Pluryn locatie Almelo

Open Jeugdzorg voor normaal begaafde kinderen en jongeren van 4-18 jaar met complexe problemen

Heb je specialistische zorg nodig? Dat kan bij Pluryn in Almelo op verschillende manieren. We kunnen jou en je ouders thuis helpen. Dat heet ambulante hulp. Ook kun je therapie volgen bij onze polikliniek. Dat noemen we GGZ-zorg. Zijn de problemen zo groot, dat het thuis niet meer gaat? Dan woon je ook bij Pluryn. Dat heet 24-uurszorg. Je krijgt dan een programma met behandeling, onderwijs en activiteiten. Dat programma past bij jou en helpt jou om je te ontwikkelen. Dat kan bijvoorbeeld in een kleinschalige woongroep zijn. Welke vorm van zorg je ook krijgt, we zijn er voor jou.
Wil je weten hoe de locatie Almelo eruit ziet? Bekijk de video hiernaast.

Tijdelijk wonen op het terrein van Pluryn, locatie Almelo

Tijdelijk wonen op het terrein

Kom je tijdelijk bij Pluryn in Almelo wonen? Dan krijg je een eigen kamer. Op de gang zijn meerdere douches. Daarnaast is er een grote woonkamer met een keuken. In iedere woongroep wonen 9 jongeren. Er zijn groepen voor kinderen tot 12 jaar en groepen voor jongeren tot 18 jaar. Er is ook een speciale groep voor 8 jongeren met psychische problemen. De groepsleiding, een gastvrouw en gedragswetenschappers ondersteunen jou. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Wil je meer voor jezelf zorgen, met minder hulp van de begeleiding? Dan is het Fasehuis iets voor jou. Dat huis staat midden in een wijk in Almelo. Je leert er praktische dingen, zoals schoonmaken en omgaan met geld. In het Fasehuis groei je door naar een volwassen leven.

Kinderen en ouders centraal bij behandeling in Pluryn locatie Almelo

Welke behandeling helpt jou en je ouders?

Word je snel boos? Of heb je veel problemen thuis en op school? Dan kan behandeling helpen. Je kunt daarvoor terecht bij Polikliniek Twente. Dat is ook op het terrein van Pluryn in Almelo. Daar onderzoeken we hoe we je kunnen helpen. Er zijn veel verschillende therapieën. Past bewegingstherapie bijvoorbeeld bij jou? Of heb je wat aan cognitieve gedragstherapie? Jij en je ouders kunnen ook ondersteuning krijgen in jullie gezin. Bijvoorbeeld met GezinsFACT en Gezinsbehandeling IAG. Maar soms zijn de problemen te groot. Je krijgt dan behandeling terwijl je op het terrein woont. Iedereen werkt daar samen om jou verder te helpen.

DOWNLOAD FOLDER POLIKLINIEK TWENTE

Jeugdmodellen-87-700-440

Behandeling in een kleinschalige groep

Veel groepen bestaan uit 8 jongeren. Maar Pluryn heeft in Almelo ook kleinere groepen: de Gouden Larix en Gele Cipres. Deze kleinschalige voorzieningen zijn er voor jongens en meisjes tot 18 jaar. Je kunt er naartoe als je ernstige ontwikkelings- en gedragsproblemen hebt. Je woont met 2 tot 5 andere jongeren in zo'n groep. Je krijgt er aandacht, betrokkenheid, intensieve zorg en ondersteuning. De provincie Overijssel vindt de Gouden Larix een succesvol voorbeeld van kleinschalige Jeugdhulp.
Vrije tijdsbesteding bij Pluryn locatie Almelo

Je hoeft je niet te vervelen in je vrije tijd

Wat wil je doen in je vrije tijd? Judo, fitness, boksen, dansen, klimmen of een zaalsport? Het kan allemaal in Multifunctioneel Centrum Het Gouden Bos. Dat gebouw staat ook op het terrein in Almelo. Fanatieke voetballers kunnen oefenen in de pannakooi. Je krijgt sportlessen van studenten en er is een begeleider aanwezig. Wil je graag muziek maken? In de speciale muziekruimte staat alles wat je daarvoor nodig hebt. Op verschillende avonden kun je terecht in de soos. Je hoeft je dus niet te vervelen bij locatie Almelo.

Onderwijs in kleine klassen bij Pluryn, locatie Almelo

Onderwijs in kleine klassen

Bij locatie Almelo hoef je niet naar school te reizen. Op het terrein staan 2 scholen: De Wissel en VSO De Veenlanden*. De docenten op die scholen begrijpen je. Je krijgt weer meer plezier in leren. Daarna kun je verder naar een volgende school, werk of dagbesteding. De klassen zijn klein, maar soms heb je nog meer begeleiding nodig. Hiervoor is de 1-op-1-klas. Daar zijn 2 docenten en een begeleider bezig met 6 leerlingen. Ga je al naar een school in de buurt? En wil je daar blijven? Dat is ook mogelijk.

* De Wissel en Veenlanden horen bij Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (SOTOG).
Intermetzo-Jeugdzorg_Voortgezet-speciaal-onderwijs

Jeugdhulp op school

Onderwijs Jeugdhulp Arrangement (OJA)

Is jouw school het Bonhoeffer College, SO Het Reliëf of VSO Neon College, locatie Enschede? Dan kom je daar misschien de jeugdzorgcoördinator van Pluryn tegen. Die werkt met jongeren, ouders en de school samen bij problemen. Dat heet het OJA programma. OJA staat voor Onderwijs Jeugdhulp Arrangement. De gemeente Enschede startte dit programma. Zo krijgen jongeren eerder hulp als ze dit nodig hebben.

Meer weten over OJA?
Neem dan contact op via Pluryn, locatie Almelo, tel. 088 – 779 56 00. 

DOWNLOAD FOLDER OJA

Almelo-bonte-specht

Zoek je meer informatie?

Wil je meer weten over Pluryn in Almelo? Bekijk de video of neem contact op met ons Klantenbureau.

Waar kun je ons vinden?
Pluryn locatie Almelo
Vriezenveenseweg 231
7602 PT Almelo
Telefoon: 088 - 779 56 00

WERKEN BIJ PLURYN LOCATIE ALMELO

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen