Werkenrode Jeugd

Orthopedagogisch behandelcentrum

Voor: jongeren en jongvolwassenen met licht tot matig verstandelijke beperking en complexe problemen

De periode tussen 12 en 20 jaar is een belangrijke fase in je leven. Dan geef je vorm aan je toekomst. Niet alleen voor wonen en werk. Maar ook om keuzes te maken en een relatie aan te gaan. Bij Werkenrode Jeugd train je jezelf in praktische en sociale vaardigheden. Zodat je jezelf later als volwassene kunt redden in de samenleving.

Woningen op maat voor jou

Bij Werkenrode Jeugd kom je in een veilige, overzichtelijke en technisch aangepaste woonomgeving. Samen met andere jongeren in een leefgroep. Natuurlijk heb je een eigen kamer en er is een gemeenschappelijke ruimte. Als jongere met een lichamelijke beperking krijg je waar nodig lichamelijke verzorging. Op het terrein staat ook een speciale voorziening voor jongeren en jongvolwassenen met een matig verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen (SGMVB). 

Meer weten?
Download folder SGMVB

Ervaring opdoen op stage of werkplek

Al tijdens je schooltijd ben je bezig met je toekomst. Het is immers de bedoeling dat je zo snel mogelijk weer meedoet in de maatschappij. We helpen je met het vinden van een stage of werkplek. Met werkgevers in de regio hebben we goede contacten. Van het Radboudumc tot busmaatschappij Breng. Je kunt ook een eigen bedrijfje starten. Wil je eerst wat meer werkervaring opdoen, dan zijn onze maatschappelijke ondernemingen een uitstekend startpunt. 

Meer over maatschappelijke ondernemingen

Beste voorbereiding op beroep of studie

Leren kun je op allerlei manieren bij Werkenrode Jeugd. Voor onderwijs werkt de locatie nauw samen met Werkenrode School, Dominicus College / Monnikskap en REA College. Door deze brede samenwerking krijg je een goede voorbereiding op je toekomstige beroep of studie.

Sportveld en activiteiten naast de deur

Wat wil jij doen in je vrije tijd? In Cultureel Centrum Cardo op het terrein is aan het begin van het schooljaar een informatiemarkt. Hier schrijf jij je in voor verschillende cursussen, hobby’s en sporten. Ook zijn er speciale avonden, zoals het NAH-jongerencafé of bijeenkomsten voor jongeren met autisme of diabetes. Op het terrein is ook een aangepast CP-voetbalveld aanwezig.

Weerbaar en sterker

Voor jouw ondersteuning staan altijd ervaren en deskundige begeleiders klaar. Andere hulpverleners helpen hen daarbij, zoals gedragswetenschappers en psychologen. Wil je heel praktisch werken aan de problemen in je hoofd? Dan heb je keuze uit verschillende soorten vaktherapie. Ook op medisch gebied ben je bij Werkenrode Jeugd aan het goede adres. Op het terrein is een eigen medische dienst aanwezig., met een eigen huisarts.

Meer over therapie voor jongeren

Kinderdienstencentrum Heimdal in Eindhoven

Kinderdienstencentrum Heimdal in Eindhoven

KDC Heimdal is er voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking (EMB). Het kleinschalige Kinderdienstencentrum ontwikkelde speciaal voor deze groep een aantal diensten. Er is dagbehandeling, de ambulante diensten van Novae aan huis en logeerhuis De Roskam. Heimdal laat zich bij alle diensten inspireren door de antroposofie. KDC Heimdal staat in Eindoven en is onderdeel van Werkenrode Jeugd.

Meer over KDC Heimdal

Werkenrode Jeugd

Orthopedagogisch behandelcentrum

Nijmeegsebaan 9 
6561 KE Groesbeek 
Telefoon 088 - 779 20 00

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen