Werkplein Pluryn
Nieuwsbrief voor professionals - week 34 Werkplein Pluryn
 
Jeugd-Behandeling-Terreinlocatie
Jongeren werken aan hun toekomst op een terreinlocatie

Als de problemen te groot zijn, kunnen jongeren soms niet thuis blijven wonen. Bij een behandelcentrum werken zij dan verder aan hun toekomst en ontwikkeling. Zo lang als nodig, maar zo kort mogelijk. Op die terreinen is alles aanwezig: woningen, onderwijs, sportvoorzieningen en vrijetijdsbesteding. Jongeren krijgen er veel structuur en werken aan verandering van hun gedrag.

Voor normaal begaafde jongeren met complexe problemen heeft Pluryn behandelmogelijkheden in Maarsbergen, Eefde, De Glind, Almere, Almelo en Zeist. Jongeren verblijven er in een veilige omgeving, waarin ze onderwijs, behandeling, therapie en vrijetijds-activiteiten aangeboden krijgen. Sinds kort heeft Pluryn ook in Oosterbeek aanbod voor normaal begaafde jongeren. Op het terrein van Jan Pieter Heije zijn plekken gecreëerd voor jongeren met een autisme spectrum stoornis. 

Voor jongeren met een licht tot matig verstandelijke beperking heeft Pluryn gespecialiseerde behandelmogelijkheden bij De Beele, Jan Pieter Heije, Werkenrode Jeugd en in Maarsbergen. Kijk voor meer informatie op de locatiepagina's op de website van Pluryn.

Meer weten over de behandel- en plaatsingsmogelijkheden voor jeugd? Neem contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of mail naar klantenbureau@pluryn.nl

Δ Naar boven
 
Klaar voor een volgende stap bij de Graafseweg

Bij de woningen van Pluryn aan de Graafseweg in Nijmegen werken jongeren en (jong)volwassenen toe naar een volgende stap in hun leven. Dubbelwoning 185 D en E is een leefgroep voor jongeren (15-23 jaar) met multiproblematiek. Het niveau verschilt: van normaal begaafd tot matig verstandelijk beperkt. Vaak is er ook sprake van bijvoorbeeld ASS, FAS of een hechtingsstoornis. Bij alle bewoners staat voorop dat ze later zo volwaardig mogelijk willen deelnemen aan de maatschappij. Daarom heeft iedereen overdag een vorm van daginvulling: school, werk of dagbesteding. Er is ruimte voor 8 jongeren.

Training begeleid wonen
Bij de buren, eengezinswoningen A en C, wonen maximaal 7 jongeren. Zij nemen allemaal deelnemen aan de Training Begeleid Wonen (TBW). Het niveau van de jongeren varieert ook hier: van licht verstandelijk beperkt tot normaal begaafd. Vaak is er sprake van bijkomende gedragsproblematiek. Deelnemers van TBW werken toe naar een zelfstandiger bestaan. Het accent ligt daarom meer op het zelfstandig leren wonen en alle taken die horen (zoals het leren koken, wassen en schoonmaken), het vergroten van oplossend vermogen en het omgaan met anderen. Overdag gaan jongeren naar werk, school of dagbesteding. Begeleiding is bij huis A op aanvraag. In huis C is 24/7 begeleiding aanwezig.

Neem voor informatie over beschikbaarheid contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of mail naar klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
Valburgseweg2018_2599
Werken aan je eigen doelen bij Trainingshuis Valburgseweg

Bij het trainingshuis aan de Valburgseweg in Elst, onderdeel van Pluryn locatie Jan Pieter Heije, werken jongeren aan hun eigen doelen. Iedereen heeft er een persoonlijk maatwerktraject, gebaseerd op eigen hulpvragen. Om begeleiding en behandeling hier zoveel mogelijk bij aan te sluiten, wordt er bij de Valburseweg gewerkt volgens de methodiek ‘competentiegericht werken: wat zijn de wensen en lasten, waar liggen zijn/haar mogelijkheden en wat wil hij/zij leren? Stapsgewijs en doelgericht werken jongeren bij het trainingshuis aan vooruitgang. Blijkt het ontwikkelingsplafond te zijn bereikt? Dan wordt de focus verlegd naar stabilisatie. Waar nodig is het mogelijk om begeleiding op en af te schalen.

De Valburgseweg is opgesplitst in twee woningen. In de ene woning is ruimte voor vijf jongeren, in de andere voor zes. Hoewel iedereen een individueel traject doorloopt, is er omdat de jongeren onder één dak wonen wel sprake van groepsdynamiek. Het zorgaanbod van de Valburgseweg is gericht op jongeren van 16 tot en met 23 jaar met een licht verstandelijke beperking in combinatie met complexe (psychiatrische) problematiek.

Neem voor informatie over beschikbaarheid contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-7795000 of mail naar klantenbureau@pluryn.nl.

Δ Naar boven
 
 
In deze uitgave
Jongeren werken aan hun toekomst op een terreinlocatie
Klaar voor een volgende stap bij de Graafseweg
Werken aan je eigen doelen bij Trainingshuis Valburgseweg
In deze uitgave
 
Vertel het aan

Ken je iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief?

stuur deze nieuwsbrief door
Volg Pluryn:
twitter facebook linkedin youtube
 
Vragen over zorg

Heeft u vragen over de diensten van Pluryn of over aanmeldingen?

Klik hier
In deze uitgave
 
In deze uitgave
Werken bij Pluryn?

Klik op 'meer informatie' voor alle vacatures.

Meer info-knop
In deze uitgave
 

Voor meer informatie over Pluryn kijk op www.pluryn.nl
U kunt ons bereiken via e-mail: info@pluryn.nl of per telefoon: 088 779 20 00.

Wilt u geen informatie van Pluryn meer ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven
Copyright © 2012 Pluryn