Expertise

Header_Intermetzo_1460x860px

Pluryn locatie Almere

Doelgroep: normaal begaafde jongeren van 12-18 jaar met complexe problemen. 

Op de terreinlocatie in Almere verblijven ongeveer 36 jongeren. Vier gemengde woongroepen bevinden zich aan de Radioweg. Er is een speciale groep voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS).  Het terrein heeft daarnaast voorzieningen voor school, behandeling en vrije tijd. Ambulante teams van Pluryn geven vanuit deze locatie ondersteuning aan gezinnen uit de regio Flevoland.    
 
Almere-Woongroepen_7868

Moderne woningen

Als jongere woon je in een modern huis. De woningen aan de Radioweg 33 hebben namen die met radio te maken hebben. Bijvoorbeeld: Korte Golf, Zender en Frequentie. Je woont samen met acht andere jongeren in één huis. Er is altijd begeleiding aanwezig. Je hebt een eigen kamer. De kamers zijn verdeeld over drie etages. Op iedere etage is een gemeenschappelijke douche. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer met open keuken. Op de etage daarboven is een ruimte voor je vrijetijdsbesteding. Op het terrein is ook plek voor crisisopvang. In de regio staan gezinshuizen. Het wonen lijkt hier meer op een echt gezin.
Sprong

Leren op of buiten het terrein

Je volgt het onderwijs dat bij jou past. Op het terrein vind je het Nautilus College. Dat is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Op de locatie aan de Radioweg kun je de theoretische leerweg (tl) volgen. Of je kiest voor de beroeps en arbeidsmarkt gerichte leerweg (bbl/kbl). Hiermee kun je later een mbo-diploma halen. Nautilus College is een school met kleine klassen. Elke klas heeft een vaste mentor. Er zijn heldere afspraken en een duidelijke structuur. Je kunt ook naar een andere school in de buurt. Dat kan gewoon met de fiets of de bus. 

Nautilus College

Actief zijn in je vrije tijd

Wat je doet in je vrije tijd is natuurlijk jouw keuze. Iedere woongroep heeft een gemeenschappelijke ruimte om samen dingen te doen. Op het terrein is ook een sportcomplex aanwezig. Er is een klimwand. Je kunt er basketbal en zaalvoetbal spelen enz. Sinds kort staat er ook een pannakooi op de locatie. Daar kun je werken aan je baltechniek. Wil jij je inzetten voor de belangen van jongeren? Sluit je dan aan bij de Jongerenraad. Die komt eens per zes weken bij elkaar.

Intermetzo-Jeugdzorg_Intensieve-dagbehandeling-tijdelijk-verblijf-2

Werken aan je ontwikkeling

Tijdens je verblijf bij Pluryn in Almere werk je aan je ontwikkeling. Je krijgt daarbij steun van deskundige begeleiders en behandelaars. Zo kun je op het terrein bijvoorbeeld muziektherapie volgen. Behandelaars van de Polikliniek Lelystad komen regelmatig naar Almere. Er zijn van allerlei therapieën: van bewegingstherapie tot EMDR.
Op de locatie Almere zijn ook ambulante teams aanwezig. Zij helpen gezinnen uit de regio bij de opvoeding van kinderen. Bijvoorbeeld met programma’s als GezinsFACT en SNAP.

Folder Polikliniek Flevoland

Almere-Woongroepen_7870

Waar vind je locatie Almere?

Contactgegevens
Pluryn locatie Almere
Radioweg 33
1324 KW Almere
Tel. 088 - 779 59 60

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen