Werkplein Pluryn
Nieuwsbrief voor professionals - week 31 Werkplein Pluryn
 
Wonen bij Dommeltje: rust, huiselijkheid en duidelijkheid

Op het terrein van Werkenrode Jeugd bevinden zich de open behandelgroepen Dommeltje Midden en Dommeltje Buuren. De namen lijken op elkaar, de doelgroepen verschillen.

Dommeltje Buuren is een woonvoorziening voor 8 jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar, met een licht tot matig verstandelijke beperking en gedragsproblemen. De begeleiding biedt structuur, binnen een veilig leefklimaat. Het individueel plan van iedere jongere is het uitgangspunt voor het vinden van een passende balans tussen beschermende factoren en zelfregie. Het streven van de behandeling is om de jongeren een zo hoog mogelijk niveau van zelfstandigheid/zelfredzaamheid te laten bereiken, binnen en buiten de groep.

Dommeltje Midden is een woon/behandelvoorziening voor jeugdigen tussen de 12 en 24 jaar, met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De begeleiding bij Dommeltje biedt ondersteuning bij ADL en specifieke - naar gelang de zorgvraag - (verpleegkundige) handelingen. De begeleidingsstijl kenmerkt zich door een directieve benadering op maat. Structuur, herhaling en visuele ondersteuning staan centraal bij Dommeltje Midden. Ook is er veel aandacht voor huiselijkheid, rust en duidelijkheid.

Op het terrein van Werkenrode Jeugd nabij Groesbeek zijn veel voorzieningen aanwezig: er is een school voor speciaal onderwijs en er zijn sportvelden. Ook zijn er veel mogelijkheden op het gebied van werken, leren, dagbesteding, vrije tijd en therapie.

Neem voor meer informatie over plaatsingsmogelijkheden contact op met het Klantenbureau van Pluryn, tel. 088 - 779 50 00 of per e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Zomerspelen-Eefde
Zomerspelen in Eefde

Welke groep mag zich dit jaar de beste noemen? Het werd duidelijk tijdens de jaarlijkse Zomerspelen van Plurynlocatie Eefde. De jongeren namen het tegen elkaar op tijdens uiteenlopende activiteiten, die de afdeling V&R en de school samen bedachten. Door het coronavirus zag het programma er iets anders uit dan andere jaren, maar de pret was er niet minder om, zo constateert het Multimediateam in deze Nieuwsflits.

Δ Naar boven
 
Op jezelf leren wonen door middel van training

In het onlangs verbouwde monumentale pand voor Moeder- en kindzorg aan de Varsseveldseweg in Doetinchem heeft Pluryn sinds kort ook mogelijkheden voor de Training Begeleid Wonen. Jongeren en (jong)volwassenen van 16 tot 23 jaar, met een licht verstandelijke beperking en complexe problematiek of een autisme spectrum stoornis, leren er zelfstandiger wonen. Ze werken aan praktische zaken, zoals het huishouden, aanbrengen van dagstructuur en leren plannen. Belangrijk is ook het leren omgaan met anderen en het hebben van een zinvolle daginvulling.

Begeleiding bij TBW is zoveel mogelijk gericht op zelfstandigheid en vindt daarom veelal op afspraak plaats. Is de nood aan de man, dan is er altijd hulp in de buurt. Een toegewezen persoonlijk begeleider helpt met geldzaken en papierwerk. Opgestelde leerdoelen worden volgens de behandelcyclus regelmatig besproken en bijgesteld. Het is de bedoeling dat jongeren en (jong)volwassenen na de Training Begeleid Wonen zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen, eventueel met ambulante ondersteuning.

Indicatie en meer informatie

Voor de Training Begeleid Wonen van Pluryn is een Wlz-indicatie, of financiering vanuit de Jeugdwet nodig. Een traject duurt maximaal 2 jaar. Pluryn biedt TBW op verschillende plekken in Gelderland en Noord-Limburg aan. In Doetinchem zijn momenteel plekken vrij. Neem voor meer informatie contact op met het klantenbureau van Pluryn: 088 – 779 50 00 of per e-mail: klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Wonen bij Dommeltje: rust, huiselijkheid en duidelijkheid
Zomerspelen in Eefde
Op jezelf leren wonen door middel van training
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Ken je iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Werken bij Pluryn?

Klik op 'meer informatie' voor alle vacatures! 

Meer info-knop
In deze uitgave
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: info@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 20 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn