Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 20, 2021
Sven-van-Maassen

"Ik heb een zwak voor mensen die net even anders zijn"

Zes jaar lang runde Sven van Maassen (28) samen met zijn broer de succesvolle Nijmeegse sportschool The Kettlebell Club Nijmegen. Het ledenaantal groeide gestaag, er kwam een tweede vestiging en de sporters waren blij. Toch ruilde Sven twee jaar geleden zijn sportschool in voor een baan als begeleider bij Plurynlocatie Kemnade Schoonoord. Een opmerkelijke keuze? Niet voor Sven: “Ik rijd iedere dag met een glimlach richting Groesbeek.

 

Sven over zijn keuze voor de zorg

Word behandelaar bij Pluryn!

Grenzen verleggen. Dat klinkt groots en ambitieus, maar een kleine verandering of ogenschijnlijk simpele stap brengt al beweging. En meerdere stappen kunnen een wereld van verschil maken. Als gedragswetenschapper bij Pluryn verleg je elke dag grenzen. Allereerst in het leven van jongeren. En doordat je zelf leert. Van je collega's, van de complexe problematiek bij jongeren en van de uitdagingen die je tegenkomt.  

Wil jij met ons grenzen verleggen? Ga aan de slag als gedragswetenschapper bij onze jeugdlocaties Almelo, De Beele, Jan Pieter Heije of Eefde. Kijk voor meer informatie op www.pluryn.nl/grenzenverleggen

Jeffrey-en-Tessa-aangepast-vierkant-2

Jeffrey en Tessa over hun werk als behandelaar

Het Multimediateam van Pluryn liep een dag mee met gedragswetenschappers Jeffrey en Tessa van locatie Jan Pieter Heije. Hoe dat was, zie je in de video.

Lonneke-891-kleiner-vierkant

Lonneke verlegt grenzen bij Pluryn

Na korte uitstapjes bij een branchevereniging en Jeugd GGZ wist Lonneke Schoo het zeker: haar zorghart lag bij het werken met pubers met zeer complexe problemen. Bij Pluryn locatie De Beele voelt Lonneke zich dan ook als een vis in het water.

Bekijk de video

Lees Lonneke's verhaal

Meer zelfstandigheid bij de Jasappel

Voor jongeren die een volgende stap naar zelfstandigheid kunnen maken en de veiligheid van een terreinlocatie niet (meer) nodig hebben, heeft Plurynlocatie Jan Pieter Heije periferiehuizen en buitenhuizen. De periferiehuizen bevinden zich in de directe omgeving van de terreinlocatie in Oosterbeek. Jongeren die er verblijven, maken gebruik van voorzieningen als school en vrije tijd op het terrein.

Buitenhuis de Jasappel in Elst biedt 24/7 behandeling aan jongeren en jongvolwassenen van 14 tot 20 jaar met een licht verstandelijke beperking, ontwikkelings- en gedragsproblemen. Vaak in combinatie met bijvoorbeeld trauma, hechtingsproblematiek, ADHD of ASS. Bij de Jasappel werken zij toe naar meer zelfstandigheid. De begeleiding zorgt voor structuur en een huiselijke sfeer. De jongeren wonen midden in een woonwijk. Het is een gemengde groep, voor in totaal tien jongeren. Op de bovenverdieping is een pantry ingericht met een keuken die door drie bewoners wordt gedeeld.

Voor meer informatie, ook over plaatsingsmogelijkheden, kunt u terecht bij het Klantenbureau van Pluryn, tel. 088-779 50 00 of via e-mail klantenbureau@pluryn.nl

Directeur Jeugdzorg Nederland op bezoek in Eefde

Locatie Eefde ontving op 22 april een bijzondere bezoeker: Olaf Prinsen, directeur Jeugdzorg Nederland, was te gast op het terrein. Hij werd ontvangen door twee dames die ontzettend dapper hun verhaal deden en vertelden over hun ervaringen in de jeugdzorg en bij Eefde. Olaf was erg onder de indruk en blij om te horen dat ze positief waren over hun verblijf bij locatie Eefde.   

Ook directeuren Elise Melker, Charlotte Molenaar en Lieke van Domburg waren bij het werkbezoek van Olaf aan locatie Eefde aanwezig. Met hen ging hij in gesprek over hoe de jeugdzorg beter georganiseerd kan worden en wat daarvoor nodig is. De conclusies en aanbevelingen uit dat gesprek neemt de directeur mee naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.  

Het bezoek van Olaf Prinsen had nog een extra leuke bijkomstigheid voor de twee dappere dames. Zij werden uitgenodigd voor een dagje in de Apenheul, waar Olaf voorzitter van de Raad van Toezicht is.

Kom werken bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer info

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.