Kinderdienstencentrum Heimdal in Eindhoven

Voor wie: kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking (EMB) en bijkomende problematiek. 

Het kleinschalige Kinderdienstencentrum Heimdal ontwikkelde speciaal voor deze groep een aantal kinderdiensten. Er is dagbehandeling, de dienstverlening van Novae voor thuis en logeerhuis De Roskam. Heimdal laat zich bij alle diensten inspireren door de antroposofie.
De video hiernaast geeft je een goed beeld van Heimdal.

Sandra-Teeuwen-Lara-Erven-700

Dagbehandeling in huiselijke setting

Bij Heimdal Dagbehandeling komen kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Ze vinden daar een huiselijke omgeving, gericht op hun ontwikkeling. Ze maken deel uit van (leeftijds)groepen van maximaal 8 kinderen. Het programma is afgestemd op ieders eigen zorgvragen. Een deskundig team ondersteunt de dagbehandeling. Dit team bestaat uit een AVG-arts, orthopedagoog, fysiotherapeut en logopedist. In het groepsprogramma wisselen rust, ontspanning en activiteiten elkaar af. Zorg, therapie en onderwijs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kinderen leren van en met elkaar.  Ouders, gedragskundige, groepsleiding en therapeuten hebben regelmatig contact over de leer- en zorgdoelen.
Marjolein-Bouwhuis-Bell-Nguyen-700

Ondersteuning thuis van Novae

Thuiswonende kinderen en jongeren met een (meervoudige) beperking vragen vaak extra zorg en aandacht. Ambulante dienstverlening Novae in Eindhoven biedt praktische thuiszorg en pedagogische gezinsbehandeling aan deze kinderen en hun ouders. De ondersteuning kan bestaan uit hulp bij de dagelijkse verzorgingsmomenten van het kind, denk aan opstaan, naar bed gaan en eten. Daarnaast kan de thuiszorgmedewerker kinderen begeleiding geven bij activiteiten als wandelen, zwemmen, knutselen en spelen. De gezinsbegeleiding is bedoeld als tijdelijke ondersteuning. Het helpt ouders op weg bij het vinden van een nieuwe, eigen manier om met hun kind om te gaan.
Sanne-van-Buuren-Raf-Steenbakkers-Michelle-Kusters-Jayden-Matovu-700

Logeren bij De Roskam

In logeerhuis de Roskam zijn kinderen er even helemaal uit. Ouders hebben hierdoor even tijd voor zichzelf. Bovenal is het voor de kinderen leuk om te mogen logeren. De Roskam is een logeerhuis voor kinderen en jongeren tot 21 jaar.  De huiselijke sfeer, duurzame materialen en kleuren van de inrichting zorgen ervoor dat de kinderen zich echt thuis voelen en een prettig logeermoment ervaren. In het logeerhuis doen ze mee aan individuele en gezamenlijke activiteiten. Hierbij kunnen we gebruikmaken van de faciliteiten van Heimdal, zoals het zwembad. Onze medewerkers zorgen voor begeleiding en ontspanning.
KDC-Heimdal-hoofdgebouw-700

Contact

KDC Heimdal
Sterrenlaan 14
5631 KA Eindhoven
Telefoon: 088 779 54 30

Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht bij:

Klantenbureau Pluryn:
Industrieweg 50
6541 TW Nijmegen
Tel. 088 779 50 00
E-mail: klantenbureau@pluryn.nl

Kinderdienstencentrum Heimdal is onderdeel van De Winckelsteegh in Nijmegen.

WERKEN BIJ KDC HEIMDAL

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen