Expertise

Maarsbergen-

Pluryn locatie Valkenheide

Voor: jongeren met normale begaafdheid en complexe problemen (8-18 jaar, open jeugdzorg en klinisch centrum)

 

Een ‘normale’ jeugd is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms kun je door je problemen nergens terecht. Bij Pluryn in Maarsbergen krijg je de ondersteuning die je nodig hebt. Met een dagprogramma werk je aan je zelfstandigheid. In dat programma vind je alles op het gebied van behandeling, onderwijs en vrije tijd. Ben je klaar voor de volgende stap? Dan kijken we samen naar een passend vervolg. De locatie Valkenheide heeft onder andere een kleinschalige behandelgroep voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) en een IKB-groep (Intensieve Kleinschalige maatwerkgroep) voor meisjes met een intensieve begeleidingsvraag op het terrein. Er is ook een groep voor meisjes die slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting en afhankelijkheidsrelaties.

Intermetzo-Jeugdzorg_Intensieve-dagbehandeling-tijdelijk-verblijf-2

Aan de slag met je problemen

Bij Valkenheide werk je met een dagprogramma aan je ontwikkeling. Wonen, werken, leren en vrije tijd: het is allemaal opgenomen in jouw eigen plan. Jouw toekomst staat centraal. Je krijgt daarbij ondersteuning van ervaren en deskundige begeleiders. Ook andere hulpverleners kunnen je daarbij helpen: gedragswetenschappers, psychologen, artsen en ouderbegeleiders. Heb je last van psychiatrische problemen? In Maarsbergen kun je met verschillende therapieën en trainingen werken aan je problemen. We betrekken ook jouw thuis zoveel mogelijk bij je behandeling. Op het terrein kun je bijvoorbeeld terecht bij Dagbehandeling De Radar.
Intermetzo-Jeugdzorg_Onderwijs-2

Werken aan je toekomst

Bij Pluryn valkenheide in Maarsbergen bouw je aan je toekomst. School speelt daarin een belangrijke rol. Meestal volg je onderwijs bij VSO De Sprong op het terrein. De Sprong geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen van 12 tot 18 jaar. Met persoonlijke leerdoelen werk je aan je eigen toekomstplan. Kun je nog niet (de hele dag) naar school? Dan werk je met dagbesteding en behandeling aan een mooi doel voor de toekomst. Samen voor jou belangrijke personen.

Intermetzo-Jeugdzorg_Vervolgonderwijs

Ervaring opdoen in de praktijk

Tijdens schooltijd ben je bezig met je toekomst. Het is immers fijn zo snel mogelijk weer mee te doen in de maatschappij. Met praktijklessen en stages doe je ervaring op in de praktijk. We helpen je met het zoeken naar een passende plek. Na het halen van je diploma of certificaat bij De Sprong kun je doorstromen naar vervolgonderwijs dat bij je past.

Intermetzo-Jeugdzorg_thuis-in-de-wijk

Sport, spel en vrije tijd

In je vrije tijd hoef je je niet te vervelen. We vinden sport, spel en vrije tijd erg belangrijk. Bij Pluryn Valkenheide is daarom veel te kiezen. Je bepaalt zelf hoe jij je vrije tijd invult. Kom ontspannen in de Soos. Of ga aan de slag achter de bar of in de keuken. Wil je liever muziek maken of sporten? Ook daarin is van alles mogelijk. Vind je het belangrijk mee te praten over wat er op de locatie gebeurt? Laat dan je stem horen in de Jongerenraad!
Dagbehandeling volg je bij Aventurijn of De Radar

Dagbehandeling volg je bij Aventurijn of De Radar

Jongeren van 12-18 jaar kunnen bij De Radar terecht voor dagbehandeling. Woon je op het terrein Valkenheide in Maarsbergen? Dan kun naar De Radar. Maar ook als je buiten Valkenheide woont, kun je dagbehandeling krijgen bij De Radar. Je volgt er een passend dagprogramma. Bijvoorbeeld met therapie en onderwijs. De terugkeer naar school staat vaak centraal. Of we zoeken samen een andere oplossing. 

Woon je meer in de buurt van Zeist? Kinderen en jongeren van ongeveer 5 - 18 jaar kunnen daar bij Aventurijn in Zeist dagbehandeling krijgen. Je krijgt er een passend programma met onderwijs en therapieën. Aventurijn werkt samen met je ouders. Doel is je ontwikkeling weer op gang te krijgen. Jouw gezin krijgt ook hulp thuis. Je vindt Aventurijn op het adres Griftlaan 4 in Zeist.

DOWNLOAD FOLDER AVENTURIJN

Nieuwbouw-Valkenheide-artist-impression

Nieuwbouw op Valkenheide

Op het terrein Valkenheide in Maarsbergen bouwt Pluryn een nieuwe behandelvoorziening voor hoogspecialistische intensieve jeugdzorg. De nieuwbouw vervangt de JeugdzorgPlus-locatie Lindenhorst in Zeist. In het nieuwbouwcomplex is ook ruimte gereserveerd voor de kleinschalige meisjesgroep Athena, die nu nog in een noodgebouw op het terrein gevestigd is. In een volgend stadium vindt bovendien nieuwbouw plaats voor de groep De Blauwe Reiger. Oplevering van de eerste fase staat gepland voor het voorjaar van 2023. 
Kijk hier voor meer informatie over de nieuwbouw.
Maarsbergen-B

Waar vind je ons?

Pluryn locatie Maarsbergen
Valkenheide 26
3953 MD Maarsbergen
tel. 088 - 779 31 25

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen