Werkplein Pluryn
Nieuwsbrief voor professionals, week 26 Werkplein Pluryn
 
DHG_Kampheuvel
Afbouw locatie Hoenderloo verloopt volgens schema

De afbouw van de locatie Hoenderloo/Deelen van Pluryn verloopt volgens schema. Kijkend naar de uitstroom van jongeren, dan ligt de afbouw daar zelfs iets op voor. Pluryn is dan ook tevreden met het resultaat tot nu toe, met de kanttekening dat het veel inspanning vereist van medewerkers, ouders, voogden, gemeenten en andere zorgaanbieders. Dit proces maakt nog eens zichtbaar dat het een gezamenlijke verantwoordelijkheid is om voor de meest complexe groep jongeren in Nederland tot een duurzaam perspectief te komen. Lees verder...

Δ Naar boven
 
Van-boom-tot-kunstboom
Van boom tot kunstboom

De monumentale boom, centraal op het terrein van De Winckelsteegh in Nijmegen, dreigt verloren te gaan. De boom is dood en moet daarom geruimd worden. Veel bewoners en buurtbewoners van De Winckelsteegh dragen de herkenbare boom een warm hart toe: het is al jaren een plek voor gezamenlijke ontspanning, ontmoeting en participatie. Om te voorkomen dat die speciale plek verloren gaat, bedachten begeleiders een slim plan. Benieuwd? Je ziet het in de Nieuwsflits van het Multimediateam! 

Help mee om dit prachtige project mogelijk te maken! Iedere donatie is welkom.

Δ Naar boven
 
Iwib
Zelfstandig leren wonen met IWIB Apeldoorn

Zelfstandig wonen en meedoen in je wijk; voor iemand met een licht verstandelijke beperking is dat niet altijd vanzelfsprekend. Vaak lukt het, met hulp van vrienden, familie of mensen in de buurt. Maar soms is die hulp er niet. Of is er extra ondersteuning nodig. Dan biedt IWIB uitkomst. Individueel Wonen met Intensieve Begeleiding (IWIB) is voor (jong)volwassenen van 18 t/m 23 jaar, met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, die actief de stap willen zetten om zelfstandiger te wonen. In een eigen - tijdelijke - woonruimte leren zij met intensieve begeleiding een eigen leven te leiden. Dat betekent bijvoorbeeld: met andere mensen kunnen omgaan en voor jezelf zorgen.

Deelnemers aan IWIB krijgen een persoonlijk behandelplan en begeleiding die past bij hun wensen en mogelijkheden. Een traject duurt twee tot drie jaar. Is IWIB een stap te ver? Misschien is IWIB Plus een betere optie! Kijk voor meer informatie in de folder 'Je eigen woonruimte met intensieve begeleiding'

Pluryn heeft IWIB in verschillende plaatsen in Gelderland. Voor IWIB is een geldige indicatie nodig. Neem voor plaatsingsmogelijkheden contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088 - 779 50 00 of per e-mail klantenbureau@pluryn.nl.
Δ Naar boven
 
Kinderombudsman
Reactie Pluryn op de Kinderombudsman

De Kinderombudsman deed onderzoek naar het proces rond sluiting van de locatie Hoenderloo/Deelen en de gevolgen daarvan voor kinderen en jongeren. Het onderzoeksrapport 'Belangen van kinderen voorop?' is vrijdag 19 juni gepubliceerd en zorgde voor veel media-aandacht. De reactie van Pluryn op het rapport lees je hier. Uiteraard respecteert Pluryn het Kinderrechtenverdrag en hecht daarmee ook groot belang aan het instituut Kinderombudsman.

Δ Naar boven
 
Werken aan je toekomst bij de Gildekamp

De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders of verzorgers. Maar soms is de situatie thuis erg moeilijk. Tijdelijk ergens anders wonen biedt dan uitkomst, zoals bijvoorbeeld bij Plurynlocatie de Gildekamp. Je vindt behandelgroep de Gildekamp in de Nijmeegse wijk Lindenholt. De moderne grote woning, onderverdeeld in twee groepen, biedt een fijn thuis voor jongeren (8 tot 17 jaar) met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Iedere groep heeft plek voor 6 jongeren. In een veilig, warm en huiselijk ontwikkelklimaat krijgen zij alle ruimte om zich te ontwikkelen.

Structuur is erg belangrijk bij de Gildekamp, waar behandeling gericht is op het versterken van de jongere en het systeem en het verminderen van de gedragsproblemen. Door jongeren te stimuleren en ondersteunen bij het deelnemen aan de maatschappij, hoopt de begeleiding het zelfvertrouwen, de sociale vaardigheden en praktische zelfredzaamheid van de jongeren te vergroten. Het streven is dat het de jongeren na verblijf op de Gildekamp weer thuis kunnen wonen. Soms is dit niet mogelijk en wordt er naar een andere geschikte plaats gezocht.

Neem voor plaatsingsmogelijkheden contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088 - 779 50 00 of per e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Afbouw locatie Hoenderloo verloopt volgens schema
Van boom tot kunstboom
Zelfstandig leren wonen met IWIB Apeldoorn
Reactie Pluryn op de Kinderombudsman
Werken aan je toekomst bij de Gildekamp
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Ken je iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Werken bij Pluryn?

Klik op 'Meer informatie' voor alle vacatures!

Meer info-knop
In deze uitgave
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: info@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 20 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn