Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 1
Het-verhaal-van-Quincy

Quincy deelt haar ervaringen met Dagbehandeling

De 12-jarige Quincy gaat dagelijks na school naar Dagbehandeling in Arnhem. Daar werkt ze met ondersteuning aan gestelde doelen en nieuwe vaardigheden. Hoewel het voor Quincy best even wennen was, heeft ze ‘t inmiddels goed naar haar zin bij Dagbehandeling. Ze vertelt erover in dit verfilmde ervaringsverhaal.

 

Meer informatie

Specialistische zorg bij het ouder worden

Mensen met een verstandelijke beperking die te maken krijgen met ouderdomsklachten zijn vaak aangewezen op specialistische zorg. Pluryn levert deze zorg in drie woontorens aan de rand van de Nijmeegse wijk Hatert. De Vuurtoren, de Watertoren en de Uitkijktoren bieden intensieve zorg aan 66 mensen vanaf 50 jaar. De zorg kenmerkt zich door kleinschaligheid, warmte en geborgenheid. Gaat het ouder worden gepaard met gedragsproblematiek, dan is passende zorg mogelijk op het terrein van De Winckelsteegh in Nijmegen. Bij De Winckelsteegh vinden bewoners de veiligheid en rust die zij nodig hebben.  
Heeft een oudere geen VG-indicatie maar is er wel sprake van een verstandelijke beperking? In overleg met het zorgkantoor kunnen ook ouderen met een V&V-indicatie bij de ouderenzorg van Pluryn terecht. Meer weten over plaatsingsmogelijkheden? Neem dan contact op met het klantenbureau, tel. 088-7795000, e-mail klantenbureau@pluryn.nl.   
  
Pluryn heeft ook woonvoorzieningen voor ouderen met een verstandelijke beperking in de regio Apeldoorn en Groesbeek. Kijk voor meer informatie op de website of lees de folder.   

Patrick spaart voor behandeling in VS

Patrick Peters nam een duik in ondiep water. Hij brak daarbij een nekwervel en raakte vanaf zijn nek verlamd. Na een maandenlange revalidatie in de St. Maartenskliniek, woont hij sinds kort bij De Globe in Nijmegen, een woonvoorziening van Pluryn voor volwassenen met een matig tot ernstig lichamelijke handicap. Maar Patrick is een vechter. Een operatie in januari moet ervoor zorgen dat hij weer kan gaan zitten. Daarna hoopt hij op een behandeling in de VS, die hem mobieler moet maken. Om de behandeling te kunnen betalen, zijn de ouders van Patrick een doneeractie gestart. 

Meer over De Globe
patrick-peters-vierkant
Testimonial-Britney-vierkant

Veilig opgroeien in een gezinssituatie 

Voor kinderen en jongeren met complexe problemen is thuis, op de groep of in een pleeggezin wonen soms geen optie. Gezinswonen biedt dan uitkomst.

Terrein-Hoenderloo-vierkant

Pluryn verkoopt terrein De Hoenderloo Groep

Pluryn heeft het terrein van de voormalige Hoenderloo Groep via een tender verkocht. Het gaat om een perceel van 75 ha, met daarop 54 panden. 

Lees de folder

Lees verder
Meer-inspraak-voor-clienten-vierkant

Verbeterde inspraak voor cliënten

Om inspraak van cliënten te vergroten, trad op 1 juli 2020 de nieuwe Wet Medezeggenschap Cliëntenraden Zorginstellingen (Wmcz) in werking. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om de nieuwe wet ook bij Pluryn te implementeren. Met een prachtige medezeggenschapsregeling als resultaat! 

Bekijk de Nieuwsflits!

Kom werken bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Ontmoet De Winckelsteegh!

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.