Activiteitencentra

Wat wil jij met je dag doen? Jouw doel en wensen staan daarbij voorop. Waar nodig en gewenst, kan Pluryn daarbij ondersteunen. Wij hebben veel mogelijkheden voor het zinvol invullen van de dag. Onze centra voor activiteiten bevinden zich als het even kan midden in de samenleving.

NAH-centrum Nijmegen

NAH-centrum voor mensen met hersenletsel in Nijmegen

Als je hersenletsel oploopt, wil je graag weten wat je mogelijkheden zijn. Liefst op een plek waar je met al je vragen terecht kan. Zo’n plek is het NAH-centrum in Nijmegen. Ook is er dagbesteding en kun je er meedoen aan een ondersteuningstraject waarin je open leert staan voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Iedere laatste woensdag van de maand is er van half 10 tot 12 uur een inloopochtend, dus wees welkom. Het adres is Slotemaker de Bruïneweg 272 in Nijmegen.

Meer weten?
Stuur een mail / Bel 088 - 779 30 20

NAH-centrum voor mensen met hersenletsel in Tiel

Je wereld verandert volledig als je hersenletsel oploopt. Je moet een nieuwe start maken en om leren gaan met je beperkingen. Revalidatie speelt een belangrijke rol bij het opnieuw vinden van je plek in de maatschappij. Voor ondersteuning, begeleiding en antwoorden op je vragen kun je in Tiel terecht bij het centrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Bij dit NAH-centrum kun je ook de dag creatief, actief of op een andere manier invullen.

Meer weten?
Download de folder / stuur een mail 

JaDoen! in Druten

Als (jong)volwassene met een beperking of niet-aangeboren hersenletsel kun je bij JaDoen! in Druten terecht voor verschillende dagactiviteiten. Je mag vrijwilligerswerk doen of aan de slag met je hobby. Het aanbod is groot. Je kunt werken met textiel of met de computer, meedoen in een praatgroep of bloemschikken. Ook zijn er een programma’s voor tuin en keuken.

Meer weten?
Bel 0487 - 51 65 12 / stuur een mail 

Ontmoet Wijchen in De Brink

In wijkcentrum De Brink in Wijchen komen dagelijks heel veel mensen over de vloer om workshops te volgen, hun hobby uit te oefenen of om samen te lunchen. Je kunt er op allerlei manieren creatief aan de slag. Of je helpt mee. Je bereidt en serveert bijvoorbeeld lunchgerechten, let erop dat activiteiten goed op elkaar zijn afgestemd. Ook treed je op als gastheer of gastvrouw. Pluryn werkt in het wijkcentrum met buurtwerkbedrijf Brinkidee samen. Brinkidee ondersteunt en begeleidt volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de gemeente Wijchen.

Meer weten?
Bezoek de website / stuur een mail / bel Brinkidee

Volop mogelijk in Malderburch

Als je wil, kun je aan de slag in Malderburch. Dit is het centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg in Malden. Er zijn volop mogelijkheden. Zo kun je onder andere meehelpen bij het rondbrengen van post en bij activiteiten voor bewoners. Ook zijn er altijd mensen nodig die het leuk vinden om bloemen te sorteren of te assisteren in de bistro. Je bent niet alleen lekker bezig, maar je ontmoet ook bewoners, medewerkers en vrijwilligers uit Malden. Prettig en handig, zeker als je jouw netwerk wilt uitbreiden.

Meer weten?
Website bezoeken

Paardrijden bij Stichting CAP

Hou je van paarden? Dan ben je bij Stichting CAP aan het goede adres. CAP verzorgt paardrij-activiteiten voor mensen met een beperking. Je kunt terecht bij de maneges van De Winckelsteegh en De Maartenshoeve in Nijmegen. Alle activiteiten staan onder professionele begeleiding.
Paardrijden biedt ontspanning, maar kan ook therapeutisch werken. Je kunt paardrijden en leren omgaan met paarden. Of je maakt een rit in een recreatiewagen, huifkar of huifbed. Daarnaast kun je allerlei werk doen rond de verzorging van paarden en het onderhoud van de manege.

Meer weten?
website bezoeken

Werken met film en geluid

In het Multimediacentrum in Nijmegen ben je bezig met film en fotografie. Op aanvraag verwerk je film- en fotobeelden in bijvoorbeeld nieuwsbrieven en social media. Maar je doet meer, zoals recensies schrijven over optredens in Cardo Theater, artiesten interviewen en verslagleggen van open dagen. Als lid van de filmploeg werk je voor verschillende opdrachtgevers. Ook werk je samen met mensen van de afdeling Communicatie aan het Pluryn Weekjournaal. Dit is een wekelijkse digitale nieuwsbrief voor alle cliënten en medewerkers.

Meer weten?
Download folder / stuur een mail / Facebookpagina / YouTube kanaal

Toneel en theater bij PluBo

Hou je van toneelspelen, dan kun je met PluBo de planken op. PluBo is een theatergroep voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Je repeteert in De Lindenberg, maar je speelt op heel veel (andere) gelegenheden, zoals congressen, recepties en openingen. Ervaring met toneelspelen is niet nodig. Het is veel belangrijker dat je het leuk vindt om in een rol te kruipen. Ook wil je ’s avonds of in het weekeinde optreden.

Meer weten?
Download folder / stuur een mail / bezoek de website

KomOp Theatergroep

Toneel en muziek bij KomOp

Muziektheater KomOp is een project van Pluryn voor mensen met een beperking. Zowel acteurs als muzikanten zijn welkom. Ervaring met toneelspelen of het bespelen van een instrument is niet nodig. Enthousiasme en motivatie om mee te doen zijn belangrijker. Onder professionele begeleiding werken we samen aan een voorstelling vol theater en muziek. Plezier maken staat voorop bij muziektheater KomOp, maar we verwachten wel dat alles uitgeprobeerd wordt. Doorgaans is KomOp overdag op de dinsdag. Als er een voorstelling is, dan is dit anders, dan is het in de avond en zelfs op andere dagen. In deze voorstelling heeft iedereen eigen inbreng, passend bij zijn of haar mogelijkheden. We hebben een mooie zaal in Sociaal Cultureel Centrum De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek.

Meer weten?
Stuur een mail

Leren en werken in Nijmegen-West

Zoek je een beschermde werkomgeving waar je werkervaring opdoet? Het leerwerkbedrijf van Pluryn kan je daarna via stage naar een baan begeleiden. In het bedrijfspand aan de Ambachtsweg vind je bijvoorbeeld een professionele wasserij. Je kunt er ook inpak- en magazijnwerk doen. Of je verzorgt koerierswerk voor Pluryn. Het Leerwerkbedrijf is er voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer weten?
Bel 088 – 7793295 / of stuur een mail

Je treft het bij Het Trefpunt

Voor wie graag creatief bezig is, is dagactiviteitencentrum Het Trefpunt in Groesbeek een ideale plek. Het Trefpunt zit in het clubgebouw van voetbalclub De Treffers. Je kunt hier schilderen en tekenen, werken met keramiek en textiel, mozaïeken en computeren. Het is er gezellig en je komt er veel andere mensen tegen die vaak dezelfde interesses hebben als jij.

Passend werk bij Match Atelier en Kadowinkel

Hou jij ervan om echt, ambachtelijk werk te doen? Bij Match! Atelier & Kadowinkel staat maatwerk voorop. Je kunt er van alles doen: van kaarsen maken tot beton gieten, van houtbewerking tot schilderen. En nog veel meer. Je doet bij Match! kennis en vaardigheden op en je werkt aan je sociale ontwikkeling. Samen met de arbeidscoach stel je doelen en maak je een werkplan. Ervaren begeleiders ondersteunen je. Je vindt Match! aan de Reuweg 21D in Loenen.

Meer weten?
Bel 06 83 51 44 63 / stuur een mail / Download de folder

Atelier match1_web
Multifunctionele accommodatie 't Hart in Ewijk

Alles Vanuit Het Hart in Ewijk

Multifunctionele accommodatie ’t Hart is het middelpunt van Ewijk. Pluryn organiseert hier op maandag, dinsdag en donderdag activiteiten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die willen meedoen in de samenleving. Dit gebeurt onder de noemer ‘Vanuit Het Hart’. Bezoekers lezen samen de krant en koken verse soep. Wie wil, kan mozaïeken, met textiel werken of videobanden demonteren. Maar bezoekers voeren ook klussen uit voor medegebruikers van de accommodatie, zoals afwassen, stoelen klaarzetten, strijken en de parkeerplaats schoonhouden. Je vindt 't Hart op het adres Den Elt 17, 6644 EA Ewijk.

Meer weten?
06-10 53 35 94 / Stuur een mail

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen