Expertise

Pluryn locatie Almelo

Open Jeugdzorg voor normaal begaafde kinderen en jongeren van 4-18 jaar met complexe problemen

Pluryn, locatie Almelo geeft specialistische zorg aan jongeren en hun ouders/omgeving.  Dat kan ambulante hulp thuis zijn, specialistische GGZ-zorg of 24-uurszorg. Er zijn groepen voor kinderen tot 12 jaar en groepen voor jongeren tot 18 jaar. Op het terrein verblijft ook een behandelgroep voor orthopsychiatrie. Er leven ook groepen in Het Fasehuis. Dat huis staat midden in een Almelose wijk.
Als jongere krijg je bij locatie Almelo een programma dat behandeling, onderwijs en activiteiten met elkaar verbindt. Daarbij gaan we uit van jouw kracht en die van jouw netwerk. De video hiernaast geeft je een goed beeld van locatie Almelo.

Kinderen en ouders centraal bij behandeling in Pluryn locatie Almelo

Kinderen en ouders centraal bij behandeling

Word je snel boos of heb je veel problemen thuis en op school? Dan kan behandeling helpen. Je kunt daarvoor terecht bij Polikliniek Twente. In de polikliniek onderzoeken we hoe we je kunnen helpen. We hebben veel verschillende therapieën: zoals bewegingstherapie en cognitieve gedragstherapie. Pluryn kan zorgen voor ondersteuning in het gezin, bijvoorbeeld met GezinsFACT en Gezinsbehandeling IAG. Maar soms zijn de problemen te groot. Je krijgt dan behandeling terwijl je op het terrein verblijft. Alles werkt daar samen om jou verder te helpen: behandeling, school, vrijetijdsbesteding en je woongroep.

DOWNLOAD FOLDER POLIKLINIEK TWENTE

Onderwijs in kleine klassen bij Pluryn, locatie Almelo

Onderwijs in kleine klassen

Bij locatie Almelo hoef je niet naar school te reizen. Op het terrein staan twee scholen: De Wissel en VSO De Veenlanden*. De docenten op die scholen begrijpen je. Je krijgt weer meer plezier in leren. Zodat je kunt doorstromen naar vervolgonderwijs, een baan of geschikte dagbesteding. De klassen zijn klein, maar soms heb je nog meer begeleiding nodig. Hiervoor is de 1-op-1-klas. Twee docenten en een pedagogisch medewerker zijn in deze klas bezig met 6 leerlingen. Ga je al naar een school in de buurt? En wil je daar blijven? Ook dat is mogelijk.

* De Wissel en Veenlanden horen bij Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (SOTOG).
Vrije tijdsbesteding bij Pluryn locatie Almelo

Ontspanning en inspanning in je vrije tijd

In je vrije tijd kun je terecht bij Multifunctioneel Centrum Het Gouden Bos. Hier zijn ruimtes ingericht voor budo/judo, fitness, boksen, dansen, klimmen en zaalsporten. Fanatieke voetballers kunnen oefenen in de pannakooi. Je krijgt sportlessen van roc-studenten en er is een pedagogisch medewerker aanwezig. Wil je graag muziek maken? In de speciale muziekruimte staat alles wat je daarvoor nodig hebt. Op verschillende avonden kun je terecht in de soos.

VIDEO OVER DE SOOS

Tijdelijk wonen op het terrein van Pluryn, locatie Almelo

Tijdelijk wonen op het terrein

Kom je tijdelijk bij Pluryn, locatie Almelo wonen? Dan krijg je een eigen kamer. Op de gang zijn meerdere douches en een badkamer. Daarnaast is er een grote gemeenschappelijke woonkamer met keuken. In iedere woongroep op het terrein verblijven 9 jongeren. De groep Orthopsychiatrie heeft 8 bewoners. De groepsleiding, een gastvrouw en gedragswetenschappers ondersteunen jou. Er is 24-uurs begeleiding aanwezig. Ben je toe aan meer zelfstandigheid? Dan is het Fasehuis in Almelo iets voor jou. Je leert er praktische dingen, zoals het huis schoonmaken en omgaan met geld. In het Fasehuis groei je door naar een volwassen leven.
Intermetzo-Jeugdzorg_Voortgezet-speciaal-onderwijs

Jeugdhulp op school

Onderwijs Jeugdhulp Arrangement (OJA)

Kinderen verdienen alle kansen zich optimaal te ontwikkelen. Daarvoor moeten school en jeugdzorg goed samenwerken. De gemeente Enschede startte daarom met het programma Onderwijs Jeugdzorg Arrangement (OJA). Pluryn werkt voor OJA samen met Bonhoeffer College, SO Het Reliëf en VSO Neon College, locatie Enschede. De jeugdzorgcoördinator van Pluryn is op deze scholen aanwezig. De jongere, de ouders, de school en Pluryn werken vanaf het begin met elkaar samen. OJA is laagdrempelig. Er is geen indicatie nodig en de hulp kan meteen starten.

Meer weten over OJA?
Neem dan contact op via Pluryn, locatie Almelo, tel. 088 – 779 56 00. 

DOWNLOAD FOLDER OJA

Almelo-bonte-specht

Waar kun je ons vinden?

Pluryn locatie Almelo
Vriezenveenseweg 231
7602 PT Almelo
Telefoon: 088 - 779 56 00

 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen