Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 24, 2021
Tamara-Tromp-def

“Je kunt een mens niet parkeren, om er morgen verder aan te sleutelen”

Pakweg anderhalf jaar geleden gooide Tamara Tromp (34) het roer drastisch om. Verliefd liet ze het platte Almere achter, verhuisde naar het Brabantse Overloon en vond haar nieuwe roeping bij Pluryn in de heuvels van Groesbeek: “Ik was comfortabel in Almere, had het nog altijd goed naar mijn zin op het werk, maar was stiekem ook benieuwd wat er nog meer was. Inmiddels weet ik dat ik de juiste stap heb gezet.”

 

Lees Tamara's verhaal

Specialist in LVB+

Pluryn is specialist in de behandeling en begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en zeer intensieve ondersteuningsvragen (LVB+). In onze ondersteuning aan cliënten komen wij tegemoet aan gewone menselijke behoeften, zoals structuur ervaren, zich veilig voelen en zich erkend en gewaardeerd voelen als mens. Samen werken we aan het opbouwen van een normaal leven. De kennis en ervaringen die wij al vele jaren opdoen delen we graag met anderen.

Zeb zit op z'n plek bij Werkenrode Jeugd

Voor de 15-jarige Zeb uit Wijchen is het belangrijk om stap voor stap zelfstandig te worden. Daarom verblijft hij nu een aantal dagen per week bij Werkenrode Jeugd. Zeb zit er op zijn plek, vertelt zijn moeder op de website van de gemeente Wijchen. Het verhaal maakt deel uit van een serie persoonlijke verhalen van Wijchenaren over goede zorg in tijd van bezuinigingen.

Foto-bij-Zeb-vierkant
Afbeelding-bij-webinar

Gezamenlijke webinar over acute zorg Gelderland-Zuid

Pluryn, Pro Persona en STEVIG werken met een gemeenschappelijke doelgroep: LVB met gedragsproblematiek. De drie zorgorganisaties verzorgden onlangs een gezamenlijk webinar. Daarvan is deze compilatie gemaakt door het Multimediateam van Pluryn. Thema van het webinar was acute zorg in de regio Gelderland-Zuid.

Foto-NLDoet-vierkant

NLDoet ook dit jaar in actie bij Pluryn

Of het nou gaat om het ingraven van een trampoline, of het aanbrengen van een likje verf in de woonkamer. Bij veel woonlocaties van Pluryn is altijd wel een klusje te verzinnen. Er zelf tijd voor vrijmaken is vaak een lastig verhaal; begeleiders hebben vaak hun handen al vol aan hun normale werkzaamheden. Maar met een beetje extra hulp van de vrijwilligers van NLdoet is het klusje zo geklaard.

Bekijk de Nieuwsflits

Wonen in de wijk bij de Nobelstraat

Pluryn heeft in de wijk Kerschoten in Apeldoorn de locatie Nobelstraat, met 58 studio’s en diverse dagbestedingsafdelingen. De locatie is opgedeeld in zes groepen: Nobelstraat A tot en met F. Elke bewoner heeft zijn eigen studio met eigen sanitair, een keukenblok. De kamers zijn voorzien van een bed en voldoende kastruimte. Het woongebouw bevindt zich direct naast een winkelcentrum.  

Bij Nobelstraat C wonen mensen van 40 jaar en ouder met een licht verstandelijke beperking, die geen terreinvoorziening (meer) nodig hebben. De nadruk bij de begeleiding ligt op het behalen van kleine doelen, het bieden van structuur, nabijheid en ondersteuning. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Bewoners van Nobelstraat C kunnen hun ADL zelfstandig (of met behulp van mondelinge aansturing) uitvoeren. Zij eten samen en er is ruimte voor gezelligheid. Groepsmomenten zijn echter niet verplicht. De bewoners hebben allemaal een passende dagbesteding of (betaald) werk. Er zijn jobcoaches aanwezig die helpen zoeken. Als het mogelijk is, werken de bewoners buiten de deur, maar er zijn ook mogelijkheden in huis: van creatieve activiteiten tot werken in het facilitair.  

Nobelstraat C heeft plaats voor nieuwe bewoners. Meer weten? Neem contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of e-mail klantenbureau@pluryn.nl.  

Hersenz-Jong-vierkant

Hersenz voor (jong)volwassenen

Kan ik ooit zelfstandig wonen, een baan vinden of een relatie krijgen? Met dit soort vragen zitten veel jongvolwassenen die hersenletsel hebben. Daarom ontwikkelde Hersenz een speciaal programma voor jongvolwassenen.

Bekijk de Nieuwsflits

Op zoek naar een leuke baan?

 

Ik wil vacatures zien

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.