Stem op MUSE!

1531168754_muse

06 nov 2019

De ontspanningsgame MUSE dingt mee naar de Nationale Jeugdhulpprijzen. Door te stemmen op MUSE kun jij er mede voor zorgen dat MUSE een geldprijs wint, waarmee het spel breed beschikbaar kan komen voor jongeren met een trauma. Je kunt stemmen op www.nationalejeugdhulpprijzen.nl.

De Nationale Jeugdhulpprijzen is een initiatief van Pro Juventute, de organisatie is in handen van Stichting Alexander. Uit 16 ingezonden projecten en initiatieven koos een jongerenjury zeven projecten, die volgens hen het beste aansluiten bij het thema I-dentity én van grote meerwaarde zijn voor jongeren. De zeven projecten maken kans op juryprijs van €12.500 of de publieksprijs van €7.500, om in hun plan of project te investeren.

MUSE is genomineerd op basis van een aanvraag die is gedaan door de afdeling R&D van Pluryn. Onderzoekers bestudeerden de werking van MUSE bij jongeren met traumaklachten in de residentiële jeugdzorg. De onderzoeksresultaten laten zien dat de ontspanningsgame MUSE echt helpt. Een hoofdband meet de hersenactiviteit van de speler tijdens het spelen van het spel. De game geeft direct informatie over het stressniveau van de speler. Doel van het spel is de gekozen virtuele wereld te beïnvloeden. Houd de speler bijvoorbeeld van strand? Door te ontspannen kan hij of zij de wind en golven beïnvloeden. Zo geeft MUSE jongeren regie over hun lichaam. Ze raken weer vertrouwd met de sensaties in hun lichaam: het besef van wie ze zijn, hun eigen identiteit. Hiermee levert MUSE een innovatieve en waardevolle bijdrage aan de jeugdhulp.

Met de geldprijs wil R&D een toolkit ontwikkelen met een handleiding en instructievideo’s voor jongeren en professionals. De toolkit zorgt ervoor dat MUSE beschikbaar komt voor veel jongeren met een trauma. Stemmen dus! Dat kan op www.nationalejeugdhulpprijzen.nl tot en met 26 november. Je ontvangt een e-mail waarmee je je stem moet bevestigen. Houd hiervoor ook je spam-box in de gaten.


Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen