Health Deal: zinvol uitproberen van apps en tools

HealthDeal_5142

02 mei 2019

Health Deal onderzoekt hoe eHealth technologie de overgang naar volwassenheid bij kwetsbare jongeren kan vergemakkelijken. Een van de projecten binnen de Health Deal is te kijken waar jongeren tegenaan lopen en welke apps of technologieën kunnen helpen. Daarnaast willen de Health Deal-partners kijken hoe ze ervoor kunnen zorgen dat jongeren deze oplossingen ook echt gaan gebruiken. In mei en juni 2019 gaat Health Deal daarom met een aantal jongeren en hun begeleiders in gesprek.

Ze praten dan over de knelpunten waar zij tegenaan liepen bij de overgang van 18- naar 18+. Daarna laat Health Deal een aantal oplossingen zien die aansluiten op deze knelpunten. Vervolgens kiezen de jongeren één app of tool om uit te proberen. Ze delen hun ervaringen en geven tips hoe deze tool andere jongeren zou kunnen helpen.

Over Health Deal
Voor (kwetsbare) jongeren is de overgang van jeugd naar volwassenheid een moeilijke periode. Als zij 18 jaar worden, verwacht de samenleving ineens allerlei volwassen keuzes. Niet alle jongeren zijn hieraan toe. eHealth-technologie kan helpen deze overgang makkelijker te maken. Om het gebruik van eHealth in de regio Nijmegen te bevorderen, sloten rijksoverheid, Pluryn en ketenpartners een deal: ‘eHealth tools voor kwetsbare jongeren’.

Meer informatie over Health Deal

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen