Expertise

Kemnade

Voor: (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Vaak komen hier nog psychiatrische, leer- of sociale problemen bij. 

Brengt jouw gedrag je regelmatig in grote problemen? Wonen op Kemnade is dan een vervolgstap in je leven. Je ontplooit je binnen jouw eigen grenzen. Zonder dat je een gevaar vormt voor jezelf of de omgeving. Kemnade in Groesbeek is een besloten werk- woonvoorziening. Hier vind je de structuur, begrenzing en intensieve zorg die je nodig hebt.
Meer weten over Kemnade? Bekijk de video hiernaast. 

Joanne-van-Wijk-5075

Modern wonen in eigen appartement

Wonen bij Kemnade betekent dat je een eigen appartement hebt. Daarin staat een keukenblok en een wasruimte met toilet. Ieder appartement heeft een televisie- en internetaansluiting. Zes appartementen vormen samen een groep met gezamenlijke huiskamer. Je komt in de groep die het beste bij jou past. Als je na behandeling toe bent aan meer zelfstandigheid, kun je terecht in een woonvoorziening in Groesbeek. Kemnade verzorgt ook ambulante hulp aan mensen die zelfstandig wonen.

Werken maakt je sterker

Werken staat voorop. Werk geeft namelijk zelfvertrouwen en voldoening. Het maakt mensen sterker. Het is belangrijk dat het werk betekenisvol is. Voor de één betekent dat vooral een ontspannende of creatieve activiteit. De ander wil liever een arbeidsmatige daginvulling, zoals productiewerk, groenonderhoud, dieren verzorgen of houtbewerking. Kemnade biedt het allemaal op het eigen terrein. En als de behandeling het toelaat, ook buiten het terrein. Er zijn contacten met verschillende werkgevers in de regio.

Leren om verder te komen

Als volwassene ben je niet meer leerplichtig. Maar toch kan het soms handig zijn om een opleiding te volgen. Bijvoorbeeld een certificaat halen voor die leuke baan. Je kunt ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Of als voorbereiding op een toekomst waarin je meer zelfstandig woont. Interesse? Vraag je begeleider om meer informatie over cursussen en trainingen.

Karim-Jazzali--Thomas-Litjens2

Ontspannen hoort erbij

Er is veel aandacht voor de besteding van je vrije tijd. In groepsverband of individueel. Het activiteitencentrum heeft een sportzaal met veel mogelijkheden. Ook kun je het sportveld op het terrein gebruiken. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende clubs voor hobby, sport en spel. Samen muziek maken of toneelspelen? Het is allemaal mogelijk. De recreatieleider kijkt vooral naar jouw behoeftes.

Jitze-Klukkert-TimvdCruijsen-700-440

Rustig aan jezelf werken

Structuur, begrenzing en intensieve behandeling helpen jou verder als je ernstige gedragsproblemen hebt. Je ontwikkelt je op een manier die prettig is voor jou en je omgeving. Na een intensieve behandeling kun je eventueel naar een woonplek in centrum Groesbeek. Hier werk je verder aan je zelfstandigheid. Kemnade verzorgt ook ambulante hulp als je eenmaal op jezelf woont. Voor je behandeling werken verschillende mensen samen: een GZ-psycholoog, een arts, een psychiater, een psychodiagnosticus en een gedragswetenschapper. Je kunt ook werken aan je problemen met therapie.

Werken bij Kemnade

Bij Kemnade in Groesbeek helpen we mensen met een complexe zorgvraag zoals ernstige gedragsproblematiek. We zijn op zoek naar professionals die kunnen aanpakken en doorzetten. Ook als het moeilijk wordt. Mensen die kansen zien en trots zijn op de stapjes die gemaakt worden.

Voel jij je aangesproken? Wil jij bijdragen aan de verdere groei van Kemnade? Dan komen we graag met jou in contact!


Korte-film-kemnade
Kemnade-Welkom

Contact

Kemnade

Nijmeegsebaan 9
6561 KE Groesbeek
Telefoon: 088 - 779 37 09

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen