Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 2
Kleinschalige-voorzieningen-joel-2

"Minder prikkels om me heen"

Joël maakte veel mee in zijn leven. Hij kon hierdoor niet meer bij zijn ouders blijven wonen. Eerst kwam hij na uithuisplaatsing terecht in een pleeggezin. En daarna in een gewone behandelgroep. Maar daar kon hij niet aarden. De drukte in zijn hoofd en om hem heen, zorgde ervoor dat het regelmatig botste met de begeleiding of andere jongeren. Sinds hij in een intensief kleinschalige behandelgroep verblijft, is Joël veel rustiger. “Er zijn minder prikkels om mij heen. Daardoor kan ik me écht op mijn toekomst richten. Ook heeft de begeleiding meer tijd voor mij. Als ik iets vraag, dan kijken zij direct naar mij. Dat vind ik erg fijn.”

Pluryn heeft kleinschalige voorzieningen in De Glind, Maarsbergen, Oosterbeek en Almere. In het bericht hieronder leest u er meer over.

 

Intensieve zorg in een kleinschalige voorziening

Naast reguliere behandelgroepen en gezinshuizen beschikt Pluryn in De Glind, Maarsbergen, Oosterbeek en Almere over kleinschalige voorzieningen; intensief kleinschalige groepen voor 3 tot 6 jongens of meisjes van 8 tot 23 jaar. Deze intensief kleinschalige groepen zijn bestemd voor jongeren met ernstige ontwikkelings- en gedragsproblemen, zowel intrapsychisch als externaliserend. Er kan sprake zijn van hechtingsproblematiek en traumatisering. Vaak is er sprake van een complexe gezinssituatie of kampen ouders zelf met problemen, waardoor zij (tijdelijk) beperkt beschikbaar zijn voor de opvoeding. 

Voor deze jongeren zijn reguliere behandelgroepen niet toereikend. Zij hebben behoefte aan een prikkelarme omgeving en een intensievere vorm van zorg, die is afgestemd op hun individuele behoefte. Pluryn onderscheidt twee vormen van kleinschalige voorzieningen. Meer informatie vindt u in de nieuwe folder of op de webpagina over intensieve zorg in een kleinschalige voorziening

Nieuwsflits-vaccinatie-vierkant

Nieuwsflits over vaccineren

Medewerkers en cliënten van Pluryn kunnen zich over een tijdje laten vaccineren. In deze video legt AVG-arts Stefanie uit hoe het vaccin werkt, dat het vaccin veilig is en waarom het belangrijk is om je te laten vaccineren. En vragen we Rob en Ron wat zij van het vaccineren vinden. 

Bekijk de video

Leren leven met niet-aangeboren hersenletsel bij de Kempenaerstraat

De Kempenaerstraat is een behandellocatie van Pluryn in Nijmeegse wijk Hatert. De locatie is gelegen in een mooie flat in een rustige straat en bestaat uit twee woonlagen. Op iedere woonlaag verblijven vijf jongeren en (jong)volwassenen (16 tot 26 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Bij uitzondering verblijven er ook jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende (gedrags)problemen.

Een behandeling bij de Kempenaerstraat is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid en het omgaan met rouw en verlies ontstaan door het NAH. Waar de jongeren en (jong)volwassenen van woonlaag 115 nog meer vanuit een groep leven, is er bij woonlaag 117 sprake van meer zelfstandigheid. Op beide groepen werkt een stabiel en enthousiast team.

Voor meer informatie over de Kempenaerstraat of over plaatsingsmogelijkheden kunt u terecht bij het klantenbureau van Pluryn: tel. 088-7795000 of per e-mail via klantenbureau@pluryn.nl.

Avondzon-vierkant-2

Bijzonder jubileum voor blauwe brigade

Op dinsdag 5 januari vierde woonzorgcentrum Avondzon het bijzondere jubileum van de 'blauwe brigade': Alweer 10 jaar is Avondzon een leer- en werkplek voor cliënten van Plurynlocatie Het Hietveld.

Foto-bij-oproep-VGN-vierkant

Pluryn steunt beroep op minister De Jonge 

De gehandicaptenzorg was blij met een plekje in de voorhoede, maar wordt helaas links en rechts gepasseerd. Pluryn steunt VGN in het dringende beroep op minister De Jonge: 'Minister blijf koersvast'!

Lees verder...

Meer informatie

Kom werken bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Snel antwoord op uw zorgvraag?

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.