Pluryn opent unieke woon- en behandelvoorziening voor 16-plussers

DRFotografiePlurynWKRBijenkorfnieuwepandRSPF7640web

02 nov 2017

Jongeren met een matig verstandelijke beperking, die op diverse fronten zijn vastgelopen, vallen vaak tussen wal en schip als ze volwassen worden. Met de ingebruikname van De Bijenkorf op de locatie Werkenrode Jeugd beschikt Pluryn nu over een unieke woon- en behandelvoorziening voor deze groep. Donderdag 23 november 2017 vindt de officiële opening plaats.

De Bijenkorf biedt plaats aan 22 jongeren vanaf 16 jaar, met een IQ tussen 40 en 60 en ernstige gedragsproblemen (ZMOLK/SGMVB). Het gebouw telt twee leefgroepen met ieder zeven studio’s en een crisisplaats. Verder zijn er zes appartementen voor jongeren die niet goed in een groep kunnen wonen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. 

Wat betreft daginvulling zijn er drie varianten mogelijk: Onderwijs (in samenwerking met Werkenrode school), Onderwijs/dagbesteding en Dagbesteding/arbeid. De jongeren werken binnen een duidelijke structuur aan perspectief. Ze ontdekken wat ze leuk vinden in hun vrije tijd, waar ze goed in zijn. Ook helpt Pluryn hen bij het vinden van (onbetaald) werk of (arbeidsmatige) dagbesteding.
 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen