Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 12, 2021
Digitale-rondleidingen-Ontdek-de-zorg

Ontdek Pluryn met een livestream of digitale rondleiding

De Ontdekdezorg Week is los! Verspreid over de week gaat Pluryn op Facebook live vanaf locatie om belangstellenden te enthousiasmeren voor een loopbaan bij Pluryn. Maandag beten Jan Pieter Heije en Het Hietveld het spits af. Bekijk het schema verderop in deze Nieuwsbrief voor de andere livesessies!  

Digitale rondleiding 
Het kijken in de keuken van een zorglocatie; Het maakt de Ontdekdezorg Week jaarlijks weer tot een unieke week! Helaas is het bezoeken van een locatie door het coronavirus dit jaar niet mogelijk. Om belangstellenden toch een indruk te geven van de deelnemende Plurynlocaties,  vroegen we het Multimediateam om 10 prachtige locatiefilms. Deze 'digitale rondleidingen' vind je op www.ontdekpluryn.nl!

 

Zorgaanbod Pluryn nu ook op ZorgDomein

Sinds 1 maart 2021 is het zorgaanbod van Pluryn ook op ZorgDomein te vinden. ZorgDomein is een onafhankelijk digitaal zorgplatform, waarmee zorgverleners de best mogelijke zorg kunnen aanbieden, vinden en regelen, voor elke cliënt. Artsen kunnen digitaal en beveiligd verwijzen, diagnostiek aanvragen, andere zorgverleners consulteren en beter met hen samenwerken en afstemmen. Ook cliënten zijn beter te informeren en te betrekken bij hun eigen zorgtraject. 

Vooralsnog bestaat het aanbod van Pluryn op ZorgDomein uit de poliklinieken, Hersenz, FACT LVB 18+ en Behandelcentrum Nijmegen. Het aanbod wordt in de toekomst mogelijk verder uitgebreid.

imeline---Facebook-Instagram--v2

Resterende livestreams Ontdekdezorg Week

Tijdens de Ontdekdezorg Week zijn we live 12 keer live vanaf verschillende locaties van Pluryn: In deze sessies vertellen medewerkers over hun werkplek, met welke doelgroep ze werken en wat er allemaal mogelijk is. In het schema hierboven zie je welke locatie wanneer aan de beurt is. Een livesessie gemist? Ze zijn na afloop terug te zien op Facebook!

Tovertafel-Het-Hietveld-vierkant

Tovertafel in trek bij Het Hietveld

Sinds februari beschikt Het Hietveld over een heuse Tovertafel: een beamer die interactieve spellen projecteert op je keukentafel. De Tovertafel stimuleert de zintuigen en daagt uit om samen of alleen aan de slag te gaan. Het werd meteen een hit! En na het zien van deze Nieuwsflits van het Multimediateam snappen wij wel waarom.

Bekijk de Nieuwsflits

Stap voor stap naar meer zelfstandigheid bij buitenhuis Nieboerstraat

Jongeren die in buitenhuis Nieboerstraat in Dieren verblijven, zijn gemotiveerd om in fases zelfstandig te gaan wonen. Het zijn jongeren met een licht verstandelijke beperking, vaak in combinatie met bijvoorbeeld trauma, hechtingsproblematiek, ADHD of ASS. Zij zijn 14 t/m 18 jaar oud, maar er is ruimte voor jongeren van 18+, als behandeling vanuit de WLZ kan worden geïndiceerd.  

Buitenhuis Nieboerstraat is onderdeel van Jan Pieter Heije. Het pand is opgedeeld in drie huizen: huis 32, huis 30 en huis 28. Jongeren starten meestal in huis 32. Hier is sprake van een meer gestructureerde leef- en leeromgeving. Wanneer zij er klaar voor zijn, stromen zij door naar huis 30. Hier staan begeleiders al meer op afstand. Maar zij zijn wel gedurende de hele dag aanwezig en maken duidelijke afspraken met de jongeren. De laatste stap binnen de Nieboerstraat is Training Begeleid Wonen (TBW) in huis 28. Hier staat de zelfstandigheid van jongeren voorop en ligt het initiatief voor contact met name bij hen. Jongeren zetten hier hun laatste stappen naar praktische zelfredzaamheid.  

De begeleiding van de Nieboerstraat richt zich op de jongeren, maar ook op hun netwerk. Er wordt begeleiding geboden op verschillende levensgebieden (school, werk, sociale contacten, zelfzorg, etc.), waarbij vooral naar de kracht van jongeren zelf wordt gekeken. 

Neem voor informatie over beschikbaarheid contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of mail naar klantenbureau@pluryn.nl.

Geestelijke-verzorging

Nieuwsflits over geestelijke verzorging

Bij Pluryn werken geestelijk verzorgers. Wat houdt hen bezig? Wat kunnen ze betekenen voor cliënten en medewerkers? En met wat voor een vragen kun je er terecht? Het Multimediateam zocht het uit!

Bekijk de Nieuwsflits

Reehorst in Maarsbergen: nieuwe behandelgroep voor jongeren met ASS

Met behandelgroep Reehorst beschikt Pluryn locatie Maarsbergen per 1 april over een behandelgroep specifiek gericht op jongeren met een autisme spectrum stoornis. Het pand van Reehorst was lange tijd in gebruik voor een andere doelgroep, maar werd de afgelopen maanden heringericht. 

Reehorst is een open behandelgroep in een woonhuis op een 3-milieus terrein. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De behandelgroep heeft plek voor acht jongeren (van 12 tot 18 jaar) met een gediagnosticeerde autisme spectrum stoornis. Het woonhuis heeft verschillende leefruimtes, waardoor er – indien nodig – gecompartimenteerd gewerkt kan worden. Diagnostiek en therapie vinden plaats op het terrein in Maarsbergen. Daardoor is er veel mogelijk, zoals speltherapie, psychotherapie, cognitieve gedragstherapie en behandelingen gericht op traumaverwerking (onder meer EMDR). Daarnaast werken we met verschillende vormen van vaktherapie.  
Voor onderwijs gaan de jongeren naar VSO de Sprong, gelegen op het terrein van Maarsbergen. In kleine klassen volgen zij daar een onderwijstraject dat past bij hun mogelijkheden. Ook vrije tijd heeft een belangrijke plek in het dagprogramma van de jongeren. Op het terrein zijn veel mogelijkheden voor sport, spel en ontspanning. 

Neem voor informatie over beschikbaarheid contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of mail naar klantenbureau@pluryn.nl

Kom werken bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.