Expertise

SeysCentra

Voor: kinderen en jongeren met een ernstig eetprobleem (ARFID) of een langdurig onzindelijkheidsprobleem. 

SeysCentra is gespecialiseerd in de behandeling van voedselweigering (ARFID) en onzindelijkheid. Onze aanpak is altijd op maat en in samenspraak met ouders. Met het streven om vanuit kennis en ervaring het probleem zo goed mogelijk te behandelen. De behandeling is wetenschappelijk onderbouwd en effectief bij kinderen en jongeren, met en zonder verstandelijke beperking.

 

Meer weten?
Folder eetproblemen / website SeysCentra

SeysCentra_over-SeysCentra_over-Seycentra_LP

In stappen weer leren eten

Wanneer een kind niet meer wil eten of drinken, kunnen ouders soms ten einde raad zijn. SeysCentra helpt. Voor voedselweigering en voor zeer selectieve eters hebben wij een goede en effectieve behandeling. We leren kinderen door middel van een gedegen en wetenschappelijk onderbouwd stappenplan weer eten. Bij de behandelingen van kinderen met eetproblemen bij SeysCentra zijn altijd meerdere specialisten betrokken. Wanneer het nodig is zoeken wij de samenwerking met externe specialisten.  

SeysCentra_eetproblemen_LP_peuter_behandeling

Onze methode werkt!

De officiële naam voor selectieve en/of restrictieve voedselweigering is ARFID, Avoidant Restrictive Food Intake Disorder. Onze behandelaanpak is effectief en wetenschappelijk onderbouwd. Bij de behandeling van kinderen en jongeren werken meerdere specialisten samen in een zogenaamd eetteam. Dit team bestaat uit: gedragswetenschappers, medische disciplines, fysiotherapeuten, logopedisten en diëtisten. SeysCentra werkt nauw samen met het Wilhelmina Kinderziekenhuis en met het UMC+ in Maastricht.

SeysCentra_onzindelijkheid_content_algemeen_kind

Effectieve behandeling bij onzindelijkheid

Onzindelijkheid kan een groot probleem zijn voor de persoon zelf en de omgeving. Het kan zelfs tot een sociaal isolement leiden. Onzindelijkheid kan vele oorzaken hebben. Bijvoorbeeld angst of omdat ontlasten raar voelt, maar ook door een verstandelijke beperking. SeysCentra heeft veel ervaring met behandeling van onzindelijkheid, zowel bij kinderen als bij jongeren. We hebben daarvoor behandelmethoden ontwikkeld die zeer effectief zijn en helpen bij het oplossen van het probleem.

SeysCentra_onzindelijkheid_LP_jongere_herkennen

Ouders belangrijk bij behandeling

Al voor de start van de behandeling betrekken we ouders bij het proces. We willen graag dat ouders snel vertrouwd raken met onze behandelprincipes. Want wanneer de behandelingen bij SeysCentra stoppen, gaat het thuis vaak nog even door. We maken veel gebruik van videobesprekingen, bijvoorbeeld voor het doorspreken van het verloop van een sessie. Tegen het einde van het behandeltraject bij SeysCentra werkt het team de ouders in. Zo leren zij zelf de behandeling thuis uitvoeren. Eenmaal thuis kunnen ouders gebruik maken van ondersteuning door middel van bijvoorbeeld beeldbellen. 

SeysCentra_eetproblemen_LP_jongere_aanmerking

Aanmelden met een verwijzing

Om in aanmerking te komen voor een behandelprogramma bij SeysCentra is een verwijzing nodig. Voor het aanmelden van kinderen met voedselweigering is een verwijzing van kinderarts of kinder- en jeugdpsychiater of een andere (2e lijns) specialist nodig. Ook voor kinderen met zindelijkheidsproblemen is een verwijzing van een specialist nodig, zoals een kinderarts, MDL-arts of kinderuroloog. Na aanmelding volgt meestal een planning voor een gesprek. Voor meer informatie over het traject kun je 088 - 779 47 90 bellen of een mail sturen naar csb@seyscentra.nl.

Web__0050__58A0023

Contact SeysCentra

Hoofdkantoor
De Horst 6, 12
6581 TE Malden
Telefoon: 088 - 779 47 90
E-mail: csb@seyscentra.nl

Maastricht
Zoetmanstraat 75
6217 NT Maastricht
Telefoon: 043 - 604 54 48
Utrecht
Wilgenhoutvlinder 11
3544 NN Utrecht
Telefoon: 088 - 779 58 90  
Zwijndrecht
Moermond 57A
3334 CL Zwijndrecht
Telefoon: 088 - 779 33 10 

 

WERKEN BIJ SEYSCENTRA

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen