Het witte Pluryn kantoor in De Glind op het adres Postweg 80.

De Glind

Ambulante ondersteuning, gezinshuizen, woongroepen en kleinschalige voorzieningen

De Glind is een dorpskern van de gemeente Barneveld. In het dorp staan veel woningen. Sommige van deze woningen zijn gezinshuizen. Daar wonen kinderen en jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. Daarnaast zijn er groepswoningen en kleinschalige voorzieningen. Als dat bij je past, kun je in de Glind naar school. Je vindt er allerlei voorzieningen voor vrijetijd. Eén ding is zeker: je hoort erbij en je doet mee in het dorp. Je krijgt daarbij steun van professionals én dorpsbewoners. Dat is de kracht van het dorp!

De Glind begeleidt gezinshuizen in binnen- en buitenland. Het liefst willen we dat kinderen thuis veilig opgroeien en niet uit huis hoeven. Daarom geven we in verschillende regio's ambulante ondersteuning aan gezinnen. Denk aan GezinsFACT, Intensief Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) en Nieuwe Perspectieven (NP)

Glind-Huis

Opgroeien in De Glind

In een gezinshuis verblijven kinderen die niet langer thuis kunnen wonen. Een gezinshuis is net een normaal gezin. Sommige gezinsouders werken in loondienst bij De Glind, anderen zijn zelfstandig. Is een gezinshuis (even) geen optie? Dan zijn er nog andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld in een woongroep of een kleinschalige voorziening. In een kleinschalige voorziening wonen 2 tot 5 jongeren in een huis. Pedagogisch medewerkers begeleiden de jongeren. 

Foto: huis van woongroep Nova

Jeugdmodellen-_32_-(1)

Wonen en leren in de Glind

Woon je in De Glind? Dan kun je in het dorp naar school. De Beatrixschool is een gewone, kleine christelijke basisschool met uitdagend onderwijs. Op de J.H. Donnerschool kunnen leerlingen van 4 tot 21 jaar onderwijs volgen. Het is een school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs. De leerlingen op de Donnerschool hebben extra ondersteuning nodig bij leren. Zie voor meer informatie www.donnerschool.nl
Is onderwijs volgen nu even niet mogelijk? Dan maken we een onderwijs zorgarrangement op maat. Zo is er een maatwerkklas. Leerlingen volgen daar een eigen onderwijstraject. Ze krijgen begeleiding van een leerkracht en jeugdzorgprofessionals.

De Glind heeft een eigen sportveld

Genoeg te doen in De Glind

Vervelen in je vrijetijd? Dat hoeft niet in De Glind. Er is genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan sporten. Denk aan judo, fitness of zaalvoetbal. Je kunt ook naar het zwembad, het schateiland en de kinderboerderij. Wie wil, gaat op muziek- of zangles. Wie weet sta jij straks tijdens Glind’s Got Talent wel op het podium. Of doe je mee aan de jaarlijkse musicaluitvoering! Zie www.glind.nl voor meer informatie en wat er allemaal te doen is. 
241217-Desteney-Hubers-Jet-Hoeve-3958

Veerkracht opbouwen

Veel kinderen die in De Glind wonen, maakten in het verleden nare gebeurtenissen mee. Daar hebben ze in het heden vaak nog last van. Jongeren hebben soms weinig vertrouwen in volwassenen en in zichzelf. Of ze hebben andere problemen door gebeurtenissen uit het verleden. In De Glind zijn therapeuten die je dan behandeling bieden: therapie. De therapie is een aanvulling op het wonen in de gezinshuizen, de kleinschalige voorzieningen of de groepen. Je moet een goede band hebben met de gezinshuisouders en pedagogisch medewerkers. Dat geldt ook voor je ouders. Dat vinden we het allerbelangrijkst. 
Jeugdmodellen-_65_-(1)

Ambulante hulp in het gezin

Voor jongeren die thuis wonen is er GezinsFACT. Deze hulpverlening geeft praktische ondersteuning aan ouders en maakt gezinnen sterker. Zo voorkomen we vaak uithuisplaatsing. Naast GezinsFACT geven we jongeren ook Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling en Nieuwe Perspectieven
folder-Entracte-web

Tijdelijk naar het buitenland? Entr'acte

Entr’acte is een project van Pluryn, locatie De Glind. Entr'acte plaatst jongeren tijdelijk bij Nederlandse gezinshuizen in het buitenland. Want soms heb je als jongere zo veel problemen. Dan is er maar één oplossing: even een paar maanden ver weg van alles en iedereen. Tijd om na te denken en jezelf te herpakken. Je krijgt rust op een buitenlandlocatie. En je kunt werken aan je toekomst.

MEER OVER ENTR'ACTE

AmiGO worden bij De Glind

AmiGO worden bij De Glind?

In De Glind werken we niet alleen met professionals, maar ook met vrijwilligers. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor onze jongeren. Naast vrijwillige logeergezinnen, partners van gezinshuisouders en vrijwillige chauffeurs werken we ook met AmiGO's. AmiGO's zijn er voor de jongeren. Om te kletsen of om leuke dingen mee samen te doen. Dat lijkt zo gewoon. Toch ontbreekt het veel kinderen en jongeren in De Glind daaraan. Vrijwilligers kunnen hieraan een bijdrage leveren. En hebben zij een hond, dan is ook die heel welkom bij het project AmiGO!

AmiGO staat voor de vriendschappelijke band tussen een vrijwilliger met of zonder hond, met een kind. Samen ondernemen ze leuke activiteiten en uitjes. Centraal staat positieve één op één aandacht van mens en dier aan de kinderen bij De Glind. Meer weten? Kijk op: Vrijwilligers.

DOWNLOAD FOLDER AMIGO

Glin_bord-gemeente

Pluryn locatie De Glind

De Glind
Postweg 80
3794 MN De Glind
Telefoon: 088 - 547 81 00

Meer weten over De Glind? Kijk op www.glind.nl

WERKEN BIJ PLURYN LOCATIE DE GLIND

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen