Bij Kemnade Werkenrode vind je de structuur die je nodig hebt

Kemnade Werkenrode

Voor: (jong)volwassenen vanaf 16 jaar met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen (LVB+). Vaak komen hier nog psychiatrische, leer- of sociale problemen bij. 

Brengt jouw gedrag je regelmatig in grote problemen? Wonen op Kemnade Werkenrode is dan een vervolgstap in je leven. Je ontplooit je binnen jouw eigen grenzen. Zonder dat je een gevaar vormt voor jezelf of de omgeving. Kemnade Werkenrode in Groesbeek is een deels besloten werk- woonvoorziening. Hier vind je de structuur, begrenzing en intensieve zorg die je nodig hebt. Je werkt aan je sociale vaardigheden. Zodat je jezelf beter kunt redden in de samenleving. Maar je kunt ook blijven wonen bij Kemnade Werkenrode.

Joanne heeft haar eigen kamer bij Kemnade Werkenrode

Modern wonen op je eigen kamer

Wonen bij Kemnade Werkenrode betekent dat je een eigen kamer hebt. Afhankelijk van de woongroep waar je woont, heb je een eigen keukenblok en aparte badkamer met toilet. Je komt in de woonvorm die het beste bij jou past. Als je na behandeling toe bent aan meer zelfstandigheid, kun je terecht in een woonvoorziening in Groesbeek. Of je gaat stroomt door naar een meer zelfstandige groep op het terrein.
Werken maakt je sterker

Werken maakt je sterker

Werken staat voorop. Werk geeft namelijk zelfvertrouwen en voldoening. Het maakt mensen sterker. Het is belangrijk dat het werk betekenisvol is. Voor de één betekent dat vooral een ontspannende of creatieve activiteit. De ander wil liever een arbeidsmatige daginvulling, zoals productiewerk, groenonderhoud, dieren verzorgen of houtbewerking. Kemnade Werkenrode biedt het allemaal op het eigen terrein. En als de behandeling het toelaat, ook buiten het terrein. Er zijn goede contacten met werkgevers in de buurt. Van Radboudumc tot busmaatschappij Breng. 
Wil je eerst wat meer werkervaring opdoen, dan zijn onze maatschappelijke ondernemingen een goed startpunt.

MEER OVER MAATSCHAPPELIJKE ONDERNEMINGEN

Bij Kemnade Werkenrode kun je opleidingen volgen

Leren om verder te komen

Het is altijd handig om een opleiding te volgen. Ook als je na je 18e jaar niet meer leerplichtig bent. Je kunt bijvoorbeeld een diploma halen voor die leuke baan. Of je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Of als voorbereiding op een toekomst waarin je meer zelfstandig woont.

Leren kun je op allerlei manieren bij Kemnade Werkenrode. Volg een opleiding voor een beroep bij REA College op het terrein.

Interesse? Vraag je persoonlijk begeleider om meer informatie over cursussen en trainingen.

Op het terrein van Kemnade Werkenrode is ook een Regenboog Café

Ontspannen hoort erbij

Er is veel aandacht voor de besteding van je vrije tijd. In groepen of alleen. Er is een sportzaal met veel mogelijkheden. Ook kun je de sportvoorzieningen op het terrein gebruiken. Denk aan een pannakooi, sportvelden en de nieuwe beweegroute. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende clubs voor hobby, sport en spel. Samen muziek maken, DJ'en of toneelspelen? Het is allemaal mogelijk op het terrein bij Kemnade Werkenrode. Voor de LHBTQ+-bewoners is er met regelmaat een Rainbow Café in Cardo. 
Kortom, je hebt veel keuze bij Kemnade Werkenrode. Het team van Vrije tijd kijkt vooral naar jouw behoeftes.

Behandeling helpt je verder

Rustig aan jezelf werken

Structuur, begrenzing en intensieve behandeling helpen jou verder als je ernstige gedragsproblemen hebt. Je ontwikkelt je op een manier die prettig is voor jou en je omgeving. Na een intensieve behandeling kun je eventueel naar een woonplek in centrum Groesbeek. Hier werk je verder aan je zelfstandigheid. Voor je behandeling werken verschillende mensen samen: een GZ-psycholoog, een arts, een psychiater, een psycho-diagnosticus en een gedragswetenschapper. Je kunt ook werken aan je problemen met vaktherapie.

Er is ook een medische dienst op het terrein, met een eigen huisarts.

Pro is een plek voor het leven

Pro zorgplek voor het leven

Veel mensen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen moeten de hele tijd verhuizen. Omdat de samenleving niet met hun gedrag om kan gaan. Project PRO wil onvoorwaardelijke steun bieden aan deze bewoners. En streeft een zo gewoon mogelijk leven na. Plaatsing bij Pro is voor lange tijd. Een bewoner heeft een Pro-status voor het leven. Dat is in het voordeel van alle partijen. De bewoners en hun naasten ervaren meer kwaliteit van leven. En PRO plaatsing verlaagt de onrust in de samenleving door het gedrag van bewoners. Project Pro is opgezet door zorgaanbieders ASVZ, Pluryn Kemnade en Trajectum, het CCE en de zorgkantoren VGZ en Zilveren Kruis.

MEER INFORMATIE OVER PRO

Contact

Kemnade Werkenrode

Nijmeegsebaan 9
6561 KE Groesbeek
Telefoon: 088 - 779 37 09 / 088 - 779 30 49

Werken bij ons als begeleider of behandelaar ?

VACATURES   WERKEN BIJ KEMNADE WERKENRODE

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen