

Bekijk de nieuwsflits over IWIB

Zelfstandig leren wonen met IWIB

Zelfstandig wonen en meedoen in je wijk; voor iemand met een licht verstandelijke beperking is dat niet altijd vanzelfsprekend. Vaak lukt het, met hulp van vrienden, familie of mensen in de buurt. Maar soms is die hulp er niet. Of is er extra ondersteuning nodig. Dan biedt IWIB uitkomst. Individueel Wonen met Intensieve Begeleiding (IWIB) is voor (jong)volwassenen van 18 t/m 23 jaar, met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, die actief de stap willen zetten om zelfstandiger te wonen. In een eigen - tijdelijke - woonruimte leren zij met intensieve begeleiding een eigen leven te leiden. Dat betekent bijvoorbeeld: met andere mensen kunnen omgaan en voor jezelf zorgen. Pluryn biedt IWIB op verschillende plaatsen in Gelderland aan. In de regio Arnhem en Apeldoorn zijn momenteel plekken beschikbaar. Voor IWIB is een geldige indicatie nodig.

Meer informatie? Bekijk de folder!

Positieve effecten Take it Personal! wetenschappelijk bewezen

Take it personal!, ontwikkeld bij Pluryn, was al erkend op het niveau ‘theoretisch goed onderbouwd’ en opgenomen in de interventiedatabanken van kennisinstituten VilansRIVM en het NJI. Nieuwe mijlpaal is dat er nu wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van de interventie, die cliënten met een LVB helpt het alcohol- en drugsgebruik te verminderen.

Verder lezen...
TIP-vierkant
Ontdek-Pluryn-vierkant

Ontdek Pluryn!

Kom Pluryn ontdekken en ervaar hoe het is om bij ons te werken als begeleider en behandelaar.

Yeph-foto

Yeph: Succesverhaal in de regio Utrecht

Praktijkverhaal over een intensief aanbestedingstraject dat zich uiteindelijk uitbetaalde in een zeer hechte samenwerking tussen drie zorgaanbieders.

Meer informatie

Lees het verhaal

Een fijne plek om te leven

Zoek je een goede plek om te leven, dan zit je bij Pluryn in Groesbeek, Limburg en Brabant helemaal goed. Op weinig plekken heb je zoveel keuze als in deze omgeving. Je woont er midden in de wijk. Heb je 24 uurs begeleiding nodig of is een paar uur in de week voldoende? Het kan allemaal! Ook qua werk, onderwijs en vrijetijdsbesteding valt er volop te kiezen. Je hebt er alle kans om je dromen waar te maken. 

Pluryn in Groesbeek, Limburg en Brabant heeft verschillende woonvormen voor (jong)volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking, al of niet in combinatie met ernstige gedragsproblemen. Neem voor meer informatie contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of per e-mail: klantenbureau@pluryn.nl.

Meer informatie

Ontmoet De Winckelsteegh (online)

 

Meer informatie

Kom werken bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Je kunt ons bereiken via

klantenbureau@pluryn.nl

088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.