Online versie >

actueel
Informatie voor professionals
Week 42
Ervaringsverhaal-Bas-TBW

"Hier leer ik op mezelf wonen"

Als een doorsnee tiener vertelt Bas (19 jaar) over zijn toekomstplannen: “Als ik hier klaar ben, wil ik verhuizen naar een zelfstandige woning. Hopelijk ook in Doetinchem, want ik ben hier net begonnen met studeren”. Het gaat Bas goed af bij de Acacialaan van Pluryn, waar hij de Training Begeleid Wonen (TBW) volgt.

 

Lees het verhaal van Bas

Op jezelf leren wonen dankzij training

De Training Begeleid Wonen (TBW) is er voor jongeren en (jong)volwassenen van 16 tot 23 jaar met een licht verstandelijke beperking en complexe problematiek of een autisme spectrum stoornis, die graag zelfstandiger willen leren wonen. Ze werken aan praktische zaken, zoals het huishouden, aanbrengen van dagstructuur en leren plannen. Belangrijk is ook het leren omgaan met anderen en het hebben van een zinvolle daginvulling. Er zijn groepswoningen met gedeelde voorzieningen en zelfstandige studio’s.

Voor de TBW van Pluryn is een Wlz-indicatie of financiering vanuit de Jeugdwet nodig. Een traject duurt maximaal 2 jaar. Pluryn biedt TBW op verschillende plekken in Gelderland en Noord-Limburg aan. 

Gezinsbehandeling bij kinderen met gedragsproblemen

Het IOG-team Nijmegen ondersteunt gezinnen met een kind, dat een licht verstandelijke beperking, psychiatrische, ontwikkelingsachterstand of gedragsproblemen heeft. Doel van Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling is er samen met ouders voor te zorgen dat het kind zich op een goede manier kan ontwikkelen en kan opgroeien in een veilige thuisomgeving. Een IOG-behandeling kan in de regio Rijk van Nijmegen momenteel snel van start. Pluryn biedt ook in andere regio’s IOG. Neem voor plaatsingsmogelijkheden contact op met het klantenbureau van Pluryn.

Meer informatie? Bekijk de folder!
Jeugd-Behandeling-hulp-opvoeding
MDO-Beeldbellen-nieuwsflits-vierkant

Beeldbellen met cliënten!

Door het coronavirus worden veel gesprekken nu via beeldbellen gevoerd.  Bij Pluryn gebruiken we de app MDO Beeldbellen, die daarvoor uitvoerig werd getest door de cliëntmedewerkers van De Denktank. In deze nieuwsflits vertellen ze over de plus- en minpunten van de app!

Bekijk de nieuwsflits!

Zelfstandig leren wonen met IWIB 

Zelfstandig wonen en meedoen in je wijk; voor een (jong)volwassene met een licht verstandelijke beperking is dat niet altijd vanzelfsprekend. Vaak lukt het, met hulp van vrienden, familie of mensen in de buurt. Maar soms is die hulp er niet. Of is er extra ondersteuning nodig. Dan biedt IWIB uitkomst. Pluryn heeft IWIB in verschillende plaatsen in Gelderland. Er zijn momenteel o.a. in Apeldoorn plekken vrij. Voor IWIB is een geldige indicatie nodig.

Klik hier voor meer informatie
iwib

Komen werken
bij Pluryn!

 

Alle vacatures

Visie op duurzaamheid

 

Meer weten? Klik hier!

Je kunt ons bereiken via

klantenbureau@pluryn.nl

088 779 50 00

www.pluryn.nl

Pluryn logo

Pluryn vindt jouw privacy belangrijk. In onze privacyverklaring lees je hoe wij hiermee
omgaan en wat jouw rechten zijn. Om je af te melden klik hier.