De Beele

Orthopedagogisch behandelcentrum

Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en complexe problemen

Jongeren hebben soms zoveel problemen, dat hulp niet altijd werkt. Ze voelen zich helemaal niet fijn op een plek. Zijn bijvoorbeeld snel boos. Of vinden het heel moeilijk om met anderen om te gaan. Heb jij ook veel problemen? En ben je tussen de 12 en 21 jaar? Dan kun je naar De Beele in Voorst. Het is een landelijk werkend, orthopedagogisch behandelcentrum. Dat betekent dat je hier specialistische behandeling krijgt. Dus de mensen die er werken weten veel over jouw problemen. En kunnen jou goed helpen. Je woont ook bij De Beele op een leefgroep. En je gaat naar school, stage of werk. Ook kun je er van alles doen in je vrije tijd. Wat we samen willen bereiken? Dat jij later zo gewoon mogelijk kunt meedoen in de samenleving.

Bekijk ook de video hiernaast. Die geeft je een goed beeld van De Beele. 

Jeugdmodellen-_17_-(1)

Wonen en steeds meer voor jezelf zorgen

Je woont bij De Beele in een leefgroep met duidelijke regels. Je krijgt een eigen kamer. En er is een ruimte waar iedereen eet en tv kan kijken. De school werkt ook goed samen met je leefgroep. Dat helpt om je nog beter te behandelen. Heb je voldoende geleerd? Dan ga je naar een nieuwe leefgroep. Daar leer je meer voor jezelf zorgen. Zoals omgaan met geld en schoonmaken. Zelfstandigheid heet dat. De Beele heeft ook buitenlocaties. Dat zijn woningen waar je nog meer voor jezelf zorgt.

Jeugdmodellen-_33_-(1)

Je talenten leren kennen op school

De Bolster is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Die school heeft twee locaties op het terrein van De Beele. De Start is voor jongeren van 12 tot 16 jaar. De Wegwijzer is voor jongeren van 16 tot 20 jaar. Hier leer je jouw kwaliteiten en talenten te gebruiken. Maar je leert veel meer. Bijvoorbeeld om je grenzen te herkennen. Hoe je met anderen omgaat. En hoe je gevoelens laat zien en boosheid controleert. Heb je extra begeleiding nodig? Daar zorgen we voor. Op De Bolster zitten ook jongeren die niet bij De Beele wonen.

WEBSITE DE BOLSTER

Leren en ervaren bij bedrijven

Als je naar school gaat, ben je bezig met je toekomst. Meedoen in de samenleving is belangrijk. We helpen je met het vinden van een stage of werkplek. Daarvoor hebben we goede contacten met werkgevers in de regio. Bij hen kun je ervaren hoe het gaat in een bedrijf. De Beele heeft bijvoorbeeld goede contacten met de metaalwerkplaats in Brummen. Maar er is nog veel meer keuze. Wat kies jij?

Jeugdmodellen-_46_-(1)

Actief bezig zijn in je vrije tijd

Op het terrein zijn veel activiteiten voor in je vrije tijd. Je kunt kiezen voor muziek, streetdance en creatieve clubs. Ook zijn er een DJ-club en computerclub. En je hebt er een eigen klimwand en survivalbaan. Wil je mountainbiken, voetballen of tennissen? Dan ga je naar een club in de buurt van het terrein. Verder is er drie avonden in de week een soos. Hier kun je samen met je groepsleiding naartoe. Je kunt ook lid worden van de Sooscommissie. Dan help je de avond mee organiseren. Je kunt je twee keer per jaar aanmelden voor een club.

Jeugdmodellen-_70_-(1)

Werken aan je ontwikkeling

Wat heb jij nodig? Hoe helpen we jou het beste om je te ontwikkelen? Die vragen zijn belangrijk voor jouw behandeling bij De Beele. Iedereen bij De Beele werkt hiervoor samen. Op de leefgroep, bij de school, bij de clubs van vrije tijd. Je krijgt daarbij ondersteuning van begeleiders, gedragswetenschappers en therapeuten. Ook de medewerkers van maatschappelijk werk staan voor je klaar. Door therapie werk je ook aan je ontwikkeling. Er zijn verschillende soorten therapie. We kiezen samen wat bij jou past en wat jou helpt.

LEES HIER MEER OVER THERAPIE VOOR JONGEREN

 

VOBC-logo

Orthopedagogisch behandelcentrum (OBC)

De Beele is aangesloten bij de VOBC

De Beele is een landelijk werkend, orthopedagogisch behandelcentrum. Aangesloten bij de VOBC. De Vereniging Orthopedagogische Behandelcentra (VOBC) is de brancheorganisatie van instellingen voor de behandeling en begeleiding van kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige ontwikkelings- en gedragsproblemen, soms gepaard met psychiatrische problematiek. Deze specialistische instellingen worden orthopedagogische behandelcentra genoemd (OBC’s). 

Website VOBC

Meer informatie?

Wil je meer weten over De Beele? Bekijk de video. Je kunt je vraag ook stellen aan ons Klantenbureau.

Waar kun je ons vinden?

De Beele
Beelelaan 4
7383 BH Voorst
Telefoon: 088 - 779 22 22

WERKEN BIJ DE BEELE

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen