Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 14, 2021
Rita-Maris-horizontaal-def

"Je gaat toch twijfelen: Wat als wij iets verkeerd hebben gedaan?"

Als moeder van niet één, maar zelfs twee kinderen met "bizarre eetgewoonten", ondervond Rita Maris de afgelopen jaren hoe het is om onbegrepen te worden. Lang dacht ze zelf iets verkeerd gedaan te hebben, maar niets was minder waar: Haar kinderen hebben ARFID, een voedselinnamestoornis.

 

Lees Rita's verhaal

Mirjam van den Nieuwenhuijzen nieuw lid Raad van Bestuur

Per 1 juni 2021 treedt Mirjam van den Nieuwenhuijzen toe tot de Raad van Bestuur van Pluryn. Zij is nu nog algemeen directeur divisie Zorg bij GGzE. Met haar benoeming krijgt de nieuwe Raad van Bestuur van Pluryn steeds meer vorm. Eerder werd Eddy van Doorn benoemd tot voorzitter per 1 juli.

Lees verder...
Mirjam-van-den-Nieuwenhuijzen-vierkant

Meedoen in de samenleving bij de Dennenheuvel

Midden in een woonwijk in de buurt van het centrum van Groesbeek staat de Dennenheuvel 15; een moderne woongroep voor volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking en soms bijkomende psychische problemen. De woning biedt plaats aan 12 bewoners. Het pand is verdeeld in drie woonvormen en drie appartementen. Zelfregie staat bij de Dennenheuvel voorop. Om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren binnen de huidige maatschappij, krijgen bewoners begeleiding bij het ontwikkelen van hun mogelijkheden en sociale netwerk. De domeinen wonen, leven en dagbesteding zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.  

Kom je bij de Dennenheuvel te wonen? Dan ga je aan de slag met een op maat gemaakt dagprogramma. Werk, dagbesteding, afspraken en vrije tijd; het dagprogramma geeft structuur aan je dag. Om je daarbij te begeleiden is er 24 uursbegeleiding aanwezig. Ook ADL is mogelijk bij de Dennenheuvel.

Meer weten? Neem contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of per e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

NAH-hersenz-vierkant

Online bijeenkomst over behandelprogramma Hersenz

Hoe pak je na je revalidatie van je niet-aangeboren hersenletsel (NAH) de draad weer op? Voor volwassenen met NAH in deze chronische fase organiseert Pluryn op maandagmiddag 19 april een online informatiebijeenkomst over het behandelprogramma Hersenz. 

21-3-Retourticket

Neem een Retourticket naar de zorg!

De campagne Retourticket naar de zorg van vijf zorginstellingen in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen wordt wegens succes op 23 april herhaald. Retourticket naar de zorg richt zich speciaal op mensen die ooit in de zorg werkten en twijfelen of ze er weer aan de slag willen.

Lees verder...

Lees verder...

"Ik zit hier voor mezelf, zodat ik straks weer een stap kan maken"

Ruim een jaar woont Marvin nu bij de Mr. Jonkerweg, een buitenhuis van Plurynlocatie Jan Pieter Heije. Daar gooit hij zelf - met een beetje hulp - het roer om: “Ik zit hier voor mezelf, zodat ik over een tijdje weer een stap kan maken."

Lees Marvins verhaal
Marvin-vierkant

Stappen maken bij de Mr. Jonkerweg

Buitenhuis Mr. Jonkerweg in Renkum, onderdeel van Jan Pieter Heije, kenmerkt zich door de vrijheid die jongeren er krijgen. Naast elkaar bevinden zich de behandelgroep en Training Begeleid Wonen (TBW). Op de groep werken jongeren toe naar meer zelfstandigheid. Bij TBW worden zij getraind in het zelfstandig of begeleid wonen. Bij de behandelgroep is dag en nacht begeleiding aanwezig. Er heerst een open en huiselijke sfeer. Bij TBW is de begeleiding overdag een paar uur aanwezig. Buiten die tijd kunnen jongeren een beroep doen op de begeleiding van de naastgelegen groep.   

De Mr. Jonkerweg is bestemd voor jongeren van 16-23 jaar met een licht verstandelijke beperking, ontwikkelings- en gedragsproblemen. Vaak in combinatie met bijvoorbeeld trauma, hechtingsproblematiek, ADHD of een autisme spectrum stoornis.

Meer weten? Neem contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of per e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

Kom werken bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.