Expertise

De Beele

Orthopedagogisch behandelcentrum

Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (12-21 jaar) en complexe problemen

Als andere hulpverlening niet helpt, kun je als jongere terecht bij De Beele. Deze locatie in Voorst is een landelijk werkend, orthopedagogisch behandelcentrum. Hier volg je als jongere een intensieve behandeling die nauw aansluit op de leefgroep, school, werk en vrijetijdsbesteding. Op het terrein in Voorst staan twee scholen. Ook zijn er allerlei faciliteiten voor sport, spel en cultuur. Het uiteindelijk doel is: later zo gewoon mogelijk meedoen in de maatschappij.
De video hiernaast geeft je een goed beeld van Pluryn locatie De Beele.

Steeds zelfstandiger wonen

Bij De Beele kom je te wonen in een leefgroep met duidelijke regels. Je krijgt een eigen kamer. En er is een gemeenschappelijke ruimte waar je eet en tv kunt kijken. Als je voldoende hebt geleerd, ga je naar een nieuwe leefgroep voor meer zelfstandigheid. De school op het terrein werkt nauw samen met je leefgroep, wat helpt om je nog gerichter te behandelen. De Beele heeft ook buitenlocaties. Hier bereid je je voor op meer zelfstandigheid.

Werkervaring opdoen bij bedrijven

Al tijdens je schooltijd ben je bezig met je toekomst. Het is immers de bedoeling dat je zo snel mogelijk weer meedoet in de maatschappij. We helpen je met het vinden van een stage of werkplek. Met werkgevers in de regio hebben we goede contacten. Bij hen kun je alvast werkervaring opdoen. Zo heeft De Beele bijvoorbeeld goede contacten met de metaalwerkplaats in Brummen. Maar er is nog veel meer keuze.

Je talenten leren kennen bij De Bolster

De Bolster is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Hier leer je jouw kwaliteiten en talenten te gebruiken. Ook krijg je de kans je grenzen te herkennen. Wie dat nodig heeft, krijgt extra begeleiding. Er is ook veel aandacht om met anderen te leren omgaan, gevoelens te uiten en boosheid te controleren. Op het terrein van De Beele in Voorst staan twee scholen: De Start (12-16 jaar) en De Wegwijzer (16-20 jaar). De Bolster is er ook voor jongeren uit de regio.

Website De Bolster

Actief bezig zijn in je vrije tijd

Op het terrein zijn veel activiteiten voor in je vrije tijd. Je kunt kiezen voor muziek, streetdance en creatieve clubs. Ook zijn er een DJ en computerclubs. En je hebt er een eigen klimwand en survivalbaan. Wil je mountainbiken, voetballen en/of tennissen, dan ga je naar een club in de buurt van het terrein. Verder is er drie avonden in de week een soos. Hier kun je samen met je groepsleiding naartoe. Als lid van de Sooscommissie help je de avond mee organiseren. Je kunt je 2 keer per jaar aanmelden voor een club.

Werken aan je ontwikkeling

De intensieve behandeling bij De Beele is gericht op de zorgvraag van jongeren. Alles staat er in dienst van jouw ontwikkeling: het leven in leefgroepen, de school, sport, spel en cultuur. Je krijgt daarbij ondersteuning van begeleiders, gedragswetenschappers en therapeuten. Ook de medewerkers van maatschappelijk werk staan voor je klaar.

Lees hier meer over therapie voor jongeren

 

Meer informatie?

De Beele

Orthopedagogisch behandelcentrum
Beelelaan 4
7383 BH Voorst
Telefoon: 088 - 779 22 22

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen