Header_Intermetzo_1460x860px

Pluryn Midden Nederland

Doelgroep: kinderen en jongeren met normale begaafdheid of een licht tot matig verstandelijke beperking met complexe problemen. 

Pluryn Midden Nederland heeft locaties in Almere, Zeist, Maarsbergen en Driebergen. Je kunt er terecht voor behandeling en ondersteuning bij wonen, leren en vrije tijd. Op de terreinen vind je alles bij elkaar. School en behandeling, sport en vrijetijdsbesteding. Midden Nederland is er voor jeugdzorg en langdurige zorg. Ook voor behandeling thuis en in de wijk kun je bij ons terecht. 

een woongroep in Almere

Wonen op je eigen kamer

Je woont samen met maximaal acht andere jongeren in één huis. Je hebt een eigen kamer. Er is altijd begeleiding in huis aanwezig.
 
Op de terreinlocatie in Almere verblijven ongeveer 32 normaal begaafde jongeren met complexe problemen. Zij wonen in vier gemengde behandelgroepen. Er is een speciale groep voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS). Ook is er een Intensief Kleinschalige Behandelgroep. 
 
Op het terrein van zorgboerderij de Dijckhof in Driebergen staan drie woongroepen en een Tiny House. Hier wonen jongeren met een normale begaafdheid of een licht verstandelijke beperking met verschillende problemen. Toermalijn in Driebergen is een woonlocatie voor jongeren in de wijk. 
 
In Maarsbergen zijn twee woongroepen op het terrein Valkenheide. In Zeist zijn vijf woongroepen op locatie Kinabu. Hier wonen kinderen en jongeren met een licht tot matig verstandelijke beperking. Vaak is er sprake van een combinatie met psychische en/of gedragsproblemen, zoals ADHD, autisme, trauma en hechtingsproblematiek. 

 
Leerlingen bij school De Sprong in Maarsbergen

Leren op of buiten het terrein

Je volgt de schoolopleiding en/of dagbesteding die bij jou past. Op het terrein in Almere vind je het Nautilus College. Dat is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Op de locatie aan de Radioweg kun je de theoretische leerweg (tl) volgen. Of je kiest voor de beroeps en arbeidsmarkt gerichte leerweg (bbl/kbl). Hiermee kun je later een mbo-diploma halen. Nautilus College is een school met kleine klassen. Elke klas heeft een vaste mentor. Er zijn heldere afspraken en een duidelijke structuur. Je kunt ook naar een andere school in de buurt. Dat kan gewoon met de fiets of de bus. 

Bij De Dijckhof werken jongeren aan hun sociale, emotionele, cognitieve en motorische vaardigheden. Uniek aan de Dijckhof is de samenwerking met Verderwijs. Hierdoor kunnen jongeren onderwijs op maat volgen. Daarnaast leren jongeren voor een baan. Je kiest bij De Dijckhof tussen Land en Dier, Binnenwerk, Tuin en Onderhoud en Klussen. 

Kinderen en jongeren vanuit Maarsbergen en Zeist kunnen voor dagbesteding terecht op de Zonnering. Ook zijn er kinderen die op het terrein in Zeist naar school gaan. Of naar een school in de buurt. 

DOWNLOAD FOLDER DIJCKHOF

Intermetzo-Jeugdzorg_Intensieve-dagbehandeling-tijdelijk-verblijf-2

Werken aan je ontwikkeling

Tijdens je verblijf bij Pluryn werk je aan je ontwikkeling. Je krijgt daarbij dagelijks steun van deskundige begeleiders op de groep. Daarnaast volg je onderwijs, dagbesteding en/ of dagbehandeling. 
Ook kun je therapie volgen. Er zijn allerlei therapieën, zoals muziektherapie, traumabehandeling of gezinstherapie. 

Midden-Nederland verzorgt ook ambulante behandeling voor jongeren die thuis wonen. Bijvoorbeeld GezinsFACT. Dit gebeurt vanuit de Polikliniek Almere.

DOWNLOAD FOLDER GEZINSFACT

Actief zijn je vrije tijd

Wat je doet in je vrije tijd is natuurlijk jouw keuze. Iedere woongroep heeft een gemeenschappelijke ruimte om samen dingen te doen. Woon je op het terrein in Almere of Maarsbergen? Dan is er ook een sportcomplex aanwezig. Je kunt er basketbal en zaalvoetbal spelen enz. Sinds kort staat er ook een pannakooi op de locatie in Almere. Daar kun je werken aan je baltechniek. Wil jij je inzetten voor de belangen van jongeren? Sluit je dan aan bij de Jongerenraad. Die komt eens per zes weken bij elkaar. Aansluiten bij de Jongerenraad kan op elk terrein.

Almere-Woongroepen_7870

Contact met Pluryn Midden Nederland

Wil je meer weten over Pluryn Midden Nederland? Neem gerust contact met ons op.

Contactgegevens
Pluryn Midden Nederland
Radioweg 33
1324 KW Almere
Tel. 088 - 779 59 60

WERKEN BIJ PLURYN MIDDEN NEDERLAND

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen