Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 47
MST-Gezin

"Ik was gewoon bang voor mijn eigen kind"

“In nog geen twee weken tijd verloor ik alle grip op mijn toen zeventienjarige zoon”, blikt Anita (48) terug op haar gezinssituatie amper een jaar geleden. “Nadat hij in alle deuren gaten had geslagen en met een hamer zijn kast te lijf ging, was ik gewoon bang voor mijn eigen kind.” Anita kwam uiteindelijk voor de loodzware beslissing te staan: uithuisplaatsing of een crisisinterventie thuis.

 

Anita vertelt over Multi Systeem Therapie

Multi Systeem Therapie voorkomt uithuisplaatsing

‘Jongeren uit coronaverveling de criminaliteit in’, zo kopte De Gelderlander onlangs. Die trend blijkt uit onderzoek naar de effecten van de lockdown in Amsterdam en Arnhem, uitgevoerd in opdracht van de burgermeesters, politie en het Openbaar Ministerie. Door de strenge coronamaatregelen duikt een nieuwe categorie jongeren de jeugdcriminaliteit in, met alle gevolgen van dien. Om dit terug te dringen, zet Arnhem hard in op een mix van repressie en zorg, zoals Multi Systeem Therapie. 

Multi Systeem Therapie (MST) is bedoeld voor jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie plaatsing dreigt in de (gesloten) jeugdzorg. Vaak is er sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen, die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag. De interventies die binnen MST worden ingezet, richten zich vooral op ouders en andere sleutelfiguren uit de omgeving van de jongere. Vaak wordt ook gewerkt aan het vergroten van vaardigheden van de jongere zelf, het functioneren op school en de omgang met leeftijdgenoten. 

MST is opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies. Pluryn biedt MST op verschillende plekken aan. Bekijk voor meer informatie de brochure over MST, of neem contact op met het klantenbureau: tel. 088-7795000, klantenbureau@pluryn.nl.

20086PLU-Werving

Ontdek Pluryn!

Kom Pluryn ontdekken en ervaar hoe het is om bij ons te werken als begeleider en behandelaar. 

Cedeo-breedbeeld

Pluryn opnieuw Cedeo erkend

De Cedeo-erkenning van Pluryn’s interne trainingen is met twee jaar verlengd. De kwaliteit van de trainingen werd beoordeeld met een 9.1.

Meer informatie

Meer informatie

Alles over wonen bij Pluryn

Goed wonen is een belangrijke voorwaarde voor een fijn en gelukkig leven. Pluryn beschikt over verschillende woonvormen, van wonen thuis met ambulante ondersteuning tot wonen in de beschermde omgeving van een terreinlocatie met 24 uurszorg.

Meer informatie
Ambulante_ondersteuning-vierkant
Duofiets-vierkant

Een grotere wereld dankzij een Duo-fiets

Even samen met een bewoner op de fiets naar het centrum van Wijchen. Het kan dankzij de nieuwe duofiets van Woonvorm Wijchen en dagbesteding Brinkidee vanuit wijkcentrum de Brink in Wijchen. En daar wordt nu al volop van genoten.

Bekijk de video

Je kunt ons bereiken via

klantenbureau@pluryn.nl

088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.