de-Glind

De Glind

Voor: uithuisgeplaatste kinderen en jongeren met een complexe zorg- of opvoedingsvraag

Jeugddorp De Glind is een gewoon dorp in de buurt van Barneveld. Hier groeien kinderen op die uit huis geplaatst zijn. Het dorp heeft alles wat je als jongere nodig hebt. Je kunt er wonen in een gezinshuis of kleinschalige behandelvoorziening, naar school gaan en een leerwerktraject volgen. En je hebt er allerlei voorzieningen voor vrijetijd. Eén ding is zeker: je hoort erbij en je doet mee in het dorp. Je krijgt daarbij steun van professionals én van de dorpsbewoners. Dat is de kracht van het Jeugddorp!
Pand-Virgilius

Opgroeien in een gezinshuis

Pluryn heeft in De Glind enkele gezinshuizen. Hier wonen kinderen die niet langer thuis kunnen wonen. Een gezinshuis lijkt op een normaal gezin. Er zijn meestal 2 ouders die voor de kinderen zorgen. Tenminste één ouder werkt voor Pluryn. Kinderen krijgen in een gezinshuis de kans om op te groeien in een normale gezinssituatie. Is een gezinshuis (even) geen optie en is een reguliere woongroep te druk? Pluryn heeft in De Glind verschillende kleinschalige behandelvoorzieningen. In woongroep Virgilius (foto) wonen kinderen in de basisschoolleeftijd. Zij hebben een licht verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. 
Intermetzo-Jeugdzorg_Voortgezet-speciaal-onderwijs

Naar school in je eigen dorp

Woon je in De Glind, dan ga je in het dorp naar school. De Beatrixschool is een kleinschalige, christelijke basisschool die uitdagend onderwijs verzorgt. Op de J.H. Donnerschool kunnen leerlingen van 4 tot 21 jaar onderwijs volgen. Het is een school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs: SO en VSO. De leerlingen die daar naar school gaan, komen door hun probleemgedrag in het regulier onderwijs niet tot hun recht. Zie voor meer informatie www.donnerschool.nl
Loop je helemaal vast op school? Dan kun je naar ‘Anders leren’.
DeGlind-Werken

Werken aan je toekomst

In het dorp De Glind heb je veel mogelijkheden om een vak te leren. En zo aan je toekomst te werken. Ondernemers bieden leerwerktrajecten aan. Zo kun je bijvoorbeeld werken in de horeca. Of je doet ervaring op bij een boerencamping of een hovenier. Vind je het leuk om iets met media te doen? Ga dan naar Glind Media en Glind Radio.

Genoeg te doen in De Glind

Vervelen in je vrijetijd? Dat hoeft niet in De Glind. Er is genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan sporten. Denk aan judo, fitness of zaalvoetbal. Je kunt ook naar het zwembad, de soos, het schateiland en de kinderboerderij. Wie wil, gaat op muziek- of zangles. Wie weet sta jij straks tijdens Glind’s Got Talent wel op het podium of doe je mee aan de jaarlijkse musicaluitvoering! 
Intermetzo-Jeugdzorg_Intensieve-dagbehandeling-tijdelijk-verblijf

Veerkracht opbouwen

Met gezinswonen krijg je de opvoeding en behandeling die je nodig hebt. Je houdt contact met je eigen ouders en eventuele broertjes en zusjes. Misschien heb je een trauma opgelopen door wat je meemaakte in je verleden. Daar krijg je dan behandeling voor. Zodat je je weer veilig en geliefd voelt en zelfvertrouwen krijgt. Voor jongeren die thuis wonen is er GezinsFACT, dat wordt aangeboden vanuit het nabijgelegen Barneveld. Deze hulpverlening biedt ouders praktische ondersteuning en maakt gezinnen sterker. Zo kunnen we uithuisplaatsing voorkomen.
folder-Entracte-web

Tijdelijk naar het buitenland? Entr'acte

Entr’acte is een project van Pluryn, locatie De Glind. Entr'acte plaatst jongeren tijdelijk bij Nederlandse gezinshuizen in het buitenland. Want soms heb je als jongere zo veel problemen. Dan is er maar één oplossing: even een paar maanden ver weg van alles en iedereen. Tijd om na te denken en jezelf te herpakken. Je krijgt rust op een buitenlandlocatie. En je kunt werken aan je toekomst.

Meer over Entr'acte

AmiGO worden bij De Glind

AmiGO worden bij De Glind?

Bijkletsen als je vrolijk bent of juist verdrietig. Er af en  toe eens samen op uitgaan en leuke dingen doen. Dat lijkt  zo gewoon. Toch ontbreekt het veel kinderen en jongeren  in Jeugddorp De Glind daaraan. Vrijwilligers en kunnen er voor hen zijn. En hebben zij een hond, dan is ook die heel welkom bij het project AmiGO!
AmiGO staat voor de vriendschappelijke band tussen een vrijwilliger en hond met een kind. Samen ondernemen ze leuke activiteiten en uitjes. Centraal staat positieve één op één aandacht van mens en dier aan de kinderen bij De Glind. Meer weten?

DOWNLOAD FOLDER AMIGO

Tiny-house

Pluryn locatie De Glind

Jeugddorp De Glind
Postweg 80
3794 MN De Glind
Telefoon: 088 - 547 81 00

Meer weten over De Glind? Kijk op www.glind.nl


Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen