Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 51
Jeugd-Wonen-Buitenhuizen-700-440

Wonen in een buitenhuis

Bij de buitenhuizen van Pluryn wonen jongeren die later gewoon hun eigen leven willen leiden. In een buitenhuis leren zij wat daarvoor nodig is. De begeleiding is gericht op de toekomstige woonplek van de jongere, uitgaande van het individueel behandelplan. Zelf boodschappen doen, koken, wassen, continuïteit in dagbesteding en werk zijn doelen waaraan zij werken. Meedoen in de samenleving is erg belangrijk, daarom staan de huizen midden in de wijk. De buitenhuizen van Pluryn zijn bestemd voor jongeren (14 tot 23 jaar) met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

 

Meer informatie

Werken aan je toekomst bij de Gildekamp

Voor sommige jongeren is de thuissituatie erg moeilijk. Tijdelijk ergens anders wonen, biedt dan uitkomst. Bijvoorbeeld bij Plurynlocatie de Gildekamp. Behandelgroep de Gildekamp ligt midden in de Nijmeegse wijk Lindenholt. De grote moderne woning is onderverdeeld in twee groepen en biedt een fijn huis aan jongeren van 8 t/m 17 jaar met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Iedere groep heeft plek voor zes jongeren. In een veilig, warm en huiselijke ontwikkelklimaat krijgen zij alle ruimte om zich te ontwikkelen. 

Structuur is erg belangrijk bij de Gildekamp. De behandeling richt zich op het versterken van de jongere en zijn of haar systeem en het verminderen van gedragsproblemen. Door jongeren te stimuleren en ondersteunen bij het deelnemen aan de maatschappij, probeert de begeleiding hun zelfvertrouwen, de sociale vaardigheden en praktische zelfredzaamheid te vergroten. Het streven is dat jongeren na hun verblijf op de Gildekamp weer thuis kunnen wonen. Soms is dit niet mogelijk en wordt er in overleg naar een passende vervolgplek gezocht. 

Neem voor informatie over plaatsingsmogelijkheden bij de Gildekamp contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088- 779 50 00 of per e-mail
klantenbureau@pluryn.nl

BrouwerijdnDrulvierkant

Werken in een brouwerij

Bij de Groesbeekse brouwerij D'n Drul werken cliënt-medewerkers van Pluryn aan het brouwen en bottelen van heerlijke speciaalbiertjes. Een flinke klus, want een lekker biertje brouwen gaat niet vanzelf.

IamYu-foto-vierkant

Baanbrekende app bijna klaar voor gebruik 

Binnenkort is het uur U voor iamYu; de app voor gepersonaliseerde jeugdzorg. De eerste testsessies staan gepland. Pluryn is nauw betrokken bij de ontwikkeling van iamYu. Roy Otten en Harrie Hendriksen leggen uit wat de app zo bijzonder maakt.  

Bekijk de Nieuwsflits

Lees het interview
Nieuwsflits-BOT-vierkant

Opvang bij heftige gebeurtenissen

Medewerkers van Pluryn kunnen tijdens hun werk soms te maken krijgen met een heftige gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld aan bedreiging, fysiek of verbaal geweld, of het overlijden van een cliĆ«nt. Het verwerken daarvan kan erg lastig zijn. Gelukkig staat het Bedrijfsopvangteam (BOT) dan voor ze klaar!

Bekijk de Nieuwsflits

Kom werken bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Ontmoet De Winckelsteegh

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.