Jongeren Werkenrode Jeugd nemen CRDL in ontvangst

CRDL-Werkenrode-Jeugd-web

10 apr 2019

Na een succesvolle testperiode wist iedereen bij Plurynlocatie Werkenrode Jeugd het zeker: er moet een CRDL komen! Maandag 8 april was het zo ver. Bij Dagbehandeling Nijmegen, onderdeel van Werkenrode Jeugd, namen drie jongeren het interactieve zorginstrument in ontvangst.

Uitgebreid getest
“Werkenrode Jeugd is een locatie voor jongeren met een complexe zorgvraag”, aldus Marieke Meirmans, gz-psycholoog. “Jongeren krijgen hier behandeling en begeleiding, met als doel een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden. De CRDL kan daar op verschillende manieren een rol in spelen. Bijvoorbeeld in de opbouw of het herstel van contact tussen begeleider en jongere, ouder en kind of jongeren onderling. Via de uitleenservice van het Digital Health Center hebben jongeren en zorgverleners de CRDL al uitgebreid kunnen testen. Dat we nu een eigen exemplaar hebben is fantastisch. Het is een prachtige uitvinding en een aanwinst in de zorg voor mensen waarbij contact maken niet altijd vanzelf gaat.” 

Drempelverlagend
De ontwerpers van de CRDL, Dennis Schuivens en Jack Chen, zijn blij dat Werkenrode Jeugd het instrument inzet. Schuivens: “De zin van het leven is zorgen voor elkaar. Persoonlijke aandacht en wezenlijk contact zijn daarbij essentieel. Het instrument stimuleert contact op een speelse manier, zonder daarbij het cognitieve vermogen aan te spreken. We zijn blij dat Pluryn daar de meerwaarde van inziet.”
De aanschaf van de CRDL bij Werkenrode Jeugd is mogelijk dankzij de Mr. F. Couvee-stichting en Stichting Jong. 

Contact door aanraking

De CRDL is bedoeld voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie. Als twee mensen hun hand op het instrument leggen en elkaar aanraken, ontstaat een gesloten circuit. Door vasthouden, strelen en trommelen horen gebruikers een variatie aan geluiden, zoals een klaterend beekje, een trein of het ruisen van de zee. Dat roept herinneringen of emoties op, die leiden tot onderlinge verbinding en contact. Zo ontstaat een nieuwe vorm van menselijke interactie. Een gesprek, ook als iemand de juiste woorden niet meer kan vinden.
 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen