Bij Het Klaverhof woon je in kleinere groepen

Het Klaverhof in Maarsbergen

Voor: jongeren tot 18 jaar met complexe gedragsproblemen en een rechterlijke machtiging (intensieve jeugdzorg)

Soms zijn problemen heel complex. Een rechter kan dan besluiten dat je kort naar Het Klaverhof in Maarsbergen gaat. Dat is beter voor je eigen veiligheid, maar soms ook voor de veiligheid van anderen. Bij Het Klaverhof werk je aan je problemen. Je woont er in een kleine behandelgroep. En je gaat naar school op het terrein. Ook krijg je intensieve behandeling en ondersteuning. Je werkt aan je toekomst met een dagprogramma waar alles in zit: school, behandeling, sport en vrije tijd. Als je er aan toe bent, verhuis je naar een volgende plek.

Locatiefolder Klaverhof

Klaverhof-woningen1-700-440

Wonen in je eigen studio

Je krijgt bij Het Klaverhof een eigen studio. Die studio bestaat uit een kamer met eigen douche en toilet. De studio's zijn ruim van opzet, zodat jij je er prettig voelt. Je kunt je er terugtrekken wanneer dat nodig is. Ook de gezamenlijke woonkamers zijn groot. We kunnen een woonkamer opsplitsen door middel van schuifdeuren. Bijvoorbeeld voor meer privacy als je ouders op bezoek komen. Bij de groepen komen veilige kamers. Om je terug te trekken als jij je onveilig voelt. Daar kun je de spanning minder laten worden. 

Leren kun je bij VSO De Sprong

De school is dichtbij

Verblijf je bij Het Klaverhof? Dan volg je onderwijs bij VSO De Sprong. Deze school staat op het terrein in Maarsbergen. De Sprong geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen van 12 tot 18 jaar. Met persoonlijke leerdoelen werk je aan je eigen toekomstplan. Bij VSO de Sprong kun je kiezen uit 3 uitstroomprofielen: vervolgonderwijs, arbeid en dagbesteding.

Website VSO De Sprong

Een spelletje spelen in de soos

Tijd voor ontspanning

Sporten, muziek maken, of relaxen met anderen in de soos… Ontspanning is belangrijk! Vrije tijd krijgt een belangrijke plek in jouw dagprogramma. Wil je een instrument leren bespelen? Waarom niet! Speel je liever een spelletje? Kom dan naar de jeugdsoos! De soos organiseert gezellige activiteiten waaraan je mee kunt doen. Maar je kunt er ook gewoon relaxen. 

Even je energie kwijt? Het kan in de pannakooi, het Cruyff Court of in de sporthal. Jongeren kunnen paarden verzorgen op het terrein. Het Klaverhof ligt midden in de natuur. Dat betekent dat er veel mogelijkheden zijn voor buitensport en -recreatie. In de winter kun je er schaatsen.

Therapie volgen door gewoon dingen te doen. Dat is vaktherapie.

Flink aan de slag met jezelf

Werken aan je problemen? Dat kan bij Het Klaverhof. Je pakt je problemen aan met behandeling en ondersteuning. Je krijgt de therapie die bij je past. Bijvoorbeeld traumatherapie, vaktherapie of systeemtherapie. Ook werk je met trainingen aan je ontwikkeling. Het is allemaal onderdeel van je dagprogramma. Alles staat in dienst van jouw ontwikkeling: de behandeling, het leven op de groep, school en vrije tijd. Ervaren en deskundige mensen helpen jou daarbij: begeleiders, gedragswetenschappers, therapeuten en leerkrachten. Het Klaverhof werkt met kleinere groepen. Zo is er meer aandacht voor jou. 

Het Klaverhof is een nieuwe locatie van Pluryn in Maarsbergen

Het Klaverhof is een nieuwe locatie in Maarsbergen

Het Klaverhof is een nieuwe locatie op het terrein van Valkenheide in Maarsbergen. Hier krijg je hulp en behandeling in een huiselijke, maar beschermde en veilige omgeving. Bij Het Klaverhof is er plek voor 40 jongeren. Pluryn werkt er met kleinere groepen. Het contact tussen jou en de begeleiders en behandelaren wordt zo makkelijker. Zij zien eerder wat er aan de hand is. En kunnen je op tijd helpen. Daardoor zijn er geen afzonderingsruimtes meer nodig in de nieuwbouw. 

Volg hier een digitale rondleiding door Het Klaverhof, gemaakt door Yeph. Yeph is het samenwerkingsverband van Youké, Pluryn en ‘s Heeren Loo, dat aanvragen en aanmeldingen bundelt voor hoog-specialistische zorg voor kinderen en gezinnen uit vier Utrechtse Jeugdzorgregio’s. 

dronefoto-Klaverhof

Waar vind je Het Klaverhof?

Pluryn locatie Het Klaverhof
Valkenheide 40
3953 MC Maarsbergen
tel. 088 - 779 44 30

Het Klaverhof ligt op het terrein van Pluryn locatie Valkenheide.

MEER OVER VALKENHEIDE

Wil je werken bij Het Klaverhof? Volg dan onderstaande link voor meer informatie en vacatures.

WERKEN BIJ HET KLAVERHOF

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen