Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 13, 2021
Ervaringsverhaal-Bas-TBW

"Hier leer ik op mezelf wonen"

Als een doorsnee tiener vertelt Bas (19 jaar) over zijn toekomstplannen: “Als ik hier klaar ben, wil ik verhuizen naar een zelfstandige woning. Hopelijk ook in Doetinchem, want ik ben hier net begonnen met studeren”. Het gaat Bas goed af bij de Acacialaan van Pluryn, waar hij de Training Begeleid Wonen (TBW) volgt. En dat is helemaal zijn eigen verdienste, want doorsnee was Bas’ jeugd allerminst: “Ik ben geboren met het foetaal-alcoholsyndroom.

 

Lees Bas' verhaal

Zelfstandiger leren wonen bij de Acacialaan

Buitenhuis Acacialaan in Doetinchem bestaat uit twee geschakelde woningen: één voor de behandelgroep en de ander voor Training Begeleid Wonen (TBW). De behandelgroep is voor jongeren van 8 tot 17 jaar en TBW voor 16 tot 23-jarigen. In de Acacialaan wonen jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking, ontwikkelings- en gedragsproblemen. Vaak in combinatie met bijvoorbeeld trauma, hechtingsproblematiek, ADHD of ASS.

De woonkamer van de behandelgroep is in tweeën gedeeld. Iedere huiskamergroep heeft plek voor vijf à zes jongeren, verdeeld naar leeftijd. De groep kent een warm en huiselijke ontwikkelklimaat. Het is mogelijk om vanuit de leefgroep door te stromen naar de TBW, waardoor jongeren gedurende langere tijd op dezelfde plek kunnen blijven wonen. TBW heeft 5 kamers met gedeelde voorzieningen, een keuken, een zitkamer en een eigen achtertuin.

Meer informatie over buitenhuizen van Pluryn
Ontdekdezorg-visual-vierkant

Terugblikken op een mooie Ontdekdezorg Week

De Ontdekdezorgweek zit erop! We bedanken iedereen die vorige week afstemde op onze live-events. Kon je er niet bij zijn? De live-events zijn terug te zien op Facebook! Meer weten? Ga naar ontdekpluryn.nl voor een digitale rondleiding. Of neem contact op met één van onze recruiters.

Retourticket-2de-editie-vierkant

Tweede Retourticket naar de zorg op 23 april

Speciaal voor mensen die ooit in de zorg werkten en twijfelen of zij er weer aan de slag willen, verzorgt Pluryn samen met vier andere zorgorganisaties in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen op 23 april de tweede editie van het digitale informatie-evenement een ‘Retourticket naar de zorg.

Appartementen voor mensen met een 24 uurs begeleidingsbehoefte 

Aan de rand van Beekbergen staan 16 appartementen van Pluryn. De wooneenheden, gelegen aan de  Loenenseweg, zijn bestemd voor mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende psychische en/of gedragsproblematiek. De appartementen zijn bedoeld voor (jong)volwassenen die langdurig zorg nodig hebben: een eigen appartement, met 24 uur begeleiding in huis. Doorstromen naar een vervolgsetting is mogelijk, maar hoeft geen doel te zijn. De moderne wooneenheden werden in 2016 opgeleverd en zijn van alle moderne gemakken voorzien. 
Bewoners van de appartementen willen zoveel mogelijk deelnemen aan de samenleving. Iedereen heeft overdag iets te doen: werk, een vorm van dagbesteding of school. Iedereen beschikt er over een eigen woonruimte, die naar eigen smaak is in te richten. Bewoners doen zoveel mogelijk zelf, maar kunnen waar nodig op steun rekenen van Pluryn.  

Neem voor meer informatie of over plaatsingsmogelijkheden contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088 - 779 50 00 of per e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

Nieuwe e-learning biedt kennis en inzicht in mensenhandel 

Pluryn en Koraal ontwikkelden samen de e-learning ‘Signaleren en voorkomen van seksuele uitbuiting en mensenhandel (loverboys)’. De e-learning is bedoeld voor iedereen die in de jeugdhulpverlening werkt en voor docenten in het voortgezet speciaal onderwijs. 

Lees verder...
e-learning-vierkant

Je leven leren leven aan de Jupiterstraat in Nijmegen

'Leer je leven leven’ dat is de slogan van de Jupiterstraat! In dit trainingshuis wonen 6 jongvolwassenen die leren om zo zelfstandig mogelijk te leven. Het trainingshuis ligt dichtbij het centrum van Nijmegen. Begeleiding is er om te ondersteunen op gebieden zoals werken, wonen, zelfverzorging, maar ook op het gebied van vrije tijd (zoals sport en hobby’s). Samen met een cliënt wordt er gekeken naar de individuele hulpvraag en wordt er een werkplan opgesteld. De ondersteuning is gericht op praktische vaardigheden, maar ook op sociaal-emotionele vaardigheden. Er is aandacht voor handicapacceptatie en het ontdekken van mogelijkheden en onmogelijkheden in het leven!  

De leeftijd van de bewoners ligt tussen de 18 en 30 jaar oud. Binnen het Trainingshuis wordt individueel begeleid, maar ook gebruik gemaakt van de groepsdynamiek. Er is ruimte voor jongvolwassenen met diverse beperkingen, zoals autisme, NAH, lichamelijke- of licht verstandelijke beperking. De begeleiding is niet 24 uur fysiek aanwezig, dus enige mate van zelfstandigheid is een vereiste.   

Meer weten? Neem contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of per e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

Kom werken bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.