De Winckelsteegh

Voor: mensen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB) of ernstig verstandelijke beperking met sterke gedragsproblemen (EVB+) en ouderen met een beperking en geriatrische en somatische problematiek

Alle voorzieningen voor mensen met EMB en EVB+ bevinden zich bij De Winckelsteegh op één terrein. Hierdoor kunnen de bewoners zich vrij en veilig bewegen. Per persoon zoeken we de juiste balans tussen rust en activiteit. Waar de een vooral veel verzorging nodig heeft, begeleiden we de ander intensief bij gedragsproblemen. Ouderen met een verstandelijke beperking kunnen terecht bij de locatie Ouderenzorg in de Nijmeegse woonwijk Hatert. Voor ieder individu willen we het leven comfortabeler maken. Dat staat voorop.

Een vertrouwde omgeving

Onze moderne woningen zijn helemaal aangepast aan de bewoners. Speciaal ingerichte ruimtes en hulpmiddelen zorgen ervoor dat iedereen de juiste zorg ontvangt. De één heeft meer sfeer en intensieve verzorging nodig, de ander een prikkelarme omgeving. Iedereen heeft een eigen kamer. Elkaar ontmoeten kan in de gezamenlijke woonkamer. Er is dag en nacht zorg en begeleiding.

Genoeg te doen

Bij De Winckelsteegh heb je veel keuze aan dagactiviteiten op het terrein. Bewoners kunnen er zelf naartoe gaan en verliezen geen kostbare energie aan reizen. Voor wie wil werken, is het bijvoorbeeld mogelijk om post rond te brengen, paarden te verzorgen of gasten te bedienen in lunchcafé Meneer Vos. Zo levert iedereen die dat kan een zinvolle bijdrage aan het leven op de locatie.

Blijven ontwikkelen

Leren zit vaak in kleine dingen. Het effect is echter groot. Door nieuwe vaardigheden te leren, krijg je meer invloed op je leven. Denk bijvoorbeeld aan het zelf aanzetten van muziek, of vertellen wat je écht graag wilt. Medewerkers stimuleren bewoners om zichzelf te ontwikkelen, op hun eigen niveau en onder professionele begeleiding. Voor bijzonder onderwijs werkt De Winckelsteegh samen met scholen.

Even ontspannen

Bewoners kunnen hun vrije tijd verschillend invullen. Er zijn individuele, maar ook groepsactiviteiten. Als ontspanning of ter ontplooiing van talent. Voorbeelden zijn voetballen, zwemmen, zingen, paardrijden en swingen in de disco. Vrijetijdsbesteding buiten het terrein is ook mogelijk. Want het ontmoeten van andere mensen kan van toegevoegde waarde zijn. Ouders, verwanten en vrijwilligers spelen hierbij een belangrijke rol.

Je fysiek en mentaal sterk voelen

Voor medische vragen, maar ook voor behandeling van gedragsproblemen zit je goed bij De Winckelsteegh. Het leven wordt comfortabeler als je minder vast zit aan beperkingen. De behandeling is er vooral op gericht dat mensen zich fysiek en mentaal sterker voelen. Er is een eigen medische en paramedische dienst, met gespecialiseerde arts en tandarts. Gedragswetenschappers werken direct met de bewoners of begeleiden medewerkers hierbij.
OpDeBank2_890x560px

Een onbezorgde oude dag

Als oudere met een licht tot matig verstandelijke beperking wil je nog zoveel mogelijk genieten van het leven. Aangepaste zorg, begeleiding en/of behandeling helpen je daarbij. In het moderne, gespecialiseerde zorgcentrum Ouderenzorg Nijmegen vind je wat je zoekt. Hier verblijven in totaal 66 ouderen met een verstandelijke beperking. Je woont met vijf andere bewoners op een kleine etage, zodat je alle aandacht en de bij jou passende zorg krijgt. Nieuwe technologie kan je helpen bij gezondheid en welzijn.

MEER OVER OUDERENZORG

De-Winckelsteegh

De Winckelsteegh

Winkelsteegseweg 99
6534 AP Nijmegen
Telefoon: 088 - 779 46 00

Ouderenzorg Nijmegen
Ruys de Beerenbrouckstraat 66-68-70
6535 XX Nijmegen

DOWNLOAD BROCHURE

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen