Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 34, 2021
Intermetzo_Gezinshuisouders_Ervaringsverhaal_Homepage_CHARLOTTE_570358

"Bij mij wonen kinderen met een verhaal" 

Charlotte is sinds 2004 als gezinshuisouder in loondienst van Pluryn in De Glind. Ze heeft acht kinderen; vier van zichzelf en vier gezinshuiskinderen. Met een personenbusje gaat ze met de kinderen op pad en haalt er boodschappen mee: “Ik haal een paar karren per week, met zo’n groot gezin heb je veel nodig.” Het leven als gezinshuisouder was voor Charlotte best even aanpassen: “Bij mij wonen kinderen met een verhaal. En hoewel dat in het begin soms best pittig was, zou ik nu geen ander leven meer willen.

 

Lees verder...

Zorg in de Glind: Start een gezinshuis in de Glind

Gezinshuisouder worden in De Glind? Pluryn, Rudolphstichting, Gezinshuis.com en Stichting Jeugddorp De Glind bundelen de krachten voor Zorg in De Glind! Met onder meer de website Zorg in De Glind, open avonden, rondleidingen, advertenties, het delen van verhalen en aanwezigheid op live events laten de vier Glindse organisaties zien wat het gezinshuisouderschap inhoudt, hoe de zorg voor kinderen in De Glind vorm krijgt en hoe gezinshuisouders in spe ondersteund worden bij hun eigen onderneming.

Intensieve kleinschalige behandeling bij de Hartensteinlaan

Midden in een woonwijk in Oosterbeek, nabij terreinlocatie Jan Pieter Heije, ligt de Hartensteinlaan: Een intensieve kleinschalige behandelgroep (IKB) voor jongeren voor normaal begaafde jongeren (15-18+) met complexe autisme problematiek. Het ruime pand huisvest twee behandelgroepen, ieder voor vier jongeren. Een verblijf bij de Hartensteinlaan varieert in duur, maar is in beginsel tot 18 jaar. Verlenging is mogelijk, op basis van een verlengde jeugdzorgindicatie, maar staat altijd in het teken van realiseren van een vervolgstap. Jongeren krijgen bij de Hartensteinlaan een op maat gemaakt behandelplan, gemaakt met de jongeren en ouders, dat aansluit bij de persoonlijke doelen en het systeem. 

De Hartensteinlaan biedt hoog-gespecialiseerde zorg en behandeling op het gebied van autisme en bijkomende (complexe)problematie. Contra-indicaties zijn verslaving, primaire persoonlijkheidsstoornissen, primaire genderproblematiek en acute psychiatrische problematiek. Naast de behandeling op psycho-sociaal en systemisch vlak en het geven van psycho-educatie, wordt gewerkt aan het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Hierbij wordt aangesloten bij de wensen, mogelijkheden en krachten van de jongeren. 

Behandeling vindt plaats binnen een multidisciplinair kader, waarbij begeleiders, behandel co√∂rdinator en regiebehandelaar het kernteam vormen. Daarnaast kan op indicatie individuele therapie (vaktherapie, cgt, schematherapie, emdr, sit), maatschappelijk werk en consultatie psychiater ingezet worden. 

Neem voor meer informatie en/of plaatsingsmogelijkheden contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of per e-mail via klantenbureau@pluryn.nl.

Fotofestival-Naarden-vierkant

Pluryn barst van het talent

Dat Pluryn barst van het talent, blijkt ook maar weer eens op het FotoFestival Naarden. Daar hangt tussen de prachtige foto's van allerlei bekende fotografen, ook het prachtige werk van Eline. Eline heeft autisme, waardoor "alles tien keer zo hard binnen komt". Met een camera kan zij zich beter focussen.

Bekijk de Nieuwsflits

Open inloop NAH-centrum Pluryn start weer

Het NAH-centrum van Pluryn in Nijmegen start weer met de open inloopochtenden. Die hebben vanwege corona bijna anderhalf jaar stilgelegen. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun familieleden kunnen met ingang van woensdag 25 augustus iedere laatste woensdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur vrijblijvend een kijkje komen nemen.

Lees verder...
NAH-hersenz-vierkant

Inloopochtend bij De Glind

Wil jij werken op een bijzondere plek, waar werken, wonen en leven nauw met elkaar verbonden zijn? Dan moet je bij Pluryn in Jeugddorp de Glind zijn! De locatie houdt om vrijdagochtend 3 september (10.00 - 12.00 uur) een inloopinformatieochtend. Zo kun je vrijblijvend kennismaken met de locatie, de doelgroep en de zorg die er geboden wordt. Past dit niet in je agenda? Maak gerust een afspraak voor een ander moment. Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Meer info

Op zoek naar een leuke baan?

 

Ik wil vacatures zien

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer info

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.