Werkplein Pluryn
Nieuwsbrief voor professionals, week 38 Werkplein Pluryn
 
ervaringsverhaal-Jannus
Entr'acte: gezinshuiszorg in het buitenland

Even weg van alles en iedereen om je leven weer op de rit te krijgen. Veel jongeren maakten al met succes gebruik van het unieke aanbod van Entr’acte om in het buitenland aan hun toekomst te werken. Daarom gaat Pluryn door met Entr’acte, ook nu De Hoenderloo Groep gesloten is.  

Entr’acte is bedoeld voor jongens en meisjes van 13-18 jaar (of 23 jaar met verlengde jeugdhulp), die een time-out nodig hebben. In hun huidige leefomgeving stagneert hun ontwikkeling. In een Nederlands gezinshuis in Spanje of Frankrijk krijgen zij de tijd om na te denken en zich te herpakken. De professionele gezinshuisouders onderhouden contact met de gedragswetenschapper van Pluryn. De jongeren volgen onderwijs op afstand en gaan aan de slag in en rond het huis: van werken in de tuin tot in de huishouding. Daarnaast is er natuurlijk tijd voor ontspanning. Jongeren die via Entr’acte naar het buitenland gaan, krijgen altijd een behandelplan met heldere doelen. Verblijf duurt doorgaans 3 tot 8 maanden, gevolgd door een natraject. Kijk voor meer informatie over de buitenlandplaatsingen van Entr’acte op de website van Pluryn. Lees ook het verhaal van Jannus, die een periode in Frankrijk verbleef.  
Δ Naar boven
 
DeBeele-Wonen
Snel in behandeling bij De Beele

Later zo gewoon mogelijk meedoen in de maatschappij. Dat is het gemeenschappelijke doel van alle jongeren die bij De Beele verblijven. De Beele is een orthopedagogisch behandelcentrum van Pluryn in Voorst. Jongeren van 12-21 jaar met een licht verstandelijke beperking en complexe problemen krijgen hier een intensieve behandeling. Jongeren die onder het Landelijk Transitie Arrangement (LTA) vallen, kunnen bij De Beele terecht.  

De Beele kan op korte termijn jongeren plaatsen met uiteenlopende problematieken, waaronder LVB en externaliserende gedragsproblematiek maar ook jongeren met ASS. Soms is de problematiek van een jongere nog niet helemaal helder. Hij of zij kan dan tijdelijk in de observatie/diagnostiekgroep wonen.  
De behandeling die jongeren bij De Beele krijgen, sluit nauw aan op de leefgroep, school, werk en vrijetijdsbesteding. Op het terrein in Voorst staan twee scholen. Ook zijn er allerlei faciliteiten voor sport, spel en cultuur. Heb je voldoende geleerd op je groep, dan kun je je op en buitenlocatie voorbereiden op meer zelfstandigheid. 
Neem voor meer informatie over plaatsingsmogelijkheden contact op met het klantenbureau via tel. 088-779 50 00 of e-mail klantenbureau@pluryn.nl. Kijk ook op de website van Pluryn
Δ Naar boven
 
Gildekamp1161woonkamer7072
Werken aan je toekomst bij de Gildekamp

Voor sommige jongeren is de thuissituatie erg moeilijk. Tijdelijk ergens anders wonen, biedt dan uitkomst. Bijvoorbeeld bij Plurynlocatie de Gildekamp. Behandelgroep de Gildekamp ligt midden in de Nijmeegse wijk Lindenholt. De grote moderne woning is onderverdeeld in twee groepen en biedt een fijn huis aan jongeren van 8 t/m 17 jaar met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Iedere groep heeft plek voor zes jongeren. In een veilig, warm en huiselijke ontwikkelklimaat krijgen zij alle ruimte om zich te ontwikkelen. 

Structuur is erg belangrijk bij de Gildekamp. De behandeling richt zich op het versterken van de jongere en zijn of haar systeem en het verminderen van gedragsproblemen. Door jongeren te stimuleren en ondersteunen bij het deelnemen aan de maatschappij, probeert de begeleiding hun zelfvertrouwen, de sociale vaardigheden en praktische zelfredzaamheid te vergroten. 
Het streven is dat jongeren na hun verblijf op de Gildekamp weer thuis kunnen wonen. Soms is dit niet mogelijk en wordt er in overleg naar een passende vervolgplek gezocht. 
Neem voor informatie over plaatsingsmogelijkheden bij de Gildekamp contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088- 779 50 00 of per e-mail klantenbureau@pluryn.nl
Δ Naar boven
 
Ervaringsverhaal-Bas-TBW
Bas volgt Training Begeleid Wonen: "Hier leer ik op mezelf wonen"

Als een doorsnee tiener vertelt Bas (19 jaar) over zijn toekomstplannen: “Als ik hier klaar ben, wil ik verhuizen naar een zelfstandige woning. Hopelijk ook in Doetinchem, want ik ben hier net begonnen met studeren”. Het gaat Bas goed af bij de Acacialaan van Pluryn, waar hij de Training Begeleid Wonen (TBW) volgt. En dat is helemaal zijn eigen verdienste, want doorsnee was Bas’ jeugd allerminst: “Ik ben geboren met het foetaal-alcoholsyndroom”. Bas’ hele verhaal lees je hier.

Over de Training Begeleid Wonen
De Training Begeleid Wonen is er voor jongeren en (jong)volwassenen van 16 tot 23 jaar met een licht verstandelijke beperking en complexe problematiek of een autisme spectrum stoornis, die graag zelfstandiger willen leren wonen. Ze werken aan praktische zaken, zoals het huishouden, aanbrengen van dagstructuur en leren plannen. Belangrijk is ook het leren omgaan met anderen en het hebben van een zinvolle daginvulling. Er zijn groepswoningen met gedeelde voorzieningen en -voor wie eraan toe is - zelfstandige studio’s.
Voor de Training Begeleid Wonen van Pluryn is een Wlz-indicatie of financiering vanuit de Jeugdwet nodig. Een traject duurt maximaal 2 jaar. Pluryn biedt TBW op verschillende plekken in Gelderland en Noord-Limburg aan. Neem voor meer informatie contact op met het klantenbureau van Pluryn: 088 – 779 50 00 of per e-mail: klantenbureau@pluryn.nl.
Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Entr'acte: gezinshuiszorg in het buitenland
Snel in behandeling bij De Beele
Werken aan je toekomst bij de Gildekamp
Bas volgt Training Begeleid Wonen: "Hier leer ik op mezelf wonen"
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Ken je iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Werken bij Pluryn?

Klik op 'Meer informatie' voor alle vacatures

Meer info-knop
In deze uitgave
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: info@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 20 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn