Expertise

Werkenrode Jeugd

Orthopedagogisch behandelcentrum

Voor: jongeren en jongvolwassenen met licht tot matig verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel en complexe problemen

De periode tussen 12 en 25 jaar is een belangrijke fase in je leven. Dan geef je vorm aan je toekomst. Niet alleen voor wonen en werk. Maar ook om keuzes te maken en een relatie aan te gaan. Bij Werkenrode Jeugd train je jezelf in praktische en sociale vaardigheden. Zodat je jezelf later als volwassene kunt redden in de samenleving.

Wonen bij Werkenrode Jeugd in Groesbeek

Woningen op maat voor jou

Bij Werkenrode Jeugd kom je in een veilige, overzichtelijke en aangepaste woonomgeving. Samen met andere jongeren in een leefgroep. Natuurlijk heb je een eigen kamer en er is een gemeenschappelijke ruimte. Op het terrein staan speciale woonvormen voor jongeren en jongvolwassenen met een matig verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen (SGMVB). 

Meer weten?
Download folder SGMVB

Mayke repareert fietsen bij maatschappelijke onderneming Bikewerk

Ervaring opdoen op stage of werkplek

Al tijdens je schooltijd ben je bezig met je toekomst. Het is immers de bedoeling dat je zo snel mogelijk weer meedoet in de maatschappij. We helpen je met het vinden van een stage of werkplek. Met werkgevers in de regio hebben we goede contacten. Van het Radboudumc tot busmaatschappij Breng. Wil je eerst wat meer werkervaring opdoen, dan zijn onze maatschappelijke ondernemingen een uitstekend startpunt. 

Meer over maatschappelijke ondernemingen

Je kunt naar school op het terrein van Werkenrode

Beste voorbereiding op beroep of studie

Leren kun je op allerlei manieren bij Werkenrode Jeugd. Voor onderwijs werkt de locatie nauw samen met Werkenrode School, Dominicus College / Monnikskap en REA College. Door deze brede samenwerking krijg je een goede voorbereiding op je toekomstige beroep of studie.

Werkenrode Jeugd heeft een eigen voetbalveld op het terrein

Sportveld en activiteiten naast de deur

Wat wil jij doen in je vrije tijd? Schrijf jij je in voor verschillende cursussen, hobby’s en sporten. Er zijn speciale avonden en bijeenkomsten voor jongeren. Op het terrein is ook een voetbalveld en een kinderboerderij aanwezig.

Heb je andere wensen? Neem gerust contact op met de medewerkers van Vrije tijd en Recreatie bij Werkenrode Jeugd. De coaches helpen je graag zoeken buiten Werkenrode Jeugd. In Groesbeek of in Nijmegen.

Werken aan je ontwikkeling

Voor jouw ondersteuning staan altijd ervaren en deskundige begeleiders klaar. Andere hulpverleners helpen hen daarbij, zoals gedragswetenschappers en psychologen. Wil je heel praktisch werken aan de problemen in je hoofd? Dan heb je keuze uit verschillende soorten vaktherapie. Ook op medisch gebied ben je bij Werkenrode Jeugd aan het goede adres. Op het terrein is een eigen medische dienst aanwezig, met een eigen huisarts.

Meer over therapie voor jongeren

Kinderdienstencentrum Heimdal in Eindhoven

Kinderdienstencentrum Heimdal in Eindhoven

KDC Heimdal is er voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking (EMB). Het kleinschalige Kinderdienstencentrum ontwikkelde speciaal voor deze groep een aantal diensten. Er is dagbehandeling, de ambulante diensten van Novae aan huis en logeerhuis De Roskam. Heimdal laat zich bij alle diensten inspireren door de antroposofie. KDC Heimdal staat in Eindoven en is onderdeel van Werkenrode Jeugd.

Meer over KDC Heimdal

BehandelcentrumNijmegen1

Ondersteuning thuis door Behandelcentrum Nijmegen

Mensen met complexe problemen wonen steeds vaker gewoon thuis, in de wijk. Dat gaat niet altijd vanzelf. Er zijn soms zorgvragen waarop mantelzorgers, huisartsen en sociale wijkteams geen antwoord hebben. Behandelcentrum Nijmegen is er voor die vragen. Voor professionals, mensen met complexe problematiek en hun netwerk. Zij hebben soms specialistische behandeling nodig, maar weten niet hoe zij die kunnen krijgen. Behandelcentrum Nijmegen kan dan helpen.

MEER OVER BEHANDELCENTRUM NIJMEGEN

Hoofdkantoor Werkenrode Jeugd in Groesbeek

Contact met Werkenrode Jeugd

Orthopedagogisch behandelcentrum
Werkenrode Jeugd

Nijmeegsebaan 9 
6561 KE Groesbeek
Telefoon 088 - 779 20 00

Kinderdienstencentrum Heimdal
Sterrenlaan 14
5631 KA Eindhoven
Telefoon: 088 - 001 69 33

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen