Hobbycentrum-Nijmegen1

Activiteitencentra

Wat wil jij met je dag doen? Jouw doel en wensen staan daarbij voorop. Waar nodig en gewenst, kan Pluryn je daarbij ondersteunen. Wij hebben veel mogelijkheden voor het zinvol invullen van de dag. Je kunt creatief bezig zijn of computeren, maar ook paardrijden of toneel spelen. En nog veel meer. Onze centra voor activiteiten bevinden zich als het even kan midden in de samenleving.

Hieronder vind je een overzicht van alle centra.

 

Dijckhoff_buiten

De Dijckhof in Driebergen

Boerderij met dagbesteding

Wil je graag met dieren werken? Dan is boerderij De Dijckhof misschien iets voor jou. De Dijckhof ligt op een mooie plek aan de rand van Driebergen. De boerderij ademt rust en ontspanning. Dit helpt je om meer in balans te komen. Zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Je werkt er aan je eigen plan.
De Dijckhof heeft dagbehandeling en dagbesteding voor jongeren van 15-23 jaar. Jongeren zonder en met (licht) verstandelijke beperking kunnen er terecht.

Adres De Dijckhof
Gooyer Wetering 14, 3972 MB, Driebergen

NAH-centrum Nijmegen

NAH-centrum voor mensen met hersenletsel in Nijmegen

Als je hersenletsel oploopt, wil je graag weten wat je mogelijkheden zijn. Liefst op een plek waar je met al je vragen terecht kan. Zo’n plek is het NAH-centrum in Nijmegen. Ook is er dagbesteding en kun je er meedoen aan een ondersteuningstraject waarin je open leert staan voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Iedere laatste woensdag van de maand is er van 10.00 - 12.00 uur een inloopochtend, dus wees welkom. Het adres is Wijkcentrum De Klokketoren, Slotemaker de Bruïneweg 272 in Nijmegen.

Meer weten?
Stuur een mail / Bel 088 - 779 30 20

Marcel kreeg ondersteuning bij het NAH-centrum in Tiel

NAH-centrum voor mensen met hersenletsel in Tiel

Je wereld verandert volledig als je hersenletsel oploopt. Je moet een nieuwe start maken en om leren gaan met je beperkingen. Revalidatie speelt een belangrijke rol bij het opnieuw vinden van je plek in de maatschappij. Voor ondersteuning, begeleiding en antwoorden op je vragen kun je in Tiel terecht bij het centrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Bij dit NAH-centrum kun je ook de dag creatief, actief of op een andere manier invullen. Je vindt het NAH-centrum op het adres: Predikbroederweg 14, 4003 AL Tiel.

Meer weten?
Stuur een mail / Bel 06 - 18 41 08 68

170419_4442

JaDoen! in Druten

Als (jong)volwassene met een beperking of niet-aangeboren hersenletsel kun je bij JaDoen! terecht voor verschillende dagactiviteiten. Je gaat aan de slag met je hobby. Je kunt werken met textiel of hout. Of je doet licht huishoudelijk werk. Staat jouw voorkeur er niet bij? Laat het ons weten en we gaan met jouw wensen aan de slag. Het gaat er vooral om wat jij zelf wil. Je vindt JaDoen! in Druten.

Meer weten?
Bezoek de webpagina / bel 06 - 42 26 87 95 / stuur een mail 

Ontmoet Wijchen in De Brink

In wijkcentrum De Brink in Wijchen komen dagelijks heel veel mensen over de vloer om workshops te volgen, hun hobby uit te oefenen of om samen te lunchen. Je kunt er op allerlei manieren creatief aan de slag. Of je helpt mee. Je bereidt en serveert bijvoorbeeld lunchgerechten, let erop dat activiteiten goed op elkaar zijn afgestemd. Ook treed je op als gastheer of gastvrouw. Pluryn werkt in het wijkcentrum met buurtwerkbedrijf Brinkidee samen. Brinkidee ondersteunt en begeleidt volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de gemeente Wijchen.

Meer weten?
Bezoek de website / stuur een mail / bel Brinkidee

Werken in de logistiek bij dagbesteding De Bomen in Nijmegen.

Dagbesteding in het groen bij De Bomen 

Wil je graag aan de slag op een mooie, veilige locatie in Nijmegen? Kom dan naar dagbesteding De Bomen. Je vindt ons op het terrein van De Winckelsteegh. Je werkt dan op een bosrijke locatie, midden in Nijmegen. Iedereen met een VG5-indicatie is welkom bij De Bomen. Ook als je niet bij De Winckelsteegh woont. 

Er is van alles te doen: producten naar andere plekken brengen, tuinieren, post rondbrengen, glas ophalen en nog veel meer. Je kunt binnen en buiten werken. Op het terrein vind je een manege, een lunchcafé, een winkeltje en een boerderij. Ook daar is altijd wat te doen. Wil je wat anders? Geen probleem. We vinden altijd passend werk voor jou. 

Meer weten?
Stuur een mail

Paardrijden bij Stichting CAP

Hou je van paarden? Dan ben je bij Stichting CAP aan het goede adres. CAP verzorgt paardrij-activiteiten voor mensen met een beperking. Je kunt terecht bij de maneges van De Winckelsteegh en De Maartenshoeve in Nijmegen. Alle activiteiten staan onder professionele begeleiding.
Paardrijden biedt ontspanning, maar kan ook therapeutisch werken. Je kunt paardrijden en leren omgaan met paarden. Of je maakt een rit in een recreatiewagen, huifkar of huifbed. Daarnaast kun je allerlei werk doen rond de verzorging van paarden en het onderhoud van de manege.

Meer weten?
website bezoeken

KraftFabrik-Camera

De KraftFabrik in Apeldoorn

Creatief, trendy en ondernemend…Apeldoorn heeft het allemaal. De KraftFabrik past hier goed bij met een printshop en beeld & geluidsproducties. Iedereen die graag met multimedia werkt, is welkom. Je kunt bijvoorbeeld presenteren voor de camera. Of je wordt cameraman, geluidsman, editor. Ook zoeken we medewerkers die kunnen fotograferen, printen, beelden monteren, geluid bewerken en nog veel meer.
Heb je een wens of droom? We willen je daar graag bij helpen. Bij ons ontdek jij je talenten. Je hebt een WLZ-indicatie nodig om te werken bij de KraftFabrik. Ook vragen we een professionele werkhouding: je komt op tijd, houdt je aan afspraken en je hebt een open leerhouding. Voor vso-leerlingen hebben we stageplekken. 

Meer over de KraftFabrik

KomOp Theatergroep

Toneel en muziek bij KomOp

Muziektheater KomOp is een project van Pluryn voor mensen met een beperking. Zowel acteurs als muzikanten zijn welkom. Ervaring met toneelspelen of het bespelen van een instrument is niet nodig. Enthousiasme en motivatie om mee te doen zijn belangrijker. Onder professionele begeleiding werken we samen aan een voorstelling vol theater en muziek. Plezier maken staat voorop bij muziektheater KomOp, maar we verwachten wel dat alles uitgeprobeerd wordt. Doorgaans is KomOp overdag op de dinsdag. Als er een voorstelling is, dan is dit anders, dan is het in de avond en zelfs op andere dagen. In deze voorstelling heeft iedereen eigen inbreng, passend bij zijn of haar mogelijkheden. We hebben een mooie zaal in Sociaal Cultureel Centrum De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek.

Meer weten?
Stuur een mail / bel 06 - 38 15 95 46

Toneel en theater bij PluBo

Hou je van toneelspelen, dan kun je met PluBo de planken op. PluBo is een theatergroep voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Je repeteert in De Lindenberg, maar je speelt op heel veel (andere) gelegenheden, zoals congressen, recepties en openingen. Ervaring met toneelspelen is niet nodig. Het is veel belangrijker dat je het leuk vindt om in een rol te kruipen. Ook wil je ’s avonds of in het weekeinde optreden.

Meer weten?
Download folder / stuur een mail

Je treft het bij Het Trefpunt

Voor wie graag creatief bezig is, is dagactiviteitencentrum Het Trefpunt in Groesbeek een ideale plek. Het Trefpunt zit in het clubgebouw van voetbalclub De Treffers. Je kunt hier schilderen en tekenen, werken met keramiek en textiel, mozaïeken en computeren. Het is er gezellig en je komt er veel andere mensen tegen die vaak dezelfde interesses hebben als jij.

Meer weten?
Stuur een mail

Multifunctionele accommodatie 't Hart in Ewijk

Alles Vanuit Het Hart in Ewijk

Multifunctionele accommodatie ’t Hart is het middelpunt van Ewijk. Pluryn organiseert hier op maandag, dinsdag en donderdag activiteiten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die willen meedoen in de samenleving. Ook mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) zijn welkom. De activiteiten gebeuren onder de noemer ‘Vanuit Het Hart’. Bezoekers lezen samen de krant en koken verse soep. Wie wil, kan mozaïeken, met textiel werken, of met de computer werken. Maar bezoekers voeren ook klussen uit voor medegebruikers van de accommodatie, zoals afwassen, stoelen klaarzetten en de parkeerplaats schoonhouden. Het hart is er voor volwassenen uit de gemeente Beuningen. Je vindt 't Hart op het adres Den Elt 17, 6644 EA Ewijk.

Meer weten?
06-10 53 35 94 / Stuur een mail

Hobbycentrum-Nijmegen2

Mensen ontmoeten bij Hobbycentrum Nijmegen

Bij Hobbycentrum Nijmegen (HCN) kun je veel hobby’s uitoefenen. Bijvoorbeeld edelsmeden, keramiek, boetseren, potten draaien, computertraining, tekenen en schilderen, mozaïeken, houtbewerken en glas-in-lood. Maar je bent er niet alleen bezig met je hobby. Je kunt er ook mensen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Er is een ontmoetingsruimte waar je elkaar in een ongedwongen sfeer kan treffen. HCN is er voor mensen zonder vaste betaalde baan, die graag creatief bezig zijn. Of je een beperking hebt of niet, dat maakt niet uit. Iedereen kan er terecht om zijn of haar hobby uit te oefenen. Het Hobbycentrum werkt samen met Pluryn.

Website bekijken

Match_Z6X3062

Passend werk bij Match!

Atelier en Kadowinkel in Loenen

Hou jij ervan om echt, ambachtelijk werk te doen? Bij Match! Atelier & Kadowinkel staat maatwerk voorop. Je kunt er van alles doen: van kaarsen maken tot beton gieten, van houtbewerking tot schilderen. En nog veel meer. Je doet bij Match! kennis en vaardigheden op en je werkt aan je sociale ontwikkeling. Samen met de arbeidscoach stel je doelen en maak je een werkplan. Ervaren begeleiders ondersteunen je waar nodig en springen bij als er een probleem is. Je werkt aan producten voor in de kadowinkel of op aanvraag aan opdrachten. Je vindt Match! aan de Eerbeekseweg 37 in Loenen.

Meer weten?
Bel of stuur een mail

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen