Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 6, 2021
Eerste-vaccinatie-Het-Hietveld-(1)

Vaccineren gestart: Alles voor een prikkie

Pluryn is vorige week gestart met vaccineren. Bij Het Hietveld ontving cliënt Dylan de allereerste prik. En daar was het Multimediateam vanzelfsprekend bij! Benieuwd wat Dylan van het prikken vond? Dat en meer zie je in deze Nieuwsflits over vaccineren. Ook bij andere Plurynlocaties voor volwassenen is het vaccineren begonnen. Over twee weken staat de tweede vaccinatieronde op de planning.

 

Bekijk de Nieuwsflits!

Ouder-baby interventie

Als je op jonge leeftijd zwanger raakt, komt er veel op je af. Zeker als je gedrags- en/of psychiatrische problemen hebt en mogelijk een verstandelijke beperking. Als een ouder van een zeer jong kind psychische problemen heeft, kan dit ernstige gevolgen hebben voor het kind op latere leeftijd: hij of zij loopt het risico zelf ook psychische klachten te ontwikkelen. Het doel van de Ouder-baby interventie is het stapsgewijs verbeteren van de interactie tussen de ouder(s) en hun baby. In deze interventie speelt video-interactie een belangrijke rol. De ouders werken onder begeleiding van de therapeut aan het vermogen om na te denken over hun gevoelens en gedachten en zich te kunnen verplaatsen in gedachten en gevoelens van hun kind. Daardoor verbetert de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind en dat versterkt de veilige gehechtheid. Het uiteindelijke doel is te voorkomen dat het kind op latere leeftijd zelf psychosociale problemen ontwikkelt. 
Pluryn biedt Ouder-baby interventie aan in de regio Centraal-Gelderland. Neem contact op met het klantenbureau voor meer informatie.

Yalp-Memo-vierkant

Yalp Memoveld voor De Beele

Hoera! Stichting van het Kind plaatste, met dank aan verschillende fondsen voor hun bijdragen, een Yalp Memoveld bij jeugdzorglocatie De Beele in Voorst. Het Memoveld geeft de jongeren die er verblijven een leuke extra mogelijkheid om te leren en te spelen.

brochure-specialistische-jeugdhulp

Brochure specialistisch jeugdhulpaanbod geactualiseerd

De brochure ‘Ik bouw aan mijn toekomst. Stap voor stap’ geeft een overzicht van het specialistische jeugdhulpaanbod van Pluryn. De brochure is onlangs geactualiseerd. Klik hieronder voor de geactualiseerde versie.    

Lees verder

Bekijk de brochure
IPS-vierkant

Doorgroeien naar een betaalde baan

Voor mensen die in de toekomst graag een betaalde baan willen, biedt een IPS-traject kansen. Samen met trajectcoaches van Pluryn gaan zij op zoek naar een passende arbeidsplek. In drie jaar werken zij toe naar een betaalde baan. Ook Quinten begon onlangs aan een IPS-traject. In deze Nieuwsflits vertelt hij erover. Pluryn biedt IPS-trajecten aan in de regio Nijmegen.

Bekijk de Nieuwsflits!

Partners De Glind schrijven gezamenlijke visie op jeugdhulp

De samenwerkende partners in De Glind hebben een gezamenlijke visie op de jeugdhulp in het dorp opgesteld. ‘De Glind: ongewoon gewoon’ beschrijft hoe de Glindse samenleving, onderwijs, zorg en gemeente intensief met elkaar samenwerken om de 100-120 kinderen die in De Glind jeugdhulp krijgen een goed thuis te geven. Onlangs ondertekenden de bestuurders van de samenwerkende partners het document. 

Lees verder
De-Glind-vierkant

Kom werken bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.