Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 16, 2021
Janneke Veldhuizen

"Na 12 jaar nog steeds helemaal op m'n plek"

Janneke van Veldhuizen kreeg vers uit de schoolbanken de kans om met collega's een periferiegroep op te starten. Ze sprong in het diepe en heeft er nog geen moment spijt van gehad.

 

Lees hier haar verhaal

Stap voor stap naar meer zelfstandigheid bij Jan Pieter Heije

Voor jongeren die een volgende stap naar zelfstandigheid kunnen maken en de veiligheid van een terreinlocatie niet (meer) nodig hebben, heeft Plurynlocatie Jan Pieter Heije periferiehuizen en buitenhuizen. De periferiehuizen bevinden zich in de directe omgeving van de terreinlocatie in Oosterbeek. Jongeren die er behandeld worden, maken gebruik van voorzieningen als therapie, school en vrije tijd op het terrein. De buitenhuizen zijn helemaal gericht op de voorzieningen in het dorp.  

De periferie- en buitenhuizen hebben met elkaar gemeen dat ze midden in een woonwijk gevestigd zijn. De jongeren werken er aan hun eigen doel, dat is vastgelegd in hun individuele behandelplan. Deze week verscheen er een speciale nieuwsbrief met informatie over de periferie- en buitenhuizen van Jan Pieter Heije. Samen met de terreinlocatie vormen zij een mooie zorgketen, waarbinnen jongeren stap voor stap kunnen toegroeien naar meer zelfstandigheid. Ook kunt u zich via de nieuwsbrief aanmelden voor een online informatiebijeenkomst.

Tweede editie van 'Retourticket naar de zorg'

Speciaal voor mensen die ooit in de zorg werkten en twijfelen of zij er weer aan de slag willen, verzorgt Pluryn samen met vier andere zorgorganisaties in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen op vrijdag 23 april de tweede editie van het digitale informatie-evenement een ‘Retourticket naar de zorg’.

Meer info
empathie-vierkant

C.O.T. voorkomt crisisplaatsingen verstandelijke gehandicaptenzorg

Breng de cliënt niet naar een crisisplek, maar breng crisisondersteuning naar de cliënt. Dat is de gedachte achter het Crisis- en Ondersteuningsteam (C.O.T.), dat de zorgorganisaties Stevig/Dichterbij, 's Heeren Loo en Pluryn in de regio Nijmegen e.o. en Land van Cuijk hebben opgericht.

aandacht-vierkant

Jongeren Eefde in gesprek over Leven in Vrijheid

Meer inspraak voor jongeren; Het is één van de doelen van de projectgroep Leven in Vrijheid. Vanuit die gedachte organiseerden de projectgroep en de jongerenraad Eefde onlangs een vier interessante themabijeenkomsten (opgedeeld vanwege Corona) voor alle jongeren van locatie Eefde. Via verschillende werkvormen gingen de jongeren in groepsverband aan de slag met een vijftal onderwerpen die te maken hebben met Leven in Vrijheid.

Meer informatie

Nieuwsflits-over-zorgboerderijen-vierkant

Werken bij een zorgboerderij

Voor veel cliënten is de zorgboerderij een geliefde werkplek! En na het zien van deze video begrijpen wij wel waarom. Op een boerderij is namelijk van alles mogelijk: Van het verzorgen van dieren tot het hakken van hout. Het is een heerlijke plek om mee te doen in de maatschappij!

Bekijk de Nieuwsflits

Kom werken bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.