De Winckelsteegh

Voor: mensen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB) of ernstig verstandelijke beperking met sterke gedragsproblemen (EVB+) en ouderen met een beperking en geriatrische en somatische problematiek

Alle voorzieningen voor mensen met EMB en EVB+ bevinden zich bij De Winckelsteegh op één terrein. Hierdoor kunnen de bewoners zich vrij en veilig bewegen. Per persoon zoeken we de juiste balans tussen rust en activiteit. Waar de een vooral veel verzorging nodig heeft, begeleiden we de ander intensief bij gedragsproblemen. Ouderen met een verstandelijke beperking kunnen terecht bij de locatie Ouderenzorg in de Nijmeegse woonwijk Hatert. Voor ieder individu willen we het leven comfortabeler maken. Dat staat voorop.

Even ontspannen in lunchroom Meneer Vos bij De Winckelsteegh

Een vertrouwde omgeving

Onze moderne woningen zijn helemaal aangepast aan de bewoners. Speciaal ingerichte ruimtes en hulpmiddelen zorgen ervoor dat iedereen de juiste zorg ontvangt. De één heeft meer sfeer en intensieve verzorging nodig, de ander een prikkelarme omgeving. Iedereen heeft een eigen kamer. Elkaar ontmoeten kan in de gezamenlijke woonkamer. Er is dag en nacht zorg en begeleiding.

Er is veel werk te doen bij De Winckelsteegh, bijvoorbeeld op de manege

Genoeg te doen

Bij De Winckelsteegh heb je veel keuze aan dagactiviteiten op het terrein. Bewoners kunnen er zelf naartoe gaan en verliezen geen kostbare energie aan reizen. Voor wie wil werken, is het bijvoorbeeld mogelijk om post rond te brengen, paarden te verzorgen of gasten te bedienen in lunchcafé Meneer Vos. Zo levert iedereen die dat kan een zinvolle bijdrage aan het leven op de locatie.
Werken in de logistiek bij dagbesteding De Bomen in Nijmegen.

Dagbesteding in het groen bij De Bomen 

Wil je graag aan de slag op een mooie, veilige locatie in Nijmegen? Kom dan naar dagbesteding De Bomen. Je vindt ons op het terrein van De Winckelsteegh. Je werkt dan op een bosrijke locatie, midden in Nijmegen. Iedereen met een VG5-indicatie is welkom bij De Bomen. Ook als je niet bij De Winckelsteegh woont. 

Er is van alles te doen: producten naar andere plekken brengen, tuinieren, post rondbrengen, glas ophalen en nog veel meer. Je kunt binnen en buiten werken. Op het terrein vind je een manege, een lunchcafé, een winkeltje en een boerderij. Ook daar is altijd wat te doen. Wil je wat anders? Geen probleem. We vinden altijd passend werk voor jou. 

Meer weten?
Stuur een mail

Het is belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen op De Winckelsteegh

Blijven ontwikkelen

Leren zit vaak in kleine dingen. Het effect is echter groot. Door nieuwe vaardigheden te leren, krijg je meer invloed op je leven. Denk bijvoorbeeld aan het zelf aanzetten van muziek, of vertellen wat je écht graag wilt. Medewerkers stimuleren bewoners om zichzelf te ontwikkelen, op hun eigen niveau en onder professionele begeleiding. Voor bijzonder onderwijs werkt De Winckelsteegh samen met scholen.

Er is veel ruimte voor ontspanning bij De Winckelsteegh, bijvoorbeeld in het zwembad of bij de manege

Even ontspannen

Bewoners kunnen hun vrije tijd verschillend invullen. Er zijn individuele, maar ook groepsactiviteiten. Als ontspanning of ter ontplooiing van talent. Voorbeelden zijn voetballen, zingen, paardrijden en swingen in de disco. Vrijetijdsbesteding buiten het terrein is ook mogelijk. Want het ontmoeten van andere mensen kan van toegevoegde waarde zijn. Ouders, verwanten en vrijwilligers spelen hierbij een belangrijke rol.

241206-Daphne-van-Doorn-2214

Voel je fysiek en mentaal sterk

Voor medische vragen, maar ook voor behandeling van gedragsproblemen zit je goed bij De Winckelsteegh. Het leven wordt comfortabeler als je minder vast zit aan beperkingen. De behandeling is er vooral op gericht dat mensen zich fysiek en mentaal sterker voelen. Er is een eigen medische en paramedische dienst, met gespecialiseerde arts en tandarts. Gedragswetenschappers werken direct met de bewoners of begeleiden medewerkers hierbij.

Ouderen met een verstandelijke beperking genieten van hun oude dag bij Ouderenzorg Nijmegen

Een onbezorgde oude dag

Als oudere met een licht tot matig verstandelijke beperking wil je nog zoveel mogelijk genieten van het leven. Aangepaste zorg, begeleiding en/of behandeling helpen je daarbij. In het moderne, gespecialiseerde zorgcentrum Ouderenzorg Nijmegen vind je wat je zoekt. Hier verblijven in totaal 66 ouderen met een verstandelijke beperking. Je woont met vijf andere bewoners op een kleine etage, zodat je alle aandacht en de bij jou passende zorg krijgt. Nieuwe technologie kan je helpen bij gezondheid en welzijn.

MEER OVER OUDERENZORG

Marjolein-Bouwhuis-Lara-Erven-Nina-ten-Damme-8423

Kinderdienstencentrum Heimdal in Eindhoven

Kinderdienstencentrum (KDC) Heimdal is er voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking (EMB) en bijkomende problematiek.

Het kleinschalige Heimdal in Eindhoven ontwikkelde speciaal voor deze groep een aantal kinderdiensten. Er is dagbehandeling, de dienstverlening van Novae voor thuis en logeerhuis De Roskam. De antroposofie is de inspiratiebron voor alle diensten van Heimdal. KDC Heimdal is onderdeel van De Winckelsteegh.

MEER OVER KDC HEIMDAL

Alle voorzieningen voor mensen met EMB en EVB+ bevinden zich bij De Winckelsteegh op één terrein. Hierdoor kunnen de bewoners zich vrij en veilig bewegen.

Contact met De Winckelsteegh

Voor aanmelden van mensen bij De Winckelsteegh neem contact op met het Klantenbureau van Pluryn. Of vul het aanmeldformulier in.

Adressen:

De Winckelsteegh
Winkelsteegseweg 99
6534 AP Nijmegen
Telefoon: 088 - 779 46 00
 
Ouderenzorg Nijmegen
Ruys de Beerenbrouckstraat 66-68-70      
6535 XX Nijmegen
KDC Heimdal
Sterrenlaan 14 5631 KA Eindhoven

 

WERKEN BIJ DE WINCKELSTEEGH

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen