Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 27, 2021
Dareksverhaal

“Ik heb veel fouten gemaakt, maar daardoor ook veel geleerd"

Op 9-jarige leeftijd verhuist Darek met naar Nederland. Bestemming? Rotterdam, waar zijn vader al eventjes de kost verdient. Het is het begin van een zware periode, die gekenmerkt wordt door crisisplaatsingen en verhuizingen. Inmiddels is de nu 24-jarige Poolse Nederlander gelukkig in rustiger vaarwater terechtgekomen: “Hier in Tiel - eerst bij de Akelei en nu in mijn eigen appartement van IWIB – vond ik een plek waar ik begrepen werd en langer kon blijven”. 

 

Dareks verhaal

Zelfstandig leren wonen met IWIB

Zelfstandig wonen en meedoen in je wijk; voor iemand met een licht verstandelijke beperking is dat niet altijd vanzelfsprekend. Vaak lukt het, met hulp van vrienden, familie of mensen in de buurt. Maar soms is die hulp er niet. Of is er extra ondersteuning nodig. Dan biedt IWIB uitkomst. Individueel Wonen met Intensieve Begeleiding (IWIB) is voor (jong)volwassenen van 18 t/m 23 jaar, met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, die actief de stap willen zetten om zelfstandiger te wonen. In een eigen - tijdelijke - woonruimte leren zij met intensieve begeleiding een eigen leven te leiden. Dat betekent bijvoorbeeld: met andere mensen kunnen omgaan en voor jezelf zorgen. Pluryn biedt IWIB op verschillende plaatsen in Gelderland aan. In de regio Arnhem zijn momenteel plekken beschikbaar. Voor IWIB is een geldige indicatie nodig.

Het Multimediateam ging onlangs op bezoek bij IWIB en maakte er deze reportage. Meer informatie? Bekijk de folder! 

Dagbehandeling en onderwijs Aquamarijn maakt zich op voor verhuizing

Aquamarijn dagbehandeling en onderwijs van Pluryn verhuist per 1 augustus van Warnsveld naar Zutphen. Aquamarijn deelt het nieuwe pand in Zutphen met Speciaal Onderwijs de Springplank (SOTOG) en dagbehandeling de Vlieger van Lindenhout/Entrea en Pactum. De vier partijen hebben elk hun eigen expertise op het gebied van onderwijs, systemische interventies, orthopedagogiek en diagnostiek en behandeling bij psychiatrische problematiek.

Lees verder
Aquamarijn-verhuizing-vierkant
IPS-opnieuw-positief-beoordeeld-vierkant

IPS-methodiek Pluryn opnieuw positief beoordeeld

Op basis van de tweejaarlijkse modeltrouwmeting heeft kenniscentrum Phrenos onlangs opnieuw een ronduit positief oordeel uitgesproken over de inzet van de IPS-methodiek bij Pluryn. IPS (Individuele Plaatsing en Steun) is een bewezen effectieve methode om mensen met psychiatrische en/of gedragsproblemen snel en langdurig aan een reguliere, betaalde baan te helpen.

empathie-vierkant

Minder gedwongen afzonderingen

Er wordt steeds minder gedwongen afgezonderd in de JeugdzorgPlus. Onderzoekers van de Academische Werkplaats Risicojeugd concluderen in het eindrapport van het project ‘Ik laat je niet alleen’ dat er sprake is van een “stabiele en steeds verder doorzettende significante daling van het aantal gedwongen afzonderingen van jongeren die in de JeugdzorgPlus verblijven.”

Lees verder

Lees verder
foto-calisthenics-vierkant

De Dijckhof dolblij met nieuw toestel

De jongeren die wonen en werken bij De Dijckhof in Driebergen maken er al een tijdje gebruik van, maar donderdag 25 juni is het calisthenicsplein op deze locatie van Pluryn officieel geopend. Door corona moest dat even worden uitgesteld.

Bekijk de Nieuwsflits

Kemnade timmert succesvol aan de weg met Dialectische gedragstherapie

Al meer dan drie jaar maakt Plurynlocatie Kemnade in Groesbeek gebruik van Dialectische gedragstherapie (DGT) bij volwassen mensen met emotieregulatieproblemen. Kemnade spitste de bestaande behandelvorm toe op mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). De ervaringen zijn positief.

Lees verder
dialectische-gedragstherapie-vierkant
Camera icoon Werkplaats Inclusie Nijmegen viert heropening met WIN-week

 

WIN-week-vierkant

Op zoek naar een leuke baan?

 

Ik wil vacatures zien

Snel antwoord op je zorgvraag?

 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via

 klantenbureau@pluryn.nl

 088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.