Kun je de nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
pluryn
pluryn
22 juli
pluryn
 
 
Bezoek van de burgemeester

Hoog bezoek voor bewoners van de Water-toren:
De burgemeester van Nijmegen kwam langs.
Burgemeester Bruls was er speciaal voor Geert en Sabrina.
De 3 kennen elkaar van de kermis.
En van brieven die ze elkaar schrijven.
Burgemeester Bruls kreeg een rond-leiding.
Hij dronk koffie met alle bewoners.
En beantwoordde heel veel vragen.
Geert en Sabrina mogen nu ook bij de burgemeester op bezoek!

Bezoek-Bruls

 

Het is vakantie! Klik op de link hieronder om nieuws-flitsen terug te kijken!

 
BEKIJK DE NIEUWSFLITS >>
 
 
Vakantie Nieuws-brief gaat met vakantie

De zomer-vakantie is begonnen.
Ga je nog iets leuks doen?
Of kun je tips gebruiken?
Je vindt heel veel toegankelijke uitjes in dit overzicht.
De makers van deze nieuws-brief zijn ook even met vakantie.
We zijn eind augustus weer terug!
Een mooie zomer en tot dan!
 
EK-poule-De-Beele-(1) Kampioenen bij De Beele

Het EK voetbal is voorbij.
Italiƫ is kampioen!
Er zijn ook winnaars bij De Beele:
Sem, Loes en Lianne.
Ze staan op de foto hiernaast.
Helemaal links staat Sem.
Sem werd 1e in de EK poule.
Hij voorspelde veel wedstrijd-uitslagen goed.
Er deden 58 mensen mee aan de poule.
 
NextLevel Next Level helpt je verder

Next Level is een trainings-huis in Nijmegen.
Het is voor jongeren tussen 18 en 24 jaar.
Ze leren er zelfstandig wonen.
En aan zichzelf werken.
Aeron is 1 van de bewoners.
Hij vertelt over Next Level in dit filmpje.
 
Nieuwsflits-over-hulpmiddelen Maak kennis met Kersten

Voor veel cliënten bij Pluryn zijn er hulp-middelen.
Bij voorbeeld een rol-stoel of een speciaal bed.
Hulp-middelen maken het leven makkelijker.
Goed onderhoud is daarbij belangrijk.
Het bedrijf Kersten zorgt daar bij Pluryn voor.
Ze stellen zich in deze nieuws-flits even voor.
 
Kabeljauw in chili-saus

Zo maak je 't klaar (voor 2 personen):

1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiks-aanwijzing op de verpakking.
2. Maak de sperzie-bonen schoon en kook ze in 10 minuten gaar.
3. Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper. Wentel de vis door wat volkoren-meel.
4. Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin. Neem ze uit de pan.
5. Maak de groenten schoon. Snijd de tomaten in stukjes en de ui en de knoflook in snippers.
6. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
7. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
8. Voeg de tomaten-puree toe en bak dit kort mee.
9. Roer er de stukjes tomaat, de peper en 200 milliliter water met het stukje bouillon-tablet door. Breng dit aan de kook. Laat de saus 10 minuten koken.
10. Schep voorzichtig de vis in de saus. Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is.
11. Geef de sperzie-bonen en de rijst erbij.

Laat 't smaken!

Kabeljauw-chilisaus
Wat heb je nodig?
• 150 gram zilvervlies-rijst
• 400 gram sperzie-bonen
• 200 gram kabeljauw
• Volkoren-meel
• 2 eetlepels olie
• 2 tomaten
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 1 chili-peper
• 1 eetlepel tomaten-puree
• ¼ bouillon-tablet
 
Werken bij Het Goed in Nijmegen
Het Goed is een kringloop-bedrijf. Je werkt als winkel-hulp.
LEES HIER MEER OVER DE VACATURE >>
 
Website Kijk op
WWW.PLURYN.NL
Email of e-mail:
REDACTIE@PLURYN.NL
Telefoon of bel:
088 779 20 50
Website Pluryn plein Twitter Facebook Google Plus Youtube
Wil je geen informatie van Pluryn meer ontvangen?
Klik hier om je uit te schrijven.
Copyright © 2014 Pluryn