Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 38, 2021
Rainerio

Rainerio heeft weer opties dankzij Take it Personal!+

De afgelopen twee jaar gingen diverse cliĆ«nten van de Plurynlocaties Jan Pieter Heije, Werkenrode Jeugd, IWIB, Kemnade, Pluryn Groesbeek en van Directe Zorg Nijmegen aan de slag met Take it Personal!+, een door Pluryn ontwikkelde behandeling voor problematisch middelengebruik bij mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Ook Rainerio ging de uitdaging aan, en met resultaat! Hij is gestopt met het gebruik van drugs en heeft naar eigen zeggen zijn keuzevrijheid terug.  
Rainerio vertelt over zijn positieve ervaringen met Take it Personal!+ in een verfilmd verhaal. Daarin komen ook zijn behandelaar en woonbegeleiders aan het woord. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het succes.

 

Bekijk de film van Rainerio

Pro-project deelt gedachtegoed met andere aanbieders

Pluryn, ASVZ en Trajectum deelden afgelopen week tijdens een webinar hun kennis over het werken volgens het Pro gedachtegoed met 10 geïnteresseerde zorgaanbieders. 
Het doel van Pro is het voorkomen van doorplaatsing en uitstoting van mensen met een licht verstandelijke beperking en een intensieve ondersteuningsvraag, door het bieden van een zo gewoon mogelijk leven en onvoorwaardelijke zorg.  
Aan de orde kwamen onderwerpen zoals het werven en behouden van medewerkers en het inrichten van locaties. Maar ook werden de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek gepresenteerd door Suzanne Lokman. Bij Pluryn neemt locatie Kemnade deel aan het Pro-project. Op de website van de VGN verscheen een artikel over het webinar.

 

Meer lezen
De-Pilmus

Vrijwilligerswerk bij De Pilmus

De Pilmus is een mooie kleinschalige woonvoorziening van Pluryn in het Noord-Limburgse Meerlo, voor mensen met een verstandelijke beperking. Enthousiaste vrijwilligers bieden de bewoners net dat beetje extra aandacht, waar de vaste medewerkers soms niet aan toekomen. Juist dat maakt het wonen in De Pilmus zo fijn. Jammer dan ook dat er een tekort aan vrijwilligers is ontstaan. Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij De Pilmus?

toekomstplan

Maak je dromen waar met Toekomstplan

Met Toekomstplan helpen we mensen die hun dromen en ideeën waar willen maken. Kennisplein Gehandicaptenzorg geeft vijf tips voor het werken met een Toekomstplan en vertelt meer over hoe het werkt. Dat gebeurt in het kader van Begeleiding à la carte. Pluryn is een van de deelnemers aan dit tweejarige traject, waarin aanbieders van gehandicaptenzorg binnen lerende netwerken hun praktijkervaringen delen in persoonsgerichte zorg. Daarnaast stellen zij praktische kennis beschikbaar voor de hele sector.

Bekijk de Nieuwsflits!

Meer lezen

Je kunt ons bereiken via

klantenbureau@pluryn.nl

088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.