Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 25, 2021
Stockfoto-verhaal-Lieke-Danielle-700-440

"Het ging niet om niet willen, maar om niet kunnen"

Als pas na 10 maanden wordt ontdekt dat Daniëlle’s dochter Lieke (13) aan de aandoening Cerebrale Parese (CP) lijdt, staat haar wereld op z’n kop: “We dachten dat we een gezonde dochter hadden, maar moesten ons van het ene op het andere moment gaan richten op de dingen die Lieke nog wel zou kunnen.” Jarenlang wordt het gezin opgeslokt door Liekes lichamelijke gezondheid, terwijl thuis de problemen groter worden: “We waren altijd maar bezig met de volgende operatie of fysiotherapievorm, maar hebben geen moment stilgestaan bij wat er in haar hersenen allemaal nog meer anders werkt.

 

Liekes verhaal

Stap voor stap naar meer zelfstandigheid bij Jan Pieter Heije

Voor jongeren die een volgende stap naar zelfstandigheid kunnen maken en de veiligheid van een terreinlocatie niet (meer) nodig hebben, heeft Plurynlocatie Jan Pieter Heije periferiehuizen en buitenhuizen. De periferiehuizen bevinden zich in de directe omgeving van de terreinlocatie in Oosterbeek. Jongeren die er behandeld worden, maken gebruik van voorzieningen als therapie, school en vrije tijd op het terrein. De buitenhuizen zijn helemaal gericht op de voorzieningen in het dorp.  

De periferie- en buitenhuizen hebben met elkaar gemeen dat ze midden in een woonwijk gevestigd zijn. De jongeren werken er aan hun eigen doel, dat is vastgelegd in hun individuele behandelplan. Onlangs verscheen er een speciale nieuwsbrief met informatie over de periferie- en buitenhuizen van Jan Pieter Heije. Samen met de terreinlocatie vormen zij een mooie zorgketen, waarbinnen jongeren stap voor stap kunnen toegroeien naar meer zelfstandigheid. Ook kunt u zich via de nieuwsbrief aanmelden voor een online informatiebijeenkomst.

Bekijk de nieuwsbrief
Maria-Horst-vierkant

Maria vertelt over haar ervaring bij Pluryn in Horst

Acht jaar woont Maria inmiddels in een kleinschalige woonvoorziening van Pluryn in Horst. Een behoorlijke tijd!  En ze heeft het er nog altijd prima naar haar zin: "De begeleiding is gezellig, er is genoeg te doen en ik heb leuk en afwisselend werk." In een interview voor het online magazine 'Zorg en ondersteuning in de gemeente Horst aan de Maas' gaat Maria verder in op haar plek en ondersteuning van Pluryn.

paulkijkindevegt01-formaat-2-vierkant

Aandacht voor De Buitenloods

In de 25ste editie van het online magazine DJIzien van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) ditmaal aandacht voor de belangrijke rol van werkervaringsprojecten als de Buitenloods. Het magazine noemt het arbeidscentrum van Pluryn, onderdeel van JJI Lelystad, als mooi voorbeeld waar de 'overgang van binnen naar buiten wordt verkleind'.

Naar het artikel

Naar het artikel
Eefde-beklimt-de-Mont-Ventoux

Klaar voor de beklimming

Morgen fietst een groep jongeren van locatie Eefde, ondersteund door een aantal begeleiders, de gevreesde Mont Ventoux omhoog! Een immense uitdaging, die vraagt om goede voorbereiding. En dat is precies deze bikkels de afgelopen maanden hebben gedaan.

Bekijk de Nieuwsflits

Maak kennis met Het Hietveld dankzij de vernieuwde locatiefolder

Ben je benieuwd naar de behandel- en ondersteuningsmogelijkheden van Het Hietveld? Sla er dan de kleurrijke en overzichtelijke locatiefolder op na die onlangs is verschenen. Stap voor stap lees je wat de mogelijkheden zijn op het gebied van wonen, dagbesteding en werk, behandeling en vrije tijd voor (jong)volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking en complexe gedragsproblematiek. 

In de folder is ook informatie  opgenomen over het Expertisecentrum LVB+ dat Pluryn heeft opgericht. Doel daarvan is het delen van kennis met andere organisaties, zodat kan worden voorkomen dat cliënten (voor de zoveelste maal) moeten worden doorverwezen of overgeplaatst.

Bekijk de folder

Op zoek naar een leuke baan?

 

Ik wil vacatures zien

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.