Werkplein Pluryn
Nieuwsbrief voor professionals, week 36 Werkplein Pluryn
 
Begeleidingstraject voor jongeren die dreigen vast te lopen

Hij had al eens een fiets gestolen. En bij de coffeeshop was Jamie inmiddels vaste gast. Naar school ging hij niet meer en zijn ouders kregen geen vat meer op hem. Langzaam maar zeker dreigde hij steeds verder af te glijden. Nieuwe Perspectieven gaf Jamie letterlijk nieuw perspectief: “Dankzij mijn coach durf ik weer aan de toekomst te denken!”

Nieuwe Perspectieven is een ambulant en activerend begeleidingstraject voor jongeren van 14 tot 23 jaar, die zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen. Vaak hebben ze problemen op meerdere leefgebieden, zoals school of werk, vrije tijd en in de thuissituatie. Intensieve begeleiding en coaching, die plaats vindt in de eigen leefomgeving van het kind, zorgt gaandeweg voor meer structuur. Zo ontstaat er ruimte voor bijvoorbeeld een opleiding, een baan of vrijetijdsinvulling. Het zelfvertrouwen groeit en daarmee ook de mogelijkheden.
Pluryn biedt Nieuwe Perspectieven aan in Gelderland. Aanmelding vindt doorgaans plaats via het Centrum Jeugd en Gezin, het wijkteam of de Jeugdbescherming. Voor jongeren met een ernstige verslaving en voor jongeren die aangeven niet te willen stoppen met hun criminele activiteiten, is het traject Nieuwe Perspectieven niet geschikt.

Meer informatie over Nieuwe Perspectieven lees je in de folder. Neem voor informatie over beschikbaarheid contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of mail naar klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Hersenz
Informatiemiddag voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel 

Op maandag 7 september heeft Pluryn in het NAH-centrum in Nijmegen een informatiebijeenkomst over Hersenz, een behandelprogramma voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de chronische fase.

NAH kan ontstaan als gevolg van een beroerte, hersentumor of een ernstig ongeluk. Het heeft grote impact op het leven van de getroffene en de omgeving. Het behandelprogramma - dat Pluryn aanbiedt in Nijmegen en in Tiel - bestaat uit een combinatie van individuele en groepsbehandeling. Hierbij is ook aandacht voor de mantelzorger en andere betrokkenen. Kijk voor meer informatie op www.pluryn.nl/hersenz.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op maandagmiddag 7 september van 16.00 tot 17.30 uur in het NAH-centrum in Wijkcentrum de Klokketoren, Slotemaker de Bruïneweg 272 in Nijmegen. Mensen met NAH, hun familieleden en andere belangstellenden die meer willen weten over behandelmogelijkheden in Nijmegen zijn van harte welkom. Aanmelden is in verband met maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus verplicht en kan via hersenz@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Behandeling in eigen leefomgeving

Sommige gezinnen komen door een opeenstapeling van problemen steeds weer in een lastige situatie terecht. Vaak speelt het probleemgedrag van een van de kinderen daarin een grote rol. GezinsFACT biedt ouders praktische opvoedingsondersteuning en maakt gezinnen weer sterker. Zo kan uithuisplaatsing van kinderen worden voorkomen of verkort.

GezinsFACT is bedoeld voor gezinnen met één of meerdere kinderen en jongeren tot 18 jaar met complexe (ortho)psychiatrische problemen. Een verstandelijke beperking kan ook een rol spelen. De kinderen laten vaak agressief en crimineel gedrag zien en kunnen verslavingsgevoelig zijn. Ook kan er sprake zijn van internaliserend gedrag waarbij kinderen nauwelijks tot iets komen. Ze gaan niet of nauwelijks meer naar school. Ouders hebben over het algemeen een gevoel van machteloosheid. De sfeer in huis is vaak gespannen en situaties kunnen uit de hand lopen.

Het hele gezin wordt bij een GezinsFACT behandeling betrokken bij het proces. De behandeling is in handen van een multidisciplinair FACT-team en richt zich op het weerbaar maken van kinderen en ouders, in en mét de maatschappij. Minstens zo belangrijk is de hulp van mensen uit het netwerk.

Pluryn biedt GezinsFACT onder andere aan in de regio Barneveld. Meer informatie lees je in de folder. In dit ervaringsverhaal vertelt systeemtherapeut Karin over de praktijk. Neem voor informatie over beschikbaarheid contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of mail naar klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Begeleidingstraject voor jongeren die dreigen vast te lopen
Informatiemiddag voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel 
Behandeling in eigen leefomgeving
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Ken je iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Werken bij Pluryn?
Klik op 'meer informatie' voor alle vacatures!
Meer info-knop
In deze uitgave
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: info@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 20 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn