Expertise

Maarsbergen-

Pluryn locatie Maarsbergen

Voor: jongeren met een licht verstandelijke beperking of normale begaafdheid en complexe problemen (8-23 jaar, open jeugdzorg en GGZ)

 

Een ‘normale’ jeugd is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms kun je door je problemen nergens terecht. Bij Pluryn in Maarsbergen krijg je de ondersteuning die je nodig hebt. Met een dagprogramma werk je aan je zelfstandigheid. In dat programma vind je alles op het gebied van behandeling, onderwijs en vrije tijd. Ben je klaar voor de volgende stap? Dan kijken we samen naar een passend vervolg. De locatie Maarsbergen heeft onder andere een kleinschalige behandelgroep voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) en een IKB-groep (Intensieve Kleinschalige Behandelgroep) voor meisjes met een intensieve begeleidingsvraag op het terrein.

Intermetzo-Jeugdzorg_Woongroep-wijk

Wonen in een (gezins)huis

Op het terrein aan de Valkenheide in Maarsbergen vind je verschillende woonvormen. Je woont er in een behandelgroep of in één van de gezinshuizen op het terrein. Vaak verblijf je eerst in een behandelgroep met duidelijke regels. Je hebt een eigen kamer en er is een gemeenschappelijke ruimte. Er staat 24 uur per dag begeleiding voor je klaar. Heb je genoeg geleerd? Dan kijken we samen naar een vervolgstap: dichter bij huis, met ondersteuning in de thuissituatie of in de wijk.

Intermetzo-Jeugdzorg_Onderwijs-2

Werken aan je toekomst

Bij Pluryn in Maarsbergen werk je met een dagprogramma aan je toekomst. School speelt daarin een belangrijke rol. Meestal volg je onderwijs bij SO Noorderlicht in Zeist of VSO De Sprong op het terrein. Noorderlicht is er voor leerlingen van 4 tot 13 jaar. De Sprong geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen van 12 tot 18 jaar. Met persoonlijke leerdoelen werk je aan je eigen toekomstplan. Kun je nog niet (de hele dag) naar school? Dan werk je met dagbesteding en behandeling aan een mooi doel voor de toekomst. Samen voor jou belangrijke personen.

Intermetzo-Jeugdzorg_Vervolgonderwijs

Ervaring opdoen in de praktijk

Tijdens schooltijd ben je bezig met je toekomst. Het is immers fijn zo snel mogelijk weer mee te doen in de maatschappij. Met praktijklessen en stages doe je ervaring op in de praktijk. We helpen je met het zoeken naar een passende plek. Na het halen van je diploma of certificaat bij De Sprong kun je doorstromen naar vervolgonderwijs dat bij je past.

Intermetzo-Jeugdzorg_thuis-in-de-wijk

Sport, spel en vrije tijd

In je vrije tijd hoef je je niet te vervelen. We vinden sport, spel en vrije tijd erg belangrijk. Bij Pluryn in Maarsbergen is daarom veel te kiezen. Je bepaalt zelf hoe jij je vrije tijd invult. Kom ontspannen in de Soos. Of ga aan de slag achter de bar of in de keuken. Wil je liever muziek maken of sporten? Ook daarin is van alles mogelijk. Vind je het belangrijk mee te praten over wat er op de locatie gebeurt? Laat dan je stem horen in de Jongerenraad!
Deelen-behandeling

Kinabu in Zeist

Kinabu in Zeist is een behandellocatie van Pluryn regio Utrecht. Kinabu heeft vier groepen met kinderen van 4-13 jaar: Peronnik, Linge, Olm en 't Baken. De jongeren kunnen er terecht voor wonen, werken, leren en vrije tijd. De scholen SO Noorderlicht en het Heuvelrug College staan in de buurt. De begeleiding staat 24 uur per dag voor de jongeren klaar. 

Adres: Kinabu, Verlengde Slotlaan 109, 3707 CC in Zeist.

Intermetzo-Jeugdzorg_Intensieve-dagbehandeling-tijdelijk-verblijf-2

Aan de slag met je problemen

In Maarsbergen werk je met een dagprogramma aan je ontwikkeling. Wonen, werken, leren en vrije tijd: het is allemaal opgenomen in jouw eigen plan. Jouw toekomst staat centraal. Je krijgt daarbij ondersteuning van ervaren en deskundige begeleiders of gezinshuisouders. Ook andere hulpverleners kunnen je daarbij helpen: gedragswetenschappers, psychologen, artsen en maatschappelijk werkers. Heb je last van psychiatrische problemen? In Maarsbergen kun je met verschillende therapieën en trainingen werken aan je problemen. We betrekken ook jouw thuis zoveel mogelijk bij je behandeling.
Nieuwbouw-Valkenheide-artist-impression

Nieuwbouw op Valkenheide

Op het terrein Valkenheide in Maarsbergen bouwt Pluryn een nieuwe behandelvoorziening voor hoogspecialistische intensieve jeugdzorg. De nieuwbouw vervangt de JeugdzorgPlus-locatie Lindenhorst in Zeist. In het nieuwbouwcomplex is ook ruimte gereserveerd voor de kleinschalige meisjesgroep Athena, die nu nog in een noodgebouw op het terrein gevestigd is. In een volgend stadium vindt bovendien nieuwbouw plaats voor de groep De Blauwe Reiger. Oplevering van de eerste fase staat gepland voor het voorjaar van 2023. 
Kijk hier voor meer informatie over de nieuwbouw.
Maarsbergen-B

Waar vind je ons?

Pluryn locatie Maarsbergen
Valkenheide 26
3953 MD Maarsbergen
tel. 088 - 779 31 25

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen