Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 15, 2021
Marvinsverhaal

“Ik zit hier voor mezelf, zodat ik straks weer een stap kan maken" 

Marvins jeugd is niet gemakkelijk. Lang gaat het thuis – bij zijn moeder – goed, tot hij in de puberteit terecht komt en er steeds meer ruzie ontstaat. Nadat de situatie escaleert, vraagt hij zelf bij de gezinsondersteuner of hij uit huis geplaatst kan worden: “Ik had steeds vaker ruzie met mijn moeder en mijn zus en maakte zelf veel foute keuzes. Op een gegeven moment ging dat gewoon niet meer.” Inmiddels werkt Marvin in een buitenhuis van Pluryn aan zijn toekomst. Hij vertelt erover in zijn verhaal!

 

Lees Marvins verhaal

Klaar voor meer bij buitenhuis Waldeck Pyrmontlaan 

In het mooie Doorwerth bevindt zich de periferiegroep Waldeck Pyrmontlaan, een buitenhuis van Plurynlocatie Jan Pieter Heije. Hier verblijven jongeren met een licht verstandelijke beperking, ontwikkelings- en gedragsproblemen. Vaak in combinatie met bijvoorbeeld trauma, hechtingsproblematiek, ADHD of ASS. Hun leeftijd is 10-15 jaar.  

De groep bevindt zich midden in een woonwijk en biedt 24/7 behandeling. Er heerst een open en huiselijke sfeer. De begeleiding werkt vanuit een duidelijke dagstructuur. Jongeren krijgen met kleine stappen tegelijk steeds meer eigen verantwoordelijkheid. De jongeren maken gebruik van de faciliteiten van het nabijgelegen terrein van Jan Pieter Heije, zoals school, vrije tijd etc. Ze hebben echter niet meer de strakke kaders van het wonen op het terrein nodig en krijgen op de Waldeck Pyrmontlaan meer vrijheid. 

Meer weten? Neem contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of per e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

Bordspel-Het-Hietveld-vierkant

Kennis maken via een bordspel

Spelenderwijs kennis maken met de (behandel)visie van Pluryn en Het Hietveld? Het kan met dit nieuwe bordspel! Via verschillende vraagcategorieën maak je met dit bordspel - dat wat weg heeft van klassiekers als Ganzenbord en Triviant - op informele en interactieve wijze kennis met Pluryn. 

Bekijk de Nieuwsflits

Agenda

19 april, 15.30 uur

Online informatiebijeenkomst over behandelprogramma Hersenz

Meer informatie

23 april, 13.00 uur

Retourticket naar de zorg - informatiebijeenkomst voor herintreders

Meer informatie

03 juni, 09.00 uur

Samen Op Koers! - Congres over Kinder- en Jeugdpsychiatrie en LVB

Meer informatie

rondleidingen-vierkant

Neem een digitale rondleiding!

Locatie Eefde ontdekken? Of ben je juist benieuwd naar locatie Het Hietveld? Neem een digitale rondleiding over het terrein! Er zijn 11 filmpjes, van 11 verschillende locaties; Speciaal gemaakt voor de Ontdekdezorg week.

Bekijk alle filmpjes

Werken aan zelfredzaamheid bij Heeschebos

Heeschebos is een gebouw aan de rand van de wijk Hees in Nijmegen. De ligging is voor jongeren ideaal, dichtbij scholen, winkels en het centrum. Er bevinden zich drie groepen in het pand. Eén daarvan is Heeschebos eerste verdieping. Hier is ruimte voor 8 jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Deze jongeren hebben lichamelijke zorg en/of begeleiding nodig op diverse levensgebieden. De ondersteuning richt zich op de ontwikkeling van zelfredzaamheid op alle gebieden die horen bij het dagelijks leven.   

De doelgroep bestaat op dit moment onder andere uit jongeren met NAH, trauma, lichamelijke beperkingen en psychische problematiek. Het team is bekend met geautoriseerde handelingen voor diverse zorgvragen. Op de groep heb je een eigen slaap- en badkamer en is er een gezamenlijke woonkamer. Op de groep zorgen we voor een huiselijke sfeer door gezamenlijk te eten. Daarnaast zijn er diverse groepsmomenten waarop bijvoorbeeld spelletjes gespeeld kunnen worden. 

Voor het wonen binnen Heeschebos is een WLZ- (vanaf LG4 of VG4) of een WMO-indicatie voor 24 uurszorg nodig. Meer weten? Neem contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of per e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

Kom werken bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.