Werkplein Pluryn
Nieuws voor professionals, week 37 Werkplein Pluryn
 
Dommeltje-Overkant2
Dommeltje Overkant: balans tussen bescherming en zelfregie

Dommeltje Overkant is een open woonvoorziening voor 8 jongeren in de leeftijd van 16-22 jaar, met een matig verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. De woonvoorziening bevindt zich op het terrein van Werkenrode Jeugd in Groesbeek. De begeleiding bij Dommeltje Overkant stimuleert de ontwikkeling van de jongeren naar zoveel mogelijk zelfstandigheid. Zij worden in maximaal 2 jaar voorbereid op een vervolgstap buiten het terrein. 

Het individuele plan van iedere jongere is het uitgangspunt voor het vinden van een passende balans tussen beschermende factoren en zelfregie. Dommeltje Overkant is een woongroep waarbij er aandacht is voor huiselijkheid en rust en is er ruimte voor creativiteit binnen de ontwikkeling naar zelfstandigheid. 

Neem voor meer informatie over plaatsingsmogelijkheden contact op met het klantenbureau, via tel. 088-7795000 of e-mail klantenbureau@pluryn.nl

Δ Naar boven
 
Blokken_Jeugd-Algemeen_Talentenexpeditie_350x220
Nieuwe perspectieven voor jongeren in Utrecht en Gelderland

Nieuwe Perspectieven is een ambulant en activerend begeleidingstraject voor jongeren van 14 tot 23 jaar, die zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen. Vaak hebben ze problemen op meerdere leefgebieden, zoals school of werk, vrije tijd en in de thuissituatie. Intensieve begeleiding en coaching, die plaats vindt in de eigen leefomgeving van het kind, zorgt gaandeweg voor meer structuur. Zo ontstaat er ruimte voor bijvoorbeeld een opleiding, een baan of vrijetijdsinvulling. Het zelfvertrouwen groeit en daarmee ook de mogelijkheden. 
Pluryn biedt Nieuwe Perspectieven aan in Utrecht en in Gelderland. Aanmelding vindt doorgaans plaats via het Centrum Jeugd en Gezin, het wijkteam of de Jeugdbescherming. Voor jongeren met een ernstige verslaving en voor jongeren die aangeven niet te willen stoppen met hun criminele activiteiten, is het traject Nieuwe Perspectieven niet geschikt. 

Meer informatie over Nieuwe Perspectieven lees je in de folder. Neem voor informatie over beschikbaarheid contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of mail naar klantenbureau@pluryn.nl
Δ Naar boven
 
Handboek-TSO
Handboek helpt scholen bij implementatie Traumasensitief Onderwijs

Traumasensitief Onderwijs helpt scholen bij het omgaan met leerlingen die een trauma hebben opgelopen. Veel leerlingen maakten in hun nog jonge leven een of meerdere potentieel traumatische ervaringen mee. Denk aan mishandeling, verwaarlozing, uithuisplaatsing en dood of ernstige ziekte van gezinsleden. Scholen zijn zich weinig bewust van de signalen van trauma bij leerlingen. Daardoor spelen ze nog te weinig in op de specifieke onderwijs- en begeleidingsvragen die deze leerlingen hebben. Het handboek Traumasensitief Onderwijs helpt scholen daarbij. 
Het handboek Traumasensitief Onderwijs is samengesteld door het consortium Traumasensitief Onderwijs. Dat is een initiatief van samenwerkende zorg- en onderwijsinstellingen. Naast Pluryn doen Koraal, Orion, De Loodsboot en Praktikon mee. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek. 

Lees hier meer over het Handboek Traumasensitief Onderwijs.

Δ Naar boven
 
Ervaringsverhaal-Lotte---stage-en-Jan-Pieter-Heije
Lotte bleef na haar stage 'plakken' bij Pluryn: "Ik heb mij eigen weg kunnen vinden"

Lichtelijk in paniek plaatste Lotte (25) een oproep op haar LinkedIn-pagina: "In de hoop dat ik ergens nog een mooie stageplek kon vinden." Haar oproep gaat viral: "Bizar! Terwijl ik dacht dat ik veel te laat was, ontving ik al snel ontzettend veel berichten." Na selectie blijven zeven organisaties over: "En daar zat ook Pluryn bij!" Lotte vertelt over haar stage-ervaring bij Pluryn. Haar hele verhaal lees je hier.  

De stagefolder van Pluryn is vernieuwd en bevat in informatie over stagemogelijkheden bij alle Pluryn-locaties. Benieuwd? Je kunt hem hier bekijken
Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Dommeltje Overkant: balans tussen bescherming en zelfregie
Nieuwe perspectieven voor jongeren in Utrecht en Gelderland
Handboek helpt scholen bij implementatie Traumasensitief Onderwijs
Lotte bleef na haar stage 'plakken' bij Pluryn: "Ik heb mij eigen weg kunnen vinden"
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Ken je iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Werken bij Pluryn?
Klik op 'Meer informatie' voor alle vacatures
Meer info-knop
In deze uitgave
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: info@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 20 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn