Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 46
MST-Gezin-700-440

“Ik was gewoon bang voor mijn eigen kind”

In nog geen twee weken tijd verloor ik alle grip op mijn toen zeventienjarige zoon”, blikt Anita (48) terug op haar gezinssituatie amper een jaar geleden. “Nadat hij in alle deuren gaten had geslagen en met een hamer zijn kast te lijf ging, was ik gewoon bang voor mijn eigen kind.” Anita kwam uiteindelijk voor de loodzware beslissing te staan: uithuisplaatsing of een crisisinterventie thuis.

 

Anita vertelt over Multi Systeem Therapie

Multi Systeem Therapie voorkomt uithuisplaatsing

‘Jongeren uit coronaverveling de criminaliteit in’, zo kopte De Gelderlander onlangs. Die trend blijkt uit onderzoek naar de effecten van de lockdown in Amsterdam en Arnhem, uitgevoerd in opdracht van de burgermeesters, politie en het Openbaar Ministerie. Door de strenge coronamaatregelen duikt een nieuwe categorie jongeren de jeugdcriminaliteit in, met alle gevolgen van dien. Om dit terug te dringen, zet Arnhem hard in op een mix van repressie en zorg, zoals Multi Systeem Therapie.

Multi Systeem Therapie (MST) is bedoeld voor jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen bij wie plaatsing dreigt in de (gesloten) jeugdzorg. Vaak is er sprake van een combinatie van verschillende gedragsproblemen, die vervolgens uitmonden in crimineel gedrag. De interventies die binnen MST worden ingezet, richten zich vooral op ouders en andere sleutelfiguren uit de omgeving van de jongere. Vaak wordt ook gewerkt aan het vergroten van vaardigheden van de jongere zelf, het functioneren op school en de omgang met leeftijdgenoten.

MST is opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies. Pluryn biedt MST op verschillende plekken aan. Bekijk voor meer informatie de brochure over MST, of neem contact op met het klantenbureau: tel. 088-7795000, e-mail klantenbureau@pluryn.nl.

Otthohoeve-vierkant

Terrein De Hoenderloo Groep in de verkoop

Pluryn gaat het terrein van de voormalige Hoenderloo Groep in Hoenderloo via een tender verkopen.

JIM-vierkant

Maak kennis met JIM

JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor: een vertrouwenspersoon waar je heen kan als de spanningen thuis (te) hoog oplopen.

Meer informatie

Meer informatie
Het-Recycling-Team-vierkant

Kristallis Aventurijn start met Het Recycling Team

School voor voortgezet speciaal onderwijs start project waarbij leerlingen op simpele, maar slimme wijze van gerecycled plastic nieuwe producten maken.  

Bekijk de Nieuwsflits

Kom werken bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Retourticket naar de zorg!

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.