Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 9, 2021
Ervaringsverhaal-Gazi

"Ik dacht dat mijn kansen verkeken waren"

Een reeks slechte beslissingen, met dramatische afloop, drukte een stempel op het leven van de toen 17-jarige Gazi. Met hulp van ambulant begeleidster Wiljanne komt hij er langzaam bovenop. "Het ging niet vanzelf. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik het met mijn verleden wel kon schudden..."

 

Lees Gazi's ervaringsverhaal

Deelnemen aan de samenleving bij Kemnade Schoonoord

Kemnade Schoonoord is een woonvoorziening in het hartje van Groesbeek, voor volwassenen met een verstandelijke beperking en een bijkomende stoornis. Er is plaats voor mensen afkomstig van de terreinlocatie Kemnade en voor instroom van buitenaf. 
Mensen die bij Kemnade Schoonoord komen wonen, willen zich verder ontwikkelen door meer deelname aan de samenleving. De buitenlocatie biedt die mogelijkheid. Er zijn per dag vaste contactmomenten met de begeleiding, maar de cliënt is zelf verantwoordelijk voor het volgen van zijn dagprogramma. Cliënten wonen in een studio of appartement met een eigen voordeur. Er is plaats voor volwassenen met internaliserende en externaliserende problematiek, waarbij er geen sprake is van grote kwetsbaarheid en een grote mate van beïnvloeding. Hij of zij moet redelijk weerbaar zijn. Elke bewoner maakt een toekomstplan. Zo wordt zijn of haar perspectief vastgesteld. Het tempo van de cliënt is leidend. 
Om in aanmerking te komen voor een plaats bij Kemnade Schoonoord is een ZZP VG 6 of 7 nodig, eventueel met meerzorg. Neem voor meer informatie over plaatsingsmogelijkheden contact op met het klantenbureau, tel. 088-7795000 of klantenbureau@pluryn.nl

ontdekdezorgweek-

Ontdekdezorg Week 2021

Pak de agenda er maar bij, want de Ontdekdezorg week staat weer voor de deur! Van 22 tot en met 27 maart kun je – vanwege het coronavirus – online kennismaken met het werken in zorg en welzijn. Ook Pluryn doet mee. Het programma van de week volgt snel!

Foto-bij-duoblok-hersenz

Online bijeenkomst voor mensen met NAH

Hoe pak je na je revalidatie van je niet-aangeboren hersenletsel de draad weer op? Voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in deze chronische fase organiseert Pluryn op maandagmiddag 15 maart een online informatiebijeenkomst over het behandelprogramma Hersenz.

Naschoolse dagbehandeling

Als de opvoeding van een kind te zwaar is, kunnen ouders terecht bij de naschoolse dagbehandeling. Dagbehandeling is bedoeld voor gezinnen met een kind met een licht verstandelijke beperking, vaak in combinatie met gedragsproblemen.  
De problemen in het gezin kunnen zo groot zijn, dat het gezin dreigt vast te lopen. De naschoolse behandeling richt zich hulp bij opvoeding en onderwijs. Kind en gezin werken zelf hard aan de resultaten. Begeleiders leren kinderen nieuwe vaardigheden aan en ouders krijgen – indien nodig – ondersteuning bij de opvoeding. De bereidwilligheid van ouders om samen te werken met de medewerker is cruciaal. Het doel van dagbehandeling is om het kind zo te ondersteunen, dat het thuis kan blijven wonen. Vaak wordt er ook Gezinsbehandeling (IOG) ingezet. 
De 12-jarige Quincy gaat dagelijks na school naar Dagbehandeling in Arnhem. Daar werkt ze met ondersteuning aan gestelde doelen en nieuwe vaardigheden.

Bekijk de video van Quincy

JeugdWelzijnsBeraad presenteert 'partijprogramma'

Met een knipoog naar de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart presenteerde het JeugdWelzijnsBeraad op 23 februari haar ‘partijprogramma’ aan jeugdzorgbestuurders en politici. Het programma – in de vorm van een petitie – werd in ontvangst genomen door kamerlid Lisa Westerveld van GroenLinks. De jongerenraad van Plurynlocatie Eefde werkte mee aan het programma, was digitaal bij de overhandiging aanwezig en gaf antwoord op vragen van de belangstellenden.

JeugdWelzijnsBeraad-vierkant
pluryn-youtube

Mis geen enkele Pluryn-video!

Op de hoogte blijven van nieuw zorgaanbod, leuke activiteiten of bijzondere verhalen van Pluryn? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal! Je vindt er de wekelijkse Nieuwsflitsen van het Multimediateam, prachtige verfilmde ervaringsverhalen, overzichtelijke locatievideo's en interessante Webinars en informatiefilms. 

Klik hier om je te abonneren

Kom werken bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Snel antwoord op je zorgvragen?

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.