Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 26, 2021
Roxy-nieuwe-plek

Karin put inspiratie uit jongeren voor nieuwe boek: 'Roxy's nieuwe plek'

Geïnspireerd door de jongeren om haar heen riep Karin Ebbekink, werkzaam als begeleider bij De Beele, het personage Roxy in het leven: Een boze, brutale en eigenwijze puber, met allerlei problemen. Die worden uiteindelijk zo groot, dat ze terecht komt op een leefgroep. In haar  nieuwe boek 'Roxy's nieuwe plek' probeert Karin, met behulp van de jongeren van De Beele, een beeld te schetsen van het leven op een leefgroep.

 

Bekijk de Nieuwsflits

Expertise in seksuele uitbuiting en binnenlandse mensenhandel

Seksuele uitbuiting en binnenlandse mensenhandel is een belangrijke expertise van Pluryn. Onze hulp richt zich op jongeren die (vermoedelijk) slachtoffer zijn en te kampen hebben met ernstige problematiek. Veel jeugdige slachtoffers van seksuele uitbuiting hebben een licht verstandelijke beperking (LVB) en/of psychiatrische problematiek. Pluryn heeft experts in huis, werkt samen met specialistische organisaties en verzamelt en deelt kennis. In deze nieuwsbrief special leest u wat Pluryn voor (vermoedelijke) slachtoffers van seksuele uitbuiting en binnenlandse mensenhandel kan betekenen.

AYCL-mensenhandel-vierkant

Klaar voor een volgende stap bij de Graafseweg 

Bij de woningen van Pluryn aan de Graafseweg in Nijmegen werken jongeren en (jong)volwassenen toe naar een volgende stap in hun leven. Dubbelwoning 185 D en E is een leefgroep voor jongeren (15-23 jaar) met multiproblematiek. Het niveau verschilt: van normaal begaafd tot matig verstandelijk beperkt. Vaak is er ook sprake van bijvoorbeeld ASS, FAS of een hechtingsstoornis. Bij alle bewoners staat voorop dat ze later zo volwaardig mogelijk willen deelnemen aan de maatschappij. Daarom heeft iedereen overdag een vorm van daginvulling: school, werk of dagbesteding. Er is ruimte voor 8 jongeren. 
 
Training begeleid wonen 
Bij de buren, eengezinswoningen A en C, wonen maximaal 7 jongeren. Zij nemen allemaal deel aan de Training Begeleid Wonen (TBW). Het niveau van de jongeren varieert ook hier: van licht verstandelijk beperkt tot normaal begaafd. Vaak is er sprake van bijkomende gedragsproblematiek. Deelnemers van TBW werken toe naar een zelfstandiger bestaan. Het accent ligt daarom meer op het zelfstandig leren wonen en alle taken die daarbij horen (zoals het leren koken, wassen en schoonmaken), het vergroten van oplossend vermogen en het omgaan met anderen. Overdag gaan jongeren naar werk, school of dagbesteding. Begeleiding is bij huis A op aanvraag. In huis C is 24/7 begeleiding aanwezig. 

Neem voor informatie over beschikbaarheid contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of mail naar klantenbureau@pluryn.nl.

sorryvoormijnbroertje

Eervolle vermelding voor podcast

De podcastserie Sorry voor mijn broertje, die een inkijkje geeft in de levens van de broers Nahib (werkzaam bij JJI Lelystad) en Nabil, ontving bij de uitreiking van de Zilveren Reissmicrofoon 2021 een eervolle vermelding. De Zilveren Reissmicrofoon wordt uitgereikt aan het in de ogen van de jury beste radioprogramma van het jaar.

Stockfoto-bij-verhaal-Lieke-en-Danielle-vierkant

Ervaringsverhaal over gezinstherapie

Jarenlang wordt Liekes gezin opgeslokt door haar lichamelijke gezondheid, terwijl thuis de problemen groter worden: “We waren altijd maar bezig met de volgende operatie of fysiotherapievorm, maar hebben geen moment stilgestaan bij wat er in haar hersenen allemaal nog meer anders werkt.” Moegestreden trekt Daniëlle, Liekes moeder, aan de noodrem, waarna het gezin snel start met Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling (IOG).

Lees verder

Lees het verhaal

Specialistische ondersteuning bij de Waag

Woon- en behandelvoorziening De Waag biedt een veilig, beschermd, overzichtelijk en gestructureerd klimaat aan jongeren met een IQ tussen de 40 en 60 en zeer complexe problematiek en een onderwijsvraag (SGMVB/ZMOLK). De Waag staat op het terrein van Werkenrode Jeugd in Groesbeek. Jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar krijgen er zorg op maat. Werkenrode School verzorgt in het gebouw van De Waag voortgezet speciaal onderwijs voor de jongeren die er wonen. De klassen zijn heel klein, zodat iedereen veel individuele aandacht krijgt.

Voor verblijf in De Waag is een indicatie LVG4 of een VG7 nodig. Neem voor meer informatie over plaatsingsmogelijkheden contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088 - 779 50 00 of per e-mail klantenbureau@pluryn.nl. Bekijk hier de folder ‘Ontdekken wat je wél kan, in een aangepaste omgeving’.

Moestuin-Schoonoord-vierkant

Tuinieren in een moestuin

Zo, de eerste 3 bakken liggen op z'n plaats. Grond erin en zaaien maar! De moestuin - en daarmee ook de dagbestedingsmogelijkheden op het terrein - van Schoonoord begint nu eindelijk vorm te krijgen!

Bekijk de Nieuwsflits

Op zoek naar een leuke baan?

 

Ik wil vacatures zien

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.