De Glind

Voor: uithuisgeplaatste kinderen en jongeren met een complexe zorg- of opvoedingsvraag

Jeugddorp De Glind is een gewoon dorp in de buurt van Barneveld. Hier groeien kinderen op die uit huis geplaatst zijn. Het dorp heeft alles wat je als jongere nodig hebt. Je kunt er wonen in een gezinshuis, naar school gaan en een leerwerktraject volgen. En je hebt er allerlei voorzieningen voor vrijetijd. Eén ding is zeker: je hoort erbij en je doet mee in het dorp. Je krijgt daarbij steun van professionals én van de dorpsbewoners. Dat is de kracht van het Jeugddorp!
de-Glind
Pand2-Fasehuis

Opgroeien in een gezinshuis

Pluryn heeft in De Glind enkele gezinshuizen. Hier wonen kinderen die niet langer thuis kunnen wonen. Een gezinshuis lijkt op een normaal gezin. Er zijn meestal 2 ouders die voor de kinderen zorgen. Tenminste één ouder werkt voor Pluryn. Kinderen krijgen in een gezinshuis de kans om op te groeien in een normale gezinssituatie. Ben je ouder dan 16 en toe aan meer zelfstandigheid? Dan kun je terecht in het Fasehuis (foto) in Barneveld. In woongroep Virgilius wonen kinderen in de basisschoolleeftijd. Zij hebben een licht verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.

Naar school in je eigen dorp

Woon je in De Glind, dan ga je in het dorp naar school. De Beatrixschool is een kleinschalige, christelijke basisschool die uitdagend onderwijs verzorgt. Op de J.H. Donnerschool kunnen leerlingen van 4 tot 18 jaar onderwijs volgen. De leerlingen die daar naar school gaan, komen door hun probleemgedrag in het regulier onderwijs niet tot hun recht. Loop je helemaal vast op school? Dan kun je naar ‘Anders leren’.
Intermetzo-Jeugdzorg_Voortgezet-speciaal-onderwijs
DeGlind-Werken

Werken aan je toekomst

In het dorp De Glind heb je veel mogelijkheden om een vak te leren. En zo aan je toekomst te werken. Ondernemers bieden leerwerktrajecten aan. Zo kun je bijvoorbeeld werken in de horeca. Of je doet ervaring op bij een boerencamping of een hovenier. Vind je het leuk om iets met media te doen? Ga dan naar Glind Media en Glind Radio.

Genoeg te doen in De Glind

Vervelen in je vrijetijd? Dat hoeft niet in De Glind. Er is genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan sporten. Denk aan judo, fitness of zaalvoetbal. Je kunt ook naar het zwembad, de soos, het schateiland en de kinderboerderij. Wie wil, gaat op muziek- of zangles. Wie weet sta jij straks tijdens Glind’s Got Talent wel op het podium of doe je mee aan de jaarlijkse musicaluitvoering! 
Intermetzo-Jeugdzorg_Intensieve-dagbehandeling-tijdelijk-verblijf

Veerkracht opbouwen

Met gezinswonen krijg je de opvoeding en behandeling die je nodig hebt. Je houdt contact met je eigen ouders en eventuele broertjes en zusjes. Misschien heb je een trauma opgelopen door wat je meemaakte in je verleden. Daar krijg je dan behandeling voor. Zodat je je weer veilig en geliefd voelt en zelfvertrouwen krijgt. Voor jongeren die thuis wonen is er GezinsFACT. Deze hulpverlening biedt ouders praktische ondersteuning en maakt gezinnen sterker. Zo kunnen we uithuisplaatsing voorkomen.

Pluryn locatie De Glind

Jeugddorp De Glind
Postweg 80
3794 MN De Glind
Telefoon: 088 - 547 81 00

Meer weten over De Glind? Kijk op www.glind.nl


Tiny-house

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen