Maarsbergen-

Pluryn locatie Valkenheide

Voor: jongeren met normale begaafdheid en complexe problemen (8-18 jaar, open jeugdzorg en klinisch centrum)

 

Een ‘normale’ jeugd is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms kun je door je problemen nergens terecht. Bij Pluryn in Maarsbergen krijg je de ondersteuning die je nodig hebt. Met een dagprogramma werk je aan je zelfstandigheid. In dat programma vind je alles op het gebied van behandeling, onderwijs en vrije tijd. Ben je klaar voor de volgende stap? Dan kijken we samen naar een passend vervolg. De locatie Valkenheide heeft onder andere een kleinschalige behandelgroep voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) en een IKB-groep (Intensieve Kleinschalige maatwerkgroep) voor meisjes met een intensieve begeleidingsvraag op het terrein. Er is ook een groep voor meisjes die slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting en afhankelijkheidsrelaties.

Jeugdmodellen_66_700-440

Aan de slag met je problemen

Bij Valkenheide werk je met een dagprogramma aan je ontwikkeling. Wonen, werken, leren en vrije tijd: het is allemaal opgenomen in jouw eigen plan. Jouw toekomst staat centraal. Je krijgt daarbij ondersteuning van ervaren en deskundige begeleiders. Ook andere hulpverleners kunnen je daarbij helpen: gedragswetenschappers, psychologen, artsen en ouderbegeleiders. Heb je last van psychiatrische problemen? In Maarsbergen kun je met verschillende therapieën en trainingen werken aan je problemen. We betrekken ook jouw thuis zoveel mogelijk bij je behandeling. Op het terrein kun je bijvoorbeeld terecht bij Dagbehandeling De Radar.
Naar school gaan kun je op het eigen terrein van Valkenheide

Werken aan je toekomst

Bij Pluryn Valkenheide in Maarsbergen bouw je aan je toekomst. School speelt daarin een belangrijke rol. Meestal volg je onderwijs bij VSO De Sprong op het terrein. De Sprong geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen van 12 tot 18 jaar. Met persoonlijke leerdoelen werk je aan je eigen toekomstplan. Kun je nog niet (de hele dag) naar school? Dan werk je met dagbesteding en behandeling aan een mooi doel voor de toekomst. Samen voor jou belangrijke personen.

Intermetzo-Jeugdzorg_Vervolgonderwijs

Ervaring opdoen in de praktijk

Tijdens schooltijd ben je bezig met je toekomst. Het is immers fijn zo snel mogelijk weer mee te doen in de maatschappij. Met praktijklessen en stages doe je ervaring op in de praktijk. We helpen je met het zoeken naar een passende plek. Na het halen van je diploma of certificaat bij De Sprong kun je doorstromen naar vervolgonderwijs dat bij je past.

Jeugdmodellen_100-700-440

Sport, spel en vrije tijd

In je vrije tijd hoef je je niet te vervelen. We vinden sport, spel en vrije tijd erg belangrijk. Bij Pluryn Valkenheide is daarom veel te kiezen. Je bepaalt zelf hoe jij je vrije tijd invult. Kom ontspannen in de Soos. Of ga aan de slag achter de bar of in de keuken. Wil je liever muziek maken of sporten? Ook daarin is van alles mogelijk. Vind je het belangrijk mee te praten over wat er op de locatie gebeurt? Laat dan je stem horen in de Jongerenraad!
Dagbehandeling volg je bij Aventurijn of De Radar

Dagbehandeling volg je bij Aventurijn of De Radar

Jongeren van 12-18 jaar kunnen bij De Radar terecht voor dagbehandeling. Woon je op het terrein Valkenheide in Maarsbergen? Dan kun je naar De Radar. Maar ook als je buiten Valkenheide woont, kun je dagbehandeling krijgen bij De Radar. Je volgt er een passend dagprogramma. Bijvoorbeeld met therapie en onderwijs. De terugkeer naar school staat vaak centraal. Of we zoeken samen een andere oplossing. 

Woon je meer in de buurt van Zeist? Kinderen en jongeren van ongeveer 5 - 18 jaar kunnen daar bij Aventurijn in Zeist dagbehandeling krijgen. Je krijgt er een passend programma met onderwijs en therapieën. Aventurijn werkt samen met je ouders. Doel is je ontwikkeling weer op gang te krijgen. Jouw gezin krijgt ook hulp thuis. Je vindt Aventurijn op het adres Griftlaan 4 in Zeist.

DOWNLOAD FOLDER AVENTURIJN

Klaverhof-woningen1-700-440

Veilig wonen bij Het Klaverhof

Het Klaverhof is een nieuwe locatie op het terrein van Valkenheide in Maarsbergen. Het is een locatie voor intensieve jeugdzorg. Hier verblijven jongeren met complexe problemen. Je krijgt er hulp en behandeling in een huiselijke, maar beschermde en veilige omgeving. Bij Het Klaverhof is plek voor 40 jongeren. Pluryn werkt er met kleinere groepen. Het contact tussen jou en de begeleiders en behandelaren wordt zo makkelijker. Zij zien eerder wat er aan de hand is. En ze kunnen je op tijd helpen. Daardoor zijn er geen afzonderingsruimtes meer nodig in de nieuwbouw. 

MEER LEZEN OVER HET KLAVERHOF

Maarsbergen-B

Waar vind je ons?

Pluryn locatie Valkenheide
Valkenheide 26
3953 MD Maarsbergen
tel. 088 - 779 31 25

Wil je werken bij Valkenheide? Volg dan onderstaande link voor meer informatie en vacatures.

WERKEN BIJ VALKENHEIDE

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen