Minister De Jonge, Pluryn en ketenpartners ondertekenen Health Deal

GKF_5126

13 jun 2018

Om het gebruik van innovatieve middelen onder kwetsbare jongeren in de regio Nijmegen te stimuleren, ondertekenden minister Hugo de Jonge van VWS, Pluryn en diverse ketenpartners vandaag een Health Deal. Met de ondertekening stellen deelnemende partijen een concreet doel: het ondersteunen van jongeren in de regio bij hun stap naar zelfstandigheid, door het opschalen en doorontwikkelen van bestaande innovatieve toepassingen.

Voor (kwetsbare) jongeren is de overgang van jeugd naar volwassenheid een moeilijke periode. Op het moment dat jongeren 18 jaar zijn geworden, worden allerlei volwassen keuzes van hen verwacht. Over wonen, opleiding, inkomen, over werk, zorg en ondersteuning. eHealth-technologie kan helpen deze overgang voor deze jongeren makkelijker te maken. 

Aan de hand van een aantal stellingen ging de minister met verschillende belanghebbenden in gesprek over de overgang van jeugd naar volwassenheid en de rol die eHealth-technologie daarin zou kunnen vertolken. Panelleden deelden hun ervaringen en struikelblokken aan de minister en kwamen zelfs al met oplossingen voor reeds bestaande problemen. Waarop Minister De Jonge de paneldiscussie met overtuiging afsloot: “De Health Deal is een pracht van een oproep. Kortom laten we tekenen en hup aan de slag!”

Verschillende partijen zijn bij de Health Deal betrokken, zodat er vanuit uiteenlopende invalshoeken kan worden meegedacht. Deelnemers van de Health Deal zijn: het ministerie van VWS, Pluryn, Koraal, Gemeente Nijmegen, Talis, Vilans, GGD Gelderland-Zuid, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, Digital Health Center, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ROC Nijmegen, Kristallis, Tarcisiusschool, Universiteit Twente, VraagApp, Tinybots, Sensara, Quli, Bindkracht 10 en het JongerenNetwerk.
 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen